Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ta ultraliberálnost Svobodných je až komická....nejde o blaho občana proti jeho vůli, jde o to, že automaty váží zločinnost a to zcela jednoznačně.

Určitá regulace je na místě a nejen tam. SSO se nějak neumí postavit k faktu, že z přeregulovaného systému udělat neregulovanou neřízenou střelu je jen opačný extrém, ne náprava. Neumí navrhnout účinné snížení regulace s efekty, které společnost poptává, ale nabízí vysněný svět, po kterém poptávka kupodivu není (jen mezi nimi samotnými). Pak logicky nadávají, že nemají podporu lidí. To je jak Mrkwosoft s jejich Wokny 8.1.....lidi dokola opakují, co chtějí a co jim vadí....ale ne, "MY MÁME PRAVDU", co je nám do klienta. Takhle to máte vy a občané.;-)

Další příklad: sám např. žádnou ochranu před "šmejdy s hrnci" nepotřebuji, vyrazil bych s nimi ty zavřené dveře a ještě podal žalobu za omezování osobní svobody. Ale nejsem takový arogantní wocas, abych schvaloval zneužívání důchodců, kteří to prostě nezvládnou. Nejen tu situaci tam (to by leckdy nedal i chytrák v rozpuku svých let), ale ani posoudit to, že tam vůbec nemají jezdit.

Každá společnost má nutně 50% lidí s IQ pod 100 bodů (pokud přijmeme fakt, že 100 je medián). Tito lidé si reálně nejsou schopni ohlídat všechny své zájmy a ani většinou nemají na špičkového právníka. Pokud nechceme příliš regulací omezit tu "chytřejší" (někdy jen mazanější) půlku příliš, bavte se klidně o tom, jaká ochrana je už moc a jaké nástroje nevhodné. Tomu rozumím, ale...

Absolutní liberalismus v podání SSO by znamenal, že se tito stanou lovnou zvěří těch nejodpornějších xxxx (nemám už životy, ale dosadíte si jistě sami).;-)

2 0
možnosti
Foto

Tak přeci nikdo netvrdí, že se musí deregulovat všechno naráz. Sám píšete, že vám leccos z našeho programu zní libě. Na druhé straně je třeba na rovinu říci z jakých filozofických a ideových základů naše politika vychází a kam směřuje. Bylo by pokrytectvím, kdyby to bylo jinak.

Pokud jde o herny, neřekl jsem ani slovo o deregulaci (i když bych mohl). Jenom se bráním dalším regulacím. Salámová metoda ukrajování svobody.

0 0
možnosti
Foto

Pro regulátory

- Chcete-li někoho regulovat, mimoděk se nad něj povyšujete. Kde se ve vás bere ta pýcha?

- Chcete-li někomu něco zakazovat, mimoděk ho stavíte do nerovnoprávného postavení.

0 0
možnosti
Foto

v demokratických státech (občanská společnost....tj. nevím jestli SSO s Klausovými dogmaty vůbec něco takového snesou) si normálně prosadí, co chtějí. U nás zřídka, venku to ale vidíte (já ve Finsku např.)

Tak jako si lidé prosadí, že nechtějí vedle školy hampejz (mě nevadí, ale rozumím jim), tak si prosadí, že chtějí z města na periferii vysunout automaty a zregulovat jejich počet. Okamžitě totiž poznají efekt na kriminalitě a tomu taky rozumím.

Vaše "svoboda" připomíná: "Jaký noční klid, já na žádnou dohodu po desáté nepřistoupil, tak se jí nemusím řídit."

Musíte, naštěstí pro ty okolo.;-D

0 0
možnosti
Foto

Budete souhlasit s tímto konstatováním?

Když jeden něco zakazuje druhému, aniž by druhý někomu ubližoval, pak se první nad druhého povyšuje, jejich postavení není rovnoprávné.

1 0
možnosti
PK

Což ovšem není příklad heren.

1 0
možnosti
AK

:-(  Kýho čerta, tenhle pan funkcionář SSO se ve volbách snažil nacpat do parlamentu?

