Proč ČR dosud nevyhlásila proti Norsku tvrdé sankce?

Opakovaně slýcháme od našich představitelů, že prý ČR nemohla/nemůže proti Norsku dělat nic, dokud paní Michaláková nevyčerpala/nevyčerpá všechny právní nástroje na obranu svých dětí. 

To je ale nesmysl. Česká republika přeci nevyčerpala proti Rusku ani jedinou diplomatickou sankci, neodvolala velvyslance z Moskvy, nepřerušila diplomatické styky, nepodala na Rusko žádnou mezinárodní žalobu, například aby se Rusko stáhlo z Krymu. Česká republika nepodala ani žádný návrh na rezoluci RB OSN proti Rusku. Prostě Česká republika rovnou vyhlásila proti Rusku ekonomické sankce. Takže je v praxi dokázáno, že Česká republika vyhlašuje ekonomické sankce mírnix týrnix kdykoliv se jí zachce, aniž čeká na cokoliv.  

Proč tedy nevyhlásil Zaorálek se Sobotkou již dávno sankce proti Norsku? Na rozdíl od sankcí proti Rusku, jejichž efekt je podle jedněch nulový, podle jiných Putina jen posiluje, podle třetích Rusku škodí zatím jen ekonomicky a politický efekt se snad časem projeví, tak by tyto sankce proti Norsku měly efekt ihned, a to prokazatelný. 

Norsko ani Českou republiku by české protinorské sankce ekonomicky nepoškodily, zejména kdyby byly sankce vyhlášeny na dovoz norských melounů, banánů a pomerančů do ČR a na vývoz českých sirotků na adopci do Norska. Efekt by spočíval v tom, že i kdyby se Norsko Zaorálka neleklo, alespoň by to vzbudilo pozornost médií ve světě. Celosvětová diskuse o odporném a nelidském norském systému juvenilní justice by byla prospěšná v první řadě pro Norsko samotné. 

Moje další texty na téma různých podivností a lumpáren v politice:
Proč mají Norsko a Velká Británie odporný justiční systém. Nikoliv ČR, USA či RuskoCo dělat, pokud nás Lisabonská smlouva donutí přijímat muslimy?
V čem udělali soudruzi z TOP 09 stejnou chybu, jako soudruzi z NDR?Dva rozdíly mezi oběma sprosťáky: prezident Miloš Zeman vs.kníže Karel Schwarzenberg
EU: solidarita chudé ČR s bohatou západní Evropou kvůli její hloupé imigrační politice
Pravdoláskaři jsou rasisté naruby-rasismus proti bílým, 8.díl cyklu
Senát prý nelze zrušit, pochvaluje si Pehe i politici. Mýlí seDvojí metr Kalouska na demografický vývoj důchodců a muslimůP. Šafr sprostě lže o prezidentovi M. Zemanovi
Hitler chtěl vyhnat Čechy do Patagonie - kam nás vyženou muslimové?A desítky dalších v mém archivu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Pillmann | úterý 9.12.2014 19:36 | karma článku: 30,17 | přečteno: 1332x