ČT před 3 roky při úmrtí V. Havla - horší než při smrti Brežněva

Vzpomínám si přesně, co jsem dělal a kde jsem stál, když jsem jako dítě slyšel z rádia zprávu o okupaci 21. srpna 1968. Vzpomínám si přesně, co jsem dělal, když se zřítila  newyorská dvojčata. Vzpomínám si přesně, co jsem dělal, když jsem slyšel zprávu, že zavraždili Roberta Kennedyho. 

Co jsem dělal, když jsem slyšel zprávu, že zemřel Václav Havel, si nepamatuji. Ale pamatuji si přesně, co vysílala veřejnoprávní Česká televize za zprávy v den jeho úmrtí. Celá půlhodina hlavních zpráv byla jen o V. Havlovi. Jakoby se celý den  nestalo nic jiného ani v ČR, ani ve světě. (Dodatečná poznámka pro šťouraly - tehdy byly hlavní zprávy ČT opravdu jen půlhodinové. Prodloužení na třičtvrtěhodinku přišlo až později.)

Vzpomínám si také, že když zemřel Leonid Iljič Brežněv, vysílala to komunistická ČSTV jako hlavní zprávu (ostatně to byla hlavní zpráva pro celý svět, včetně USA), a ještě pak notný kus zpráv byl nejprve o projevech hluboké soustrasti sovětských soudruhů a projevech zoufalství sovětského všeholidu, pak bylo o projevech hluboké soustrasti československých soudruhů a zoufalství československého všeholidu, pak bylo o projevech soustrasti zahraničních soudruhů bratrských vazalů a zoufalství všeholidu všech vazalských zemí, pak bylo o projevech soustrasti soudruhů z nepřátelské ciziny a projevech zoufalství dělnické třídy nepřátelské ciziny, a zakončily to krátké projevy soustrasti československých nesoudruhů a nesoudruhů z nepřátelské ciziny. Možná jsem si to ve své paměti trochu přehodil, ale jen trochu.

Každopádně zbyl v hlavním propagandistickém pořadu komunistické ČSTV posléze prostor i na další zprávy, nejen o Brežněvově smrti, takže jsme se nebáli, že by se snad zeměkoule kvůli Brežněvově smrti nepřestala točit.

Demokratická veřejnoprávní Česká televize však posunula pěstování kultu osobnosti ještě o šprušel nahoru, i když mně se tenkrát za Brežněva zdálo, že horší to už ani být nemůže. ČT dokázala, že může.

Poznámka pro hlupáky, kteří umějí číst jen písmenka, slova a věty, ale neumějí číst obsah a smysl přečteného: toto není text proti V. Havlovi. Toto je text proti hlupákům a patolízalům ve vedení ČT, kteří mají velký podíl na tom, že V. Havla mnoha lidem zprotivili.

Autor: František Pillmann | pátek 19.12.2014 12:00 | karma článku: 39,81 | přečteno: 2067x