0 0
možnosti
JK

J96a61n 35K74o68t10t72a64s

23. 1. 2014 11:00

Osobně jsem zastáncem regulace počtu herních provozoven. Je jich vněkterých lokalitách zbytečně moc a chci připomenout zkušenosti zezahraničí. Velká Británie, Francie, Rakousko a další evropské státy majíjednoduchou metodu a divím se, že na ni u nás ještě nikdo nepřišel - snadaž na některá města v MS kraji. Jedná se o jednoduchý propočet počtuhracích jednotek na počet obyvatel města nebo obce. Zkušenosti uvádějí, žerozumný počet je cca 3 hrací přístroje na 1000 obyvatel. Také rozmístěníherních provozoven je podstatné a má plnit rovnováhu s občanskými vybavenostmi,službami, restauracemi a pod. Nechci zde řešit uplakané a smyšlené výplodyprotihazardních aktivistů Matěje Hollana nebo gamblera Martina Svobody, že jeden stroj rozvrací 15 rodin a pod. Tito extravaganti si živí svou popularitu čímkoliv a občas používají hnusné unfair zákroky. Také jistou problémovost některých provozoven či jejich umístění vsociálně  vyloučených lokalitách (i když lokalita sociálněvyloučená je vlastně produktem sociální politiky státu a jeho zákonů) - ale stím si správa měst a obcí včetně policie  jistě poradí.

Nemohu však pochopit, v čí hlavě se zrodilamyšlenka nebo metoda tzv. "nulové tolerance" a jak je možné, že se kní přiklánějí někteří radní či starostové. Je možné, aby v demokratické zemi aprávním státě své vlastní chyby někdo napravoval na účet někoho jiného?Likvidovat herní provozovny od zeleného stolu jen proto, že se to v současnédobě "hodí" nebo "nosí" je přece téměř zločinem. Zakázat čizrušit není dokázat. Copak nemají informace o tom, kolik energie, finančních imateriálových prostředků provozovatelé heren museli vynaložit, aby provozovnasplňovala vše, co náleží? Že provozovatel má povolení obce, Živnostenskýlist, platí daně, vše má v pořádku, dodržuje provozní dobu? Dokonce jsoupřípady, kdyby stejný představitel města likvidoval provozovnu a jejíhomajitele, když mu před časem podnikání povolil! Kde zůstal stud, zodpovědnost azdravý rozum?

1 0
možnosti
DK

D12a64v27i82d 86K97r50á15l

23. 1. 2014 9:43

blog, proč nevolit svobodné

0 2
možnosti
Foto

Nevolit Svobodné může jenom

a) otrok, který se radši nechá od otrokáře živit, než aby převzal zodpodnost sám za sebe

b) otrokář, který se bojí, že ho politika Svobodných připraví o jeho otroky

1 2
možnosti
KB

Víte a tohle je zrovna důvod, proč pravděpodobně nikdy nebudu volit Svobodné, byť bych s nimi v něčem na 80% souhlasil. Kvůli tomuto extrémnímu pohledu na svobodu. Já totiž žiju v reálném světě 21. století, kdy společnost některé věci musí regulovat. Je jen otázka které a v jakém rozsahu. Absolutní svoboda totiž znamená vrátit se určitým způsobem do středověku. Prohrál někdo peníze na automatech? Tak ať klidně umře na ulici. A co jeho děti? My za to nemůžeme, že jejich otec je gambler, tak je necháme na ulici taky. Co když začne shánět peníze na automaty loupeží? Těžko dnes společnost před kriminalitou ochráníme tak, že někde koupíme opuštěný ostrov a zřídíme tam doživotní galeje. To samé se týká drog. Chceš brát heroin? Tvoje věc, atd. Já si ale myslím, že společnost 21. století nemůže již takto jednoduše fungovat.

3 3
možnosti
Foto

Zatím veškeré metody a postupy navržené státem selhaly a selhávají.  Na druhé straně stát v nich chce přesto pokračovat a na to potřebuje víc a víc peněz.  Takže proč je taková situace jaká je?   Uslyšíte jasnou odpověď od státních úředníků.  Je to proto, protože stát na boj proti těmto nešvarům vynakládá málo prostředků.  Jenže stát už si bere ze společnosti 2/3 nově tvořených hodnot a přesto má málo.

2 0
možnosti
TH

NO ovsem,  Svobodni...hledate volice i mezi ztroskotalci v poulicnich hernach? To  jako hazard, zadkluzeni a prohra jwe pro vas nedotknutelna svoboda, jo? 

Tak to je s vama hoooooooooooooodne spatny. ;-D

4 2
možnosti
MD

Svoboda je paradni vec. Ovsem demonstrovat ji prave na hracich automatech, kdyz kolem sebe najdeme desitky lepsich neresenych prikladu, neni urcite stastne. Pokud chteji Svobodni zacit z tohoto konce, tak maji smulu.

5 1
možnosti
Foto

A z jakého konce byste to vzal vy?

1 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů