Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gaspard

28. 3. 2011 10:50
Sčítání majetku osob

přešlo z fáze podkladů pro centrální plánování výroby do fáze centrálního plánování zdanění ještě nezdaněných statků. Proto to sčítání počítačů připojených na internet.

0 0
možnosti
C

carolusI

23. 3. 2011 23:56
Průzkum

trhu sice umí soukromé firmy dobře. Jenže tady jde o průzkum s rodným číslem zkoumaných exemplářů a přesnými udaji o bydlišti. Z toho se dají velmi  dobře odhadnout majetkové poměry  a  tyto údaje budou brzy na prodej.

0 0
možnosti
I

I.G.Farben

24. 3. 2011 0:21
Re: Průzkum

To umí soukromé firmy také slušně :-) Jedna z mnoha variant: podle slevové karty jste identifikován při placení v obchodě a podle dlouhodobého přehledu nakupovaného zboží začleněn do správné kategorie spotřebitele.

Když si koupíte v supermarketu levné lyžařské boty, nějaká úplně jiná firma vám zanedlouho pošle nabídku na zájezd do Krkonoš. Když si je koupíte v odborné prodejně, pošlou vás do Alp. A když si koupíte předraženou titanovou pánvičku na splátky, pošlou vám reklamu z Lídlu na buřty za pět devadesát :-)

0 0
možnosti

Dr No

23. 3. 2011 0:50
S tím státem a tak naprostý souhlas,

ale to sčítání asi silně přeceňujete. S těmi dotazy si evidentně nikdo nedal žádnou práci - jsou naprosto chaotické a nikdo z nich nic rozumného nezjistí. Nabízí se jediné vysvětlení, proč se tahle akce koná - je to jen zcela formální záminka, jak vytáhnout z erární kasy balík peněz, z nichž se podstatná část přelije do něčích kapes. A následně ta hromada nesmyslných čísel poskytne záminku pro "práci" několika úřadů, které poskytnou zase spoustu teplých dobře placených míst pro vyvolené.

0 0
možnosti
LK

mypost68

23. 3. 2011 0:22
poděkování

Pane, vynikající článek, se vším naprostý souhlas, děkuji! R^

0 0
možnosti
I

I.G.Farben

23. 3. 2011 0:12
Kdepak průzkum trhu,

ten se takhle amatérsky nedělá :-) Firmy na tohle specializované umí takové věci, od techniky sběru dat až po finální analytické zpracování, že člověku kterému je umožněno do toho byznysu jen nahlédnout padají oči z důlků :-) Kdyby si staťák koupil požadované informace od dobré marketingové agentury, tak ta data dostane ihned a budou podstatně přesnější a levnější :-) Celá tahle akce má jediný cíl, uživit spoustu darmožroutů a umožnit jiné spoustě darmožroutů aby si odsála něco z protékajících peněz :-(

0 0
možnosti
PH

petrph

22. 3. 2011 23:25
možná

Ale třeba to vidíte moc optimisticky. Naše finanční poměry vidí stát poměrně jasně z odváděných daní z příjmu.

Pravý důvod byl jiný- utratit státem určené peníze na sčítání. Samotný ČSÚ je státem řízený úřad s pevným rozpočtem, ale napakovala se na tom Česká pošta,což je podivný podnik s mizernou kvalitou služeb,kterou v rámci dosud probíhaných fází sčítání plně potvrdila. Celá tato spolupráce je o to podivnější, že ČP provozuje pro stát jinou drahou službu-Datové schránky. Ovšem o možnosti zaslání sčítacích formulářů lidem kteří mají založenou datovou schránku přímo do ní, ani slovo -ačkoliv je to povinnost  ze zákona. Namísto toho si ČSU a ČP společně vymyslely další identifikátor občana-"PIN umístěný na spodku formuláře".

S ohledem na to je dotaz na internet ve formuláři prkotinou-příslušný úředník při aktualizaci starého formuláře v roce 2009 (když se toto sčítání začalo přípravovat)  nahradil zastaralou ledničku internetem.Být to později,ptá se třeba na facebook  či 3Dtelevizi.

0 0
možnosti