Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Štíhlý stát neznamená, že nebude existovat policie a armáda, ale že se radikálně sníží počet NEPRODUKTIVNÍCH ÚŘEDNÍKŮ. Proč chcete ze svého platu daněmi dotovat přebytek lidí, kteří nic nevyrobí? Všichni by na tom vydělali, bylo by dostatek peněz na zvýšení důchodů platu učitelů, lékařů, policie...

0 0
možnosti
Foto

Ale míň příležitostí se přiživit a to je to podstatné.

0 0
možnosti
Foto

Frédéric Bastiat: Pro většinu lidí je stát velkou fikcí, pomocí níž se všichni snaží obohatit na úkor všech ostatních.

3 0
možnosti
PK

Pan Chuchma, který tady vedl rozsáhlou diskusi, je buď provokatér nebo kouzelník. Včera mi dokazoval, že s dvaceti tisíci čistého a manželkou doma vychová ev. vychoval bez problémů 3 děti včetně VŠ vzdělání, jen se stačí trochu uskrovnit.

1 0
možnosti
Foto

Kdyby vás doma naučili hospodařit a nebýt rozežraný, zvládl byste to taky.

0 0
možnosti
MP

Velká část lidí bohužel o svobodu nestojí. Myslí si, že když je velký stát, tak se o ně postará a někdy, snad v přespříštím život se možná budou mít dobře. Za tohoto života k tomu nikdy nemůže dojít. Stát neumí hospodařit. Čím větší stát, tím větší korupce a tím horší hospodaření. Takže tím větší bída. Obyčejný člověk rád slyší na slova- spravedlivý, bohatým sebrat, zvýšíme platy a důchody, zdravotnictví a školství zadarmo...

3 0
možnosti

Co je to svoboda? to že si můžu říct co chci, jít kam chci, dělat co chci a volit si koho chci.. valná většina národa zastává názor že sociální politika patří do našeho státu, což mnozí zaměňují s tím že takoví lidé nestojí o svobodu. Tak to ovšem není.

0 0
možnosti
AK

A co tak zrušit stát úplně?

To by teprve byla svoboda, co?

Žádné daně....

Každý kdo by měl dost peněz na život v bunkru, zbraně a střelivo, na bodaguardy - by byl úplně svobodný a mohl by si dělat co by chtěl...

0 3
možnosti
MB

M76i64l25o29š 30B51é82m

28. 11. 2013 16:29

Stát je právě dobrej v tom, že (pokud dobře funguje) zajišťuje za desátek svobodu všem.

1 0
možnosti
AK

Pravý opak je pravda.

Podívejte se na Skandinávii.

Jak opulentní stát mají a jak výborný život mají i ti nejchudší.

Minimální kriminalita, malá korupce vysoká kvalita života.

A podívejte se do USA - kde žijí podle zásady, že každý se má o sebe postarat sám.

Vysoká kriminalita atd. atd.

0 1
možnosti
Foto

Jsem docela zvědav jak dlouho vám ještě Švédsko jako argument vydrží a taky by mně zajímalo kolik, ze zdejších obdivovatelů švédského sociálního modelu by jej bralo se všemi jeho důsledky.

3 0
možnosti

no to je nesmysl.. jako bych četl politické prohlášení Svobodných :-)

1 2
možnosti
AK

Ano, je to založené na - dnes už poněkud demódované (abych hovořil slušně) neoliberální ideologii (Reagan, Thatcherová, u nás Klaus):

1) vše vyřeší trh (i sociální a ekologické problémy)

2) stát je vždycky ten špatný

3) individualizovaný jednotlivec se vždy rozhodne správně (tak hlavně žádné odbory)

Tahle jednoduchost a to jak lehce ji každý pochopí a může hlásat dál, naplňuje nadšením ty jednodušší, kteří si neuvědomují všechny souvislosti a důsledky.

Kam nás i jiné státy dovedla vidíme.

1 1
možnosti
JS

Vaše teorie je cílevědomě naivní. Cílem podnikání je zisk. Maximální zisk. Vy chcete tvrdit, že silný kapitalista se za existence slabého státu dobrovolně vzdá části zisku ve prospěch chudých, které ani nezaměstnává? S takovou teorií můžete vystupovat na estrádách.

1 0
možnosti
Foto

Velká část občanů bude mít vždy duši otroka a tedy pro ně bude jedno zda bude stát štíhlý nebo silný. Jedno to není jen svobodným lidem. Takových je ale bohužel dost málo na to aby prosadili svou.

3 0
možnosti
MB

Ve světě, kde je slabý stát, je silný každý, kdo má majetek, zbraně, moc. Je iluze si představovat, že oslabením státu problém násilí a zneužívání moci zmizí. Jen se přesune jinam.

Problém je v tom, že zatímco na stát můžu mít jako občan určitý vliv - přinejmenším jako volič - , tak na soukromém majetku (což může být firma, ve které pracuji, ale taky chodník, po kterém chodím) má vliv jen majitel.

1 0
možnosti
PK

Asi tak. A když mám moc ekonomickou, proměním ji snáze v politickou a určuji podmínky. Viz ČR 2013.

3 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů