Pravicové dogma: levice kupuje voliče. Ale pravice také - a dráž

Ve svém předchozím blogu jsem se věnoval antisociální aroganci ultraliberálů, problesklé z textu Na co dojede Kocourkov. Nyní se budu věnovat další části tohoto textu, která obsahuje oblíbenou výtku pravičáků vůči levici, že si kupuje voliče dárky ze státní pokladny.

Cituji z textu : "Sociální dávky a dotace tak už nejsou ta keynesiánská investice do společnosti, ale zcela regulérní nákup voličských hlasů a loajality."

Podobná obvinění čteme a slyšíme každou chvíli. Stačí si poslechnout/přečíst přibližně každý třetí projev/text téměř každého politika ODS či TOP 09. Žádný z nich ale stejnou chybu nevidí sám u sebe. Lepší by tedy bylo zamést si nejdříve před vlastním pravicovým prahem. Cožpak si pravice také nekupuje hlasy pravicových voličů a jejich loajalitu? A to mnohem dráž a zákeřněji, než to dělají levicové strany!

Levice si kupuje svoje voliče sociálními jistotami, pravice ty svoje pro změnu zase nižšími daněmi. Opačně by to nedávalo smysl. V součtu ale snížení daní udělá mnohem větší zásek do erární pokladny, než sociální dávky. Zákeřný rozdíl je pak v tom, že levicoví voliči dostávají svoji motivaci přímo na ruku, kdežto pravicoví voliči na ruku nedostanou nic - "pouze" jim pravicová vláda sebere na daních méně, než vláda levicová. Ale pravicovým voličům se zdá, že nic od pravicové vlády nedostávají. Ach ty svatá prostoto! Pravičákům doporučuji zopakovat si učivo matematiky ze základní školy: dvakrát minus = plus.

Moje další texty na téma různých lumpáren a podivností českého Kocourkova:
V čem udělali soudruzi z TOP 09 stejnou chybu, jako soudruzi z NDR? 
Dva rozdíly mezi oběma sprosťáky: prezident Miloš Zeman vs. kníže Karel Schwarzenberg
Dvojí metr Kalouska na demografický vývoj důchodců a muslimůTOP 09 chce zglajchšaltovaný komunismus
Senát prý nelze zrušit, pochvaluje si Pehe i politici. Mýlí se

Autor: František Pillmann | neděle 23.11.2014 23:50 | karma článku: 13,19 | přečteno: 521x