Sportem ku zdraví! Ale za svoje.

Před volbami jsme mohli opět vidět různé volební strany z širokého levicového politického spektra, jak se můžou přetrhnout v tom, co všechno nám za naše peníze slíbí.

Podpora sportu!
Vděčným a bezpečným (protože veřejností většinově dobře přijímaným) tématem je podpora sportu.
Jezevec Mrzout píše o tom, že svět se změnil. Dříve, chtěli-li lidé sportovat, sportovali za svoje. Vložili do sportu svoje vlastní peníze. Nebyli na nikom závislí. Vytvořili spolek nebo klub a společně se složili na to, co chtěli vybudovat - nějaké sportovní zázemí. Dnes natahují ruku po státu (nebo obci) a chtějí, aby jim na jejich sportování ze svých daní přispěli jejich spoluobčané, kteří se svými penězi měli jiné úmysly, než jimi platit něčí sportování.
Může být k dispozici třeba kryté hřiště, kurty, posilovna a tak podobně. Sportovcům pak obec nabídne možnost využívat takového sportoviště za nějakou symbolickou cenu, například za 300Kč ročně. Když si zajdete někam třeba na bowling do soukromého podniku, blíží se částka 300Kč spíše hodinové taxe. Že je 300Kč za rok zadarmo? Že se to nevyplatí? Ale prosím vás, vždyť je to pro zdraví veřejnosti, ve veřejném zájmu.
Kdo brání daňového poplatníka? Kdo brání jeho peníze? Pokud se obec zabývá různými aktivitami, které ji nepřísluší, jsou už všechny komunikace v obci opravené, je už na všech veřejných prostranstvích čisto a pořádek? Zvládla už obec to, co je jejím hlavním úkolem? Obec tady není od toho, aby provozovala sportoviště. Stejně tak jako tady obec není od toho, aby provozovala nájemní bydlení. Obec zásadně nemá podnikat. Obec by svými aktivitami neměla deformovat tržní prostředí.
Velmi oblíbený pojem je veřejný zájem.
Sport je ve veřejném zájmu. Zdraví populace je veřejný zájem. Daňový poplatníku zaplať. Je to ve veřejném zájmu. Ve zdravém těle zdravý duch! Kraft durch Freude, chcete-li.
To je socialismus. Socialismus klade zájem celku (veřejný zájem) nad zájem jednotlivce. Například heslo z programu Národně socialistické německé dělnické strany (NSDAP, nacistická strana) říká, že "Všeobecný zájem stojí před zájmem jednotlivce". Odmítám socialismus, ať už je nacionální, bolševický nebo jakýkoli jiný. Všechny kolektivistické ideologie se snaží zlikvidovat naši svobodu.
Vůbec jsme se ze zhroucení socialismu nepoučili. Sociální stát blahobytu na dluh zatím neustále narůstá. Uvidíme, jak tomu bude teď, když dluhy začínají přerůstat přes hlavu. Nakonec se ale ukáže, že ekonomické zákony (stejně tak jako přírodní zákony) platí pro každého bez rozdílu. Platí i pro stát. Bez ohledu na to, jestli je uznáváte, nebo ne. Můžete si klidně myslet, že dluhy se neplatí. Na realitě to ale nic nezmění.
Jestli sportovci nemají na sportování ve sportovní hale za tržních podmínek, tedy za své, nikoli z mých daní, tak ať se jdou proběhnout třeba do polí.
Představitelé obce tak za peníze všech daňových poplatníků korumpují tyto různé zájmové, privilegované, závislé skupiny. Členové privilegovaných skupin jsou představitelům obce  zavázáni. Jsou loajální. Představitelé obce si tak kolem sebe budují zákopy a opevnili se ve svých pozicích. Zkuste přijít s návrhem na privatizaci obecních bytů nebo s návrhem na zvýšení ceny za užívání obecního sportoviště na tržní cenu, nebo s jeho privatizací. Představitelé obce si koupili své voliče.

Roger Douglas: "Pro levici je nejhorší, když jsou lidé bohatí a nezávislí. Levice je nejraději, když všechno může pro lidi dělat sama, ovšem za peníze těchto lidí."

Autor: Jindřich Pilc | pátek 19.11.2010 21:02 | karma článku: 15,65 | přečteno: 1180x
  • Další články autora

Jindřich Pilc

V Česku dochází kámen?

3.4.2024 v 20:44 | Karma: 26,65

Jindřich Pilc

O CO2 jde?

30.7.2021 v 10:56 | Karma: 26,10

Jindřich Pilc

Dobrovolnost i ve sčítání lidu

23.3.2021 v 11:54 | Karma: 23,56