Pavel Šafr sprostě lže o prezidentovi M. Zemanovi

Pokračuji již třetím dílem cyklu o úletech P. Šafra. Dnes o jeho křivém nařčení prezidenta Zemana. "Svoboda slova je v naší zemi ohrožena velice dramaticky," uvedl Pavel Šafr ve včerejším dílu rozhlasového pořadu "Pro a proti", jehož jiné pasáže jsem již rozebíral ve dvou svých posledních textech.

Podle Šafra je svoboda slova ohrožena od inauguračního projevu prezidenta Miloše Zemana, ve kterém "označil novináře jako jednu z asociálních a kriminálních skupin obyvatelstva, paušálně, generalizujícím způsobem. To je od prezidenta republiky opravdu velmi nešťastný a špatný čin. ... Já bych chtěl upozornit na princip  kolektivní viny, který prezident používá, a který je v liberálním prostředí naprosto nepřijatelný". Citace slov P. Šafra je přesná a není vytržena z kontextu, jak se můžete přesvědčit zde:  http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3260317

Jaká je však skutečnost? Prezident Zeman řekl ve skutečnosti toto:  "Za třetí ostrov negativní deviace pak pokládám podstatnou část českých médií. Tu část, která se zaměřuje na vymývání mozků, na mediální masáž a na manipulaci veřejným míněním..." Takže zcela jasně mluvil jen o části médií/žurnalistů, nikoliv o všech. Jasně a výslovně média rozdělil na slušná a sprostá, nepaušalizoval a negeneralizoval. (A nemluvil ani o asociálních a kriminálních skupinách, ale to je už nepodstatné.) Prostě v žádném případě nepoužil princip kolektivní viny.

Musím tedy označit Pavla Šafra za lháře, vymývače mozků, mediálního maséra a manipulátora veřejným míněním. Prostě českou novinářskou žumpu. Šafr se k ní zařadil zcela vědomě. Nebyl to omyl, ale vědomá a sprostá lež. Fuj!

Dodávám, že Miloše Zemana nemiluji, nelíbily se mi desítky jeho výroků a činů, nelíbily s mi ani jeho rozhlasové sprostoty. Ale kdybych musel volit mezi principiálně prolhanou pražskou lumpenkavárnou a sprosťákem Zemanem, jen občas demagogickým a manipulujícím, jednoznačně volím Zemana jako výrazně menší zlo.

Moje další texty na téma různých podivností a lumpáren v politice:
V čem udělali soudruzi z TOP 09 stejnou chybu, jako soudruzi z NDR?Dva rozdíly mezi oběma sprosťáky: prezident Miloš Zeman vs.kníže Karel Schwarzenberg
Pravdoláskaři jsou rasisté naruby-rasismus proti bílým, 8.díl cyklu
Senát prý nelze zrušit, pochvaluje si Pehe i politici. Mýlí seDvojí metr Kalouska na demografický vývoj důchodců a muslimůHitler chtěl vyhnat Čechy do Patagonie - kam nás vyženou muslimové?A desítky dalších v mém archivu.

Autor: František Pillmann | pátek 28.11.2014 9:00 | karma článku: 37,58 | přečteno: 1830x