Pravdoláskaři opět mimo mísu 5.díl: V. Havel porušoval lidská práva

Byl jsem velký příznivec V. Havla od r. 1977 až do r. 1989, ale od r. 1990 postupně moje nadšení pro něj ochabovalo.

První facku dostala lidská práva v demokracii už v lednu 1990, když místo nahrazení komunistického bezpráví ochranou slušných lidí, začali být slušní lidé okrádáni, mrzačeni a zabíjeni zločinci, kteří byli propuštění k páchání dalších zločinů zbytečně nadměrnou amnestií V. Havla. To bylo jasné porušení základních lidských práv slušných občanů na život, zdraví a majetek. Nikoliv přímo V. Havlem, ale nepřímo. To jej neomlouvá.

A pak to šlo dále, i když dlouho mimo oblast lidských práv, až k humanitárnímu bombardování. Ať už to V.Havel řekl v jakékoliv formě, tak upřednostnil právo na život menšího počtu kosovských Albánců, nad větším počtem zavražděných Srbů. Já na rozdíl od pravdoláskařů upřednostňuji právo nevinných srbských civilistů, kteří byli zabiti nehumánním bombardováním, aniž komukoliv kdy ublížili, nad právem kosovských narkobaronů založit si vlastní mafiánský stát. To opravdu nepovažuji za základní lidské právo.

Další díl bude následovat. Zatím uvádím linky na některé své dosavadní texty:
Trvale udrzitelná lidská práva proti Kaddáfiho zeleným dělohám.htmlDvojí metr Kalouska na demografický vývoj důchodců a muslimů

 

Autor: František Pillmann | úterý 18.11.2014 7:40 | karma článku: 28,41 | přečteno: 1016x