Kdo nemaká, ať chcípne !

V pátek vyšla na Viditelném Mackovi tato příšernost od D-FENSe: "Kocourkov (český moderní sociální stát) ... bere peníze těm schopným a pracovitým, aby je následně rozdal neschopným a líným. Zkurvil tak ještě limitně přijatelnou myšlenku, že sociální systém by měl pomoci těm, kteří z nejrůznějších důvodů pomoc potřebují k tomu, aby obnovil jejich původní výkonnost."

Předesílám, že výrok není vytržen z kontextu. Raději jsem si přečetl i původní zdroj, kde se můžete sami přesvědčit:
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2014111501

Tohle je mimořádně pozoruhodný nesmysl a doklad zvrhle sobeckého myšlení ultraliberálů. Zaprvé proto, že podle mladých a zdravých extrémních liberálů je myšlenka odůvodněné sociální pomoci nikoliv samozřejmá, patřící k lidstvu jako k velbloudovi hrby, ale jen hraničně přijatelná, čili chybí jen kousíček, a byla by už nepřijatelná. Opravdu pozoruhodné.

Zadruhé proto, že cílem sociálního systému podle ultrapravičáků nemá být lidsky solidární pomoc handicapovaným, ale pouze obnovení jejich původní výkonnosti, po nějaké přechodné ztrátě schopnosti makat na svého chlebodárce. Jinak řečeno - kdo je postižený trvale, nemá nárok. Myšlenka na sociální pomoc je pro ně už za limitem. Měli by být nejspíše rovnou rázně a co nejefektivněji utraceni, ale protože by to byl jen zbytečný výdaj pro pokladnu sociálního státu navíc, tak by měli být ohleduplně pouze ponecháni bez pomoci, aby někde v ústraní zemřeli hlady.

Takto výslovně to sice není napsáno, ale i to, co napsáno je, dokládá odporně nelidský způsob myšlení ultraliberálů.

Moje další texty na téma různých lumpáren a podivností českého Kocourkova:
V čem udělali soudruzi z TOP 09 stejnou chybu, jako soudruzi z NDR?
Dva rozdíly mezi oběma sprosťáky: prezident Miloš Zeman vs. kníže Karel SchwarzenbergTOP 09 chce zglajchšaltovaný komunismus

Autor: František Pillmann | neděle 23.11.2014 17:02 | karma článku: 18,48 | přečteno: 1777x