Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

kunk

22. 1. 2011 19:23
Naprosto souhlasim

Se clankem nemohu jinak nez naprosto souhlasit.

0 0
možnosti
AA

Saša

21. 1. 2011 10:34
Sportovní "kliky" mají velikou moc.

Podle mého názoru by sportovní svazy měly být přeměněny v samosprávné veřejnoprávní korporace a jejich držení veřejné moci by mělo být státem uznáno.

Oni totiž tu moc skutečně mají.

Ti, kdo jsou ochotni jít zaplnit náměstí a skandovat nesmyslné pokřiky kvůli nějakému sportovnímu klání, nebo se jít dokonce kvůli tomu i prát, představují velké množství voličských hlasů.

Kdo dokáže zaplnit náměstí, ten má moc. Ten, kdo je závislý na hlasech, si to s touto mocí nemůže rozházet - to je realita, politika v praxi. To bolestně poznali již byzantští císařové.

0 0
možnosti
JA

SocPredator

22. 1. 2011 21:38
Re: Sportovní "kliky" mají velikou moc.

Ano, tenkrát ale ještě neměli vodní děla a slzný plyn

0 0
možnosti
ZH

Zani

21. 1. 2011 9:00
Vrátit peníze

OK, buďme superpravicoví . Firmy a banky vrátěj všechny peníze, které se do ni narvali. A protože to byli naše daně, tak se rozhodne v referendu, jestli se našima daněma bude podporovat sport nebo banky!Zrušit podporu sportu je kravina, spíš by měli silně omezit, aby z těch peněz žili funkcionáři a postarat se o to, aby peníze na sport, skončili ve sportu a ne kapsách šibalů.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

21. 1. 2011 15:41
Re: Vrátit peníze

On je ten spotr podporován státem, že? On stát má ručičky, vydělává spoustu peněz, tak ať je rozdává, že?

A teď mně prozraďte, jak bude někdo zajišťovat, že ty peníze jdou "na sport".  (Taky nevím, koho přesně myslíte "šibaly". Funkcionáře?)

0 0
možnosti
M

mubu

21. 1. 2011 8:25
Stát (ale i kraje a obce) by měl dotovat

jen zcela nezbytné věci - např. veřejnou dopravu, výstavbu infrastruktury, školství, zdravotnictví a sport dětí a mládeže.

Ale určitě by neměl dotovat činnosti, které jsou z hlediska společenských potřeb zcela zbytné - tím myslím hlavně profesionální sport dospělých. Také, žasnu, když slyším, že třeba státní opera dostala dotaci 138 milionů, divadlo v Karlíně 63 nebo 65 milionů, .... Divadel prý je v Praze skoro tolik jako v mnohonásobně větší Paříží.  Samozřejmě, je dobře, že takové činnosti existují, ale myslím si, že diváci si je mohou zaplatit na vstupném.

0 0
možnosti
JV

jafava

21. 1. 2011 8:14
Stát by měl podporovat sport, hlavně pro mládež.

Je tristní, že tzv. sokol, kterého si moje generace užívala po léta 2x týdně, kde nebyla specializace, ale všestrannost včetně kázně, je dnešním dětem nedostupný. Prý nejsou peníze! Tak kam mizej, vždyť jestli je něco pro tento stát nezbytné, je to zdravá a fyzicky zdatná mládež; kdopak to říkal, že ve zdravém těle je zdravý duch? Ti dnešní od mládí pěstovaní počítačoví pařani by se občas taky měli protáhnout v tělocvičně nebo proběhnou po hřišti.

Kdekdo dotuje vrcholové sportovce a všelijaké fotbalové a jiné speciální sportovní kluby, ale nikoho nezajímají ty ostatní děti, které by jenom potřebovaly doplnit nedostatek hodin školního tělocviku něčím dalším podobným. Rodiče si rádi něco připlatí, ale ať je to dostupné všem dětem!:-(

0 0
možnosti
S

shadowceek

21. 1. 2011 8:12
Nemysl

Samozřejmě, že jde TOP 09 praktikuje pravicovou politiku, i v té je přeci škálovatelnost. Jistě, říkáte nižší daně a volnost v utrácení prostředků jenže to se dá jednoduše zneplatnit ad absurdum. Řekněme, že stát nebude dotovat sport a sníží daně, to samé samozřejmě udělá s kulturou v podobě divadel, muzeií, filmové tvorby, televize, hudby, dále zruší podporu místních zemědělců, zprivatizuje školy a nemocnice, outsourcuje administrativu a efektivně tak zruší státní správu, zavede například prostřednictvím ICT přímou demokracii a bude vybírat jen minimální daně....a já se Vás zeptám...kam zmizel ten stát? Co z něj v tuhle chvíli je? Najednou by také rozhodovali ti vaši lidé co mají s těmi pár tisícovkami, kterí mají navíc z daní udělat, ale věřte, že by zjistili, že je zavřená půlka nemocnic, půlka škol, dítě mohou dát jen na jeden, dva sporty, protože zbytek nebyl schopný se udržet a tak by to bylo se vším....

0 0
možnosti
TJ

Rudick

23. 1. 2011 18:30
Re: Nemysl

Ne nevěříme, protože takhle to v praxi nikde nedopadá. Strach má velké oči.

0 0
možnosti
JD

pedr64

21. 1. 2011 7:53
samozřejmě, že dotovat sport nemusí

pak se ale ptejme, zda musí dotovat i profesionální kulturu-divadla, filharmonie, kinematografie atd. Jsou to totiž pro chod státu naprosto srovnatelné činnosti, které slouží jednak pro seberealizaci aktérů a druhak pro pobavení diváků. Pro samotný chod státu však nemají zásadní význam, kdyby tyto činnosti neexistovaly, stát by jistě fungoval dál.

0 0
možnosti
MN

boruvka

21. 1. 2011 8:27
Re: samozřejmě, že dotovat sport nemusí

R^

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIII

21. 1. 2011 7:29
Je lepší bojovat prevencí proti nemoci, než ji potom léčit

Čím zdravější obyvatelstvo, tím zdravější účet nemocničního pojištění.

0 0
možnosti
RH

Kruton

21. 1. 2011 7:19
Máte pravdu jen částečně

Sport dospělých lidí by neměl být dotován, ale sport mládeže, musí stát dotovat, protože těžko můžete po desetiletym klukovi chtít, aby si platil náklady na členství ve fotbalovém klubu. Poku nebudou děti podporovány ve sportu, tak se budou mnozí věnovat méně bohulibé činnosti...

0 0
možnosti
ZK

SID09

21. 1. 2011 7:34
Re: Máte pravdu jen částečně

Ano i já jsem pro dotaci jen dětského sportu. !!!!!!

Dospělí ať si pomůžou sami, jak chtějí - konec konců ten profesionální sport dospělých je celý prohnilý - tak proč té hnilobě ještě pomáhat. :-P!!

0 0
možnosti
ŠF

stev

21. 1. 2011 4:46
Stát by měl podporovat pouze sportovní infrastrukturu.

Kromě výstvby a provozování sportovní infrastruktury stát by neměl do sportu zasahovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů