Přemysl Sobotka (ODS): Bez Senátu prý není parlamentní demokracie

Přerušuji svúj cyklus o pravdoláskařském pamfletu "Slovo k listopadu" a reaguji aktuálně na to, co jsem dnes slyšel na Českém rozhlase Plus: prý nelze Senát zrušit - i podle Přemysla Sobotky (ODS), bývalého předsedy Senátu a čerstvě znovuzvoleného místopředsedy Senátu.

Již ve Švejkovi se můžeme dočíst, že subordinovaný důstojník je povinen číst inzerát o zaběhnutém psu, který zveřejnil jeho velitel v novinách. Pan místopředseda Senátu Sobotka, který je zaměstnancem voličů, protože je placený z jejich peněz, však bohužel můj blog o tom, že Senát zrušit lze, očividně nečetl. Takže panu místopředsedovi Sobotkovi doporučuji si přečíst toto:

Senát prý nelze zrušit, pochvaluje si Pehe i politici. Mýlí se

Nicméně pan místopředseda Senátu Sobotka v hlouposti ještě trumfnul pana pravdoláskaře Peheho. Podle P. Sobotky totiž Senát nelze zrušit nejen z důvodů ekonomických a protože to senátoři nikdy neodhlasují, čili protože kapři si rybník sami nevypustí (vyvrácení obou nesmyslů viz můj výše uvedený blog), ale dokonce i proto, že u nás máme parlamentní demokracii, a náš parlament tvoří Poslanecká sněmovna a Senát. I když to pan místopředseda Sobotka neřekl naplno, tak z toho jednoznačně vyplývá, že kdybychom u nás zrušili Senát, tak bychom podle P. Sobotky zrušili i parlamentní demokracii.

Ó hrůza. Ale co v těch státech, které Senát nikdy neměly (Slovensko a většina menších států EU i celého světa), nebo  Senát měly a zrušily ho (např. Švédsko)? Tyto státy podle P. Sobotky tedy parlamentní demokraci nikdy neměly - a dokud nezavedou Senát ani mít nebudou, nebo si její zrušení demokraticky odhlasovaly a nyní jsou už bez parlamentní demokracie. Jak je vidět, opět platí úsloví, že mít funkci ještě neznamená mít moudrost.

Moje další texty na téma různých kuriozit českých politických stran a českých politiků:
V čem udělali soudruzi z TOP 09 stejnou chybu, jako soudruzi z NDR?Dva rozdíly mezi oběma sprosťáky: prezident Miloš Zeman vs.kníže Karel Schwarzenberg

Autor: František Pillmann | čtvrtek 20.11.2014 23:59 | karma článku: 17,32 | přečteno: 570x