Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Vy jste nám chtěl něco sdělit?

0 0
možnosti
RH

Mezinárodní právo nemá mnoho nástrojů, jak vymáhat dodržování norem. Ekonomické sankce jsou jedním z nich. Argumentovat jejich ekonomickou nevýhodností je jako kritizovat institut vězení, protože je nákladný a znemožňuje vězni pracovat a platit daně. Dostáváme se před otázku, jakou.cenu ma pro spolecnost udržování práva, když je ekonomicky nevýhodné.

0 0
možnosti
JK

Jenže tyhle ekonomické sankce jsou spíš vězeň, se kterým jste se zavřel do vězení i vy sám.

0 0
možnosti
VL

Tak jednak je u nás používán název Evropská unie a ne Evropský svaz. Tohle vniká, když se něco převede např. z angličtiny do ruštiny a pak do češtiny.

Máte pravdu v tom, že obchod je obchod a že je tu zájem ruské strany prodávat, protože např. příjem od EU tvoří významnou část příjmů Ruska a je z něj významným způsobem financována existence ruské mocenské struktury a ruských importů různého zboží a že EU by měla jisté nikoli zcela nevýznamné problémy překonat výpadek dodávek ruské ropy a plynu.

Něco takového asi přímo nehrozí, protože negativní dopad na Rusko a negativní dopad na EU by se dostavil velmi rychle (jistě, dalo by se to za cenu jistých obětí řešit). O něco podobného (zastavení dodávky surovin) se v minulém století pokusila už Saudská Arábie a dost rychle jí to přešlo! To je taková zkušenost.

0 0
možnosti
Foto

U vás je to možná "Evropská unie". U mě je to "Svaz evropských socialistických republik".

2 0
možnosti