Ať pravda a láska zvítězí nad vylhanou Pravdou a nenávistnou Láskou

Moje pozměněná verze slavného hesla "Ať pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí" do podoby : "Ať pravda a láska zvítězí nad prolhanou Pravdou a Láskou plnou nenávisti" asi nepotěší každého.

Většina čtenářů snad bude chtít stát na straně prosté obyčejné pravdy proti pokrytectví s velkým "P". Ale najdou se jistě i takoví, kteří v tom odhalí zákeřný útok lůzy na "toho, jehož jméno se nesmí ani vyslovit".

Nikoliv. Mám na mysli skutečně pouze obecnou tezi. Každý si do ní může dosadit, co považuje za obyčejnou malou, ale každodenní pravdu. A co považuje za pokryteckou, nekritizovatelnou, zdánlivou, falešnou patetickou Pravdu s velkým "P". V příštím roce bude zapotřebí obyčejné pravdy ještě mnohem více, než bylo třeba v tom letošním roce, který již brzy skončí.

Napsal jsem to proto, že život bývá složitější, než barvotisková hesla. Svět není rozdělený na Dobro a Zlo, které se dají na první pohled odlišit, jako v pohádkách našeho dětství. Zlo se často úspěšně maskuje jako Dobro. Třeba proto, aby uspělo ve volbách. A Dobro musí být někdy i dost nemilosrdné, pokud chce vůbec přežít v tvrdém světě...

Autor: František Pillmann | středa 31.12.2014 22:23 | karma článku: 33,52 | přečteno: 1599x