Halíka uráží karikatury islámu. Mě uráží Halíkovy urážky křesťanů

A to nejen křesťanů, ale i ateistů, ale to se mi už do titulku nevešlo. T. Halík prostě svým mravním relativismem uráží každého, kdo vidí zásadní rozdíl mezi vražedností koránu a mírumilovností Nového zákona a mírumilovností ateistů.  

Cituji pátera Tomáše Halíka: "Když jsem viděl „karikatury“ časopisu Charlie Hebdo, silně připomínající znevažující obrázky Židů v antisemitském tisku, vnímal jsem je nejen jako urážku posvátných symbolů tu islámu, tu křesťanství, nýbrž také jako porušení zásadní hodnoty naší kultury – úcty k druhým."

Zdroj:http://www.lidovky.cz/halik-ja-nejsem-charlie-ke-svobode-totiz-patri-zodpovednost-pqy-/nazory.aspx?c=A150112_153452_ln_nazory_hm

Úctu můžeme ale mít jen k tomu, co si ji zaslouží. Korán si ji nezaslouží. T. Halík si navíc plete úctu k člověku a úctu k ideologii.

V Koránu se jasně vražedně píše na adresu ateistů a odpadlíků od islámu:

4:89 A přáli by si, abyste se stali nevěřícími, jako jsou oni, a abyste byli stejní. Neberte si mezi nimi přátele, dokud se nevystěhují na stezku Boží! A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete!

4:91 A jestliže se nebudou držet stranou od vás a nevzdají se vám na milost a nesloží své ruce, tedy je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete! A nad těmito vám dáváme pravomoc zřetelnou.

Tohle že jsou posvátná slova hodná úcty? 

Aby nedošlo k omylu - já dobře vím, že i ve Starém zákoně je mnoho nemilosrdných tvrdých slov. Ale jinde je to vyváženo už ve Starém zákoně, ani nemluvě o Novém zákoně, který je téměř výhradně milosrdný a mírumilovný.

Ovšem Korán neobsahuje nějaký druhý milosrdný díl. A obsahuje kromě nebezpečné směsi vražednosti a milosrdenství také věci, které nejsou nijak nikde ničím zmírněny a jsou jednoznačné. Vraždění ateistů a odpadlíků patří mezi ty jednoznačné. Nikde není v Koránu zmírněné ani zpochybněné. Tečka.

Uráží mě, že T. Halík tento zásadní rozdíl mezi Koránem a Biblí nevidí. A to jsem ateista - nebo lépe řečeno agnostik a ctitel Occamovy břitvy.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Pillmann | neděle 18.1.2015 23:59 | karma článku: 35,34 | přečteno: 1407x