Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano. R^

Toto jsou důsledky demokracie, demokracie všeobecné, neomezené.

Dokonce ten diktát v praxi neuplatňuje ani většina absolutní, ale pouze a jen největší menšina. 

Důsledkem, spolu s nulovým respektem k majetku a vlastnictví, je stále sílící forma etatisované společnosti, reálného socialismu. Nejen zde, ale v celé EU, i USA.

2 0
možnosti
Foto

Právo svobodného přivlastňování na základě prvotního přivlastnění, vlastní výrobou, směnou nebo darem by neměla žádná instituce omezovat.   Jakýkoliv útok na vlastnická práva jsou útokem proti přirozenému právu a člověk se smí proti takové agresi bránit a organizovat s ostatními  obranu těchto práv.

3 0
možnosti
Foto

Takže ten, kdo první přistane na Měsíci, tak ho právo celý obsadit. To znamená, že Měsíc je vlastnictvím Amstronga a jeho dědiců? Tak to už vím, co ve skutečnosti znamenal ten jeho výrok, malý krok pro člověka a velký pro lidstvo.

0 0
možnosti
MK

Připustíte, že některé majetky byly v minulosti získány neoprávněně? A stát má těžkou pozici prokazovat, že to tak je. Otočit dokazovací povinnost je krok správným směrem, vždyť majitel by měl vědět nejvíce nebo spíše všechno. Za sebe bych dal doložku; v případě čistoty vlastnění stanovit náhradu za obtěžování - obrana proti zneužití.

0 0
možnosti
Foto

"..pokud jste před dvaceti lety nepředpokládali, že jednou znovu přijde autoritativní režim,  který bude požadovat doklady o získání majetku, pokud jste spoléhali na zásadu právního státu a na zákaz retroaktivity, a pokud jste si neschovávali veškeré doklady o získání majetku, bude vám majetek vyvlastněn - či v rétorice návrhu zdaněn stoprocentