Rozdíly mezi oběma sprosťáky:prezident Zeman vs.kníže Schwarzenberg

Shrnutí jednou větou: Prezident Miloš Zeman je sprostý sprosťák, kdežto kníže pán Karel Schwarzenberg je noblesní sprosťák a Česká televize je sofistikovaně a kultivovaně sprostá. 

Miloše Zemana nemiluji, jeho vulgarismy se mi nelíbily, ale když si mám vybrat mezi dvěma zly: vulgárním Zemanem, a zdánlivě kultivovaným Schwarzenbergem, který zde vznešeně (ale velmi tvrdě, vehementně a jen formálně demokraticky) asistoval při zavádění pro budoucnost škodlivých věcí, ovšem na povrchu blyštivě naleštěných, a demagogicky zdůvodňovaných, prospěšných jen pro uzoučkou vrstvu lidí, tak je pro mě menší zlo Zeman. Jednoznačně.        

Navíc se ukázalo, že jsou jen dva rozdíly mezi prezidentovými a knížecími sprosťárnami. Zaprvé ten, že Zeman je pronáší v oficiálních projevech, kdežto kníže pán je říká sice nikoliv v soukromí, ale přece jen veřejně, "pouze" polooficiálně.  A zadruhé ten, že Zemanova nevymáchaná ústa veřejnoprávní Česká televize systematicky zdůrazňuje, kdežto tytéž kanálnické výrazy z úst knížete pána Česká televize cenzuruje: buďto o nich neinformuje vůbec, nebo v pořadech s nízkou sledovaností.  V tom případě tedy jen tak, aby se vlk (ti, kteří by upozornili na proknížecí cenzuru ČT) nažral, a koza (manipulace veřejným míněním Českou televizí ve prospěch knížete a v neprospěch Zemana) zůstala celá.

Zajímavé je, že topkařské ovce, které věrně papouškují každý nesmysl z úst Kalouska i knížete pána a jejich pokyny plní bez přemýšlení, v tomto případě překvapivě ignorují názor svého předsedy knížete pána - jemu Zemanovy sprosťárny nevadí. No bodejť, sám má tentýž slovník dlaždiče. Ale řadovým topkařům vulgarity prezidenta Zemana vadí, navzdory knížeti pánovi, ba budou proti nim dokonce demonstrovat. 

Příklady vulgarit knížete pána viz například zde:
http://eportal.parlamentnilisty.cz/Articles/7072-prdel-hovno-hajzl-prosoustat-predposranost-bordel-hovori-karel-schwarzenberg.aspx

Moje další texty na téma různých lumpáren českých politických stran a českých politiků:
V čem udělali soudruzi z TOP 09 stejnou chybu, jako soudruzi z NDR?
Senát prý nelze zrušit, pochvaluje si Pehe i politici. Mýlí se.
Flašinet předsedy zbytečného Senátu. ČT tím porušila zákon
Kalousek neví o hazardu to, co věděl už císař pán

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Pillmann | sobota 8.11.2014 17:30 | karma článku: 41,18 | přečteno: 5743x