Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

Jsem z města, ve kterém je cca 10 restaurací. Pouze jedna z nich je částečně nekuřácká a bohužel jak na potvoru kuchař nic moc. Mám skutečně opravdu na výběr kam zajít s manželkou astmatičkou na večeři ? Kuřák si může zakouřit venku, já se však venku nenajím... Proč musí restaurace dodržovat hygienické předpisy ? Jakým právem jsou restauratéři omezováni nějakými pravidly. Proč nemůžou vařit jak a z čeho chtějí ? Třeba i krájet zeleninu a syrové maso na stejném prkýnku. Proč jim pořád někdo něco diktuje ? Odpůrci zákazu kouření - zamyslete se nad tím, co je vlastně skutečná svoboda !

0 0
možnosti
JK

Výborně vyargumentováno. Karma!!

0 0
možnosti
JH

J51i10ř77í 13H69a77n22s

3. 5. 2013 15:20

Ve stejném duchu hlásal včera váš svobodný myslitel a "zvěrozvěst" Matějka, večer u Jílkové v Kotli, na ČT1.;-D Že vy mu děláte rádce nebo lektora SVÚMLu?

Poslyšte Pilci, co si tak s Frantou Matějkou si pořídit "za svoje" přiměřeně velkou, prázdnou stodolu a tam zřídit váš soukromý club, například pod názvem M.P.C. (Matějkův Pilc Club), kde se můžete vyřádit dosytosti, požívat a hulit, co jak chcete a pozvat taky koho chcete.

Já myslím, že dobrý nápad, ne? Mít Frantu za partnera, to je terno.:-P

0 3
možnosti
JP

jo, ja si otevru hospodu, vlozim do toho svoje penize, svuj cas, a pak prijde nejaky poomateny regulcik jako hans nebo hummel, a zacnou me rozkazovat, jake legalni sluzby mohu VE SVE VLASTNI hospode nabizet ... ani me nehne.

2 0
možnosti
JS

J57a23n 77S67a13l32a65k

3. 5. 2013 13:17

Heger je pomatenec presvedceny o tom ze vede krizovou vypravu za zdravi obyvatelstva. Jsme pro nej nesvepravny hlupacci o ktere musi pecovat. TOP09 nema z pravicovou politikou nic spolecneho

3 0
možnosti
JK

Zkráceně řečeno:

 - Veřejný prostor je takové místo, kterému se nemohu vyhnout, anebo které je ve vlastnictví státu. Jsou to úřady, ulice, parky... Všude jinde není moje přítomnost mandatorní, popř. se jedná o soukromé vlastnictví, tudíž se nejedná o veřejný prostor.

4 0
možnosti
JH

ulice, parky není veřejný prostor, ale veřejná prostranství ( nemá to strop)

0 0
možnosti
Foto

Výborně napsáno...

3 1
možnosti
JN

J95a55n 46N54o31v34á33k

3. 5. 2013 9:41

Užitečnou metodou vyvracení argumentů je (nejen v matematice) jejich dovedení do důsledků. Kdyby se vzaly argumenty autora do důsledků, tak je vlastně zásah do svobody (podnikání) jakákoli státní regulace soukromého podnikání. Takže jsou špatné např. jakékoli hygienické a veterinární předpisy, předpisy o podmínkách prodeje potravin, ... Takže je třeba pozrušovat všechny obchodní inspekce, kontroly potravin, hygieny, ... (to je program SSO). Úžasně se ušetří pár miliard a bude jen otázkou času, kdy se objeví nějaká "tyfová Marry" nebo nějaký idiot, který si řekne "etanol jako metanol" a zabije pár set lidí.

Zpět ke kouření v hospodách. Je třeba si taky uvědomit, že pokud má hospodský zaměstnance (pingly, výčepní, ...), tak jim povolením kouření na jejich pracovišti ničí zdraví (ať jsou to kuřáci nebo nejsou) a to je, když ne nelegální, tak určitě to neslušné. Ale zákony a regulace nevznikají kvůli slušným a poctivým lidem, ale kvůli bezohledným, nemorálním nebo sociopatickým osobám.

2 5
možnosti
VT

1) Hygiena je preventivní ochranu zákazníka před újmou, kterou není s to předem odhalit a vyvarovat se jí. Tento problém však u kouření nenastává.

2) Pingl pochopitelně nemusí práci přijmout, pochybuji, že jej majitel hospody nutí s pistolí u hlavy, aby chodil hákovat.

3) Proč nejsou všichni stejně tak sluníčkoví jako k pinglům k:

- Pracovníkům ve vápenkách

- Pracovníkům v dolech/lomech

- Řezačum sádrokartónu - Zateplovačum skelnou vatou - Čističům průmyslových (komínových) filtrů - Cestářům pracujích s dehtem atd Taky dýchají pěkná svinstva :-P

5 0
možnosti
JH

......Co  je tedy veřejný prostor?Jednoduše by se dalo říct, že VP je místo, kde se setkávají lidé, kteří jsou si navzájem cizí. Absolutně přesná a univerzální definice VP neexistuje

0 3
možnosti
MB

M18i84l42o27š 40B67é68m

3. 5. 2013 8:15

Já osobně za veřejný prostor považuji takový, který je ve veřejném vlastnictví, resp. ve veřejné správě.

4 0
možnosti
Foto

K48a13r42e73l 79R21a55d17a

3. 5. 2013 1:17

Stát má milion problémů, které neumí řešit. Tak strká rypák do věcí, do kterých mu nic není. Hlavně když občánkům může ukázat kdo je tu pánem.

9 0
možnosti
PH

P75e77t84r 42H29á55l28a

3. 5. 2013 0:00

Ačkoliv s Vámi souhlasím, je zde jistá věc, kterou jste nevzal v úvahu.

Skutečnost je totiž - překvapivě - taková, že po zavedení zákazu kouření v některých jiných zemích EU vzrostly restauračním zařízení tržby.

To jasně ukazuje, že nedošlo k analýze výhodnosti kuřácká/nekuřácká hospoda a problém je tedy způsoben v iracionalitě hospodských, kteří z neznámých důvodů kouření ve svých restauracích povolují, i když by bylo pro ně výhodnější ho zakázat.

Vidím zde tedy snahu státu řešit následky a nikoliv problém. Pokud hospodští neví, že po zákazu kouření jim začnou přicházet noví - nekuřáčtí - zákazníci, něco je špatně, patrně v základním školství, protože to je elementární logická úvaha.

Řešit ale blbost jednotlivců plošným zákazem je cesta do pekel, naopak, musíme se snažit jim to vysvětlit. Proto bych i přijal nějakou kampaň, která by se snažila tato prostá fakta provozovatelům vysvětlit.

1 2
možnosti
VT

Od zavedení smoking banu v.r. 2007 bylo v UK zavřeno 9.534 hospod (z 58.200), což je celkem 16.4%. O práci přišlo cca 100.000 lidí. Do zavedení smoking banu byl průměr zavřených hospod 400 ročně, po zavedení je to cca 1.500 ročně...

3 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů