Stalin odmítl vzít část ČSR do SSSR. Je Putin opravdu agresivnější?

Nikoliv. Putin není horší než Stalin. Nechce okupovat ČR, jak nás nesmyslně straší tzv. "užiteční idioti". Rusko uznává jen silné protivníky, to je pravda, ale v tom je stejné jako každá velmoc. 

Každý den nás hrdinní obránci české demokracie statečně varují před tím, jak nás bubák Putin spolkne i s chlupama. Abychom tomu zabránili, máme pomáhat režimu ukrajinských oligarchů a přihodit pár miliard na českou armádu, místo na sociální dávky a podporu podnikání. Opakování okupace z r.1968 a ponížení našeho národa na věčné časy je totiž jinak prý na spadnutí. Řešením má být shrbit hřbet a posvětit (v nerozborné jednotě s ostatními malými státy NATO a EU) dopředu bianco šekem každý nesmysl, který si bruselisté a USA vymyslí.

Jaká je však realita? Gustáv Husák nabídnul koncem druhé světové války Stalinovi, aby SSSR otevřel Slovákům svoji náruč a zavzal je do velké rodiny sovětských národů. Aby se Slovensko stalo další sovětskou republikou. (To je nezpochybnitelný historický fakt, i když je málo známý. Nehodil se do krámu ani těm komunistům, kteří Husáka zavřeli v 50. letech, ani těm komunistům, kteří nám v čele s Husákem vládli v letech 1969-1989. A dnes už je neaktuální, vyčpělý.) Myslíte, že brutální diktátor Stalin tento dar přijal? Nikoliv. Odmítl tentio dar Gustáva Husáka. Byl přitom tehdy na vrcholu své politické moci. Kdyby souhlasil, nic by Slovákům nepomohlo, a stali by se v roce 1945 šestnáctou (resp. tehdy ještě 17.) sovětskou republikou. Stalin ovšem prokazatelně odmítnul zavzít slovenskou část Československa do SSSR. Spokojil se s Podkarpatskou Rusí, která byla, přiznejme si to, jazykově, nábožensky i kulturně bližší Ukrajině než Slovensku, a ani historické nároky ČSR na ni nebyly nezpochybnitelné.

Jenom idiot si může myslet, že Putin chce dnes násilím okupovat Slovensko, ba i Českou republiku, když Stalin nechtěl připojit Slovensko k SSSR dokonce nenásilně.

Rok 1968 byla okupace ideologická - komunistická, nikoliv národnostní - ruská. Ani po ní u nás nedocházelo k bezohledné rusifikaci, jako v sovětských republikách. Dnes už v Rusku nepanuje komunismus, ale brutální oligarchicko-státní kapitalismus.

Tím nechci říci, že má být ČR a NATO slabé. Naopak. Ale mejdanisté, váleční štváči a ekonomičtí sankcionéři jsou pro ČR a NATO mnohem větším nebezpečím, než Putin. Jsou tady mezi námi, malí čeští Quislingové, jako pátá kolona cizích zájmů.

NATO musí být silné, ale nesmyslná protiruská politika oslabuje NATO, protože rozděluje společnost ve svých členských státech. Ničí občanský konsensus a loajalitu občanů vůči NATO. Podkopává to soudržnost NATO. Ani masivní protiruská propaganda už nezabírá.

 


Další moje starší texty na rusko-ukrajinské téma:
 
Ukrajinský hrdlořez je tak hloupý,že se přiznal k válečnému zločinu
http://pillmann.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=432158&bk=8238

V brzkých volbách na Ukrajině vyhrají darebáci. Zcela demokraticky
http://pillmann.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=431450&bk=1660

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Pillmann | čtvrtek 30.10.2014 17:27 | karma článku: 32,31 | přečteno: 1516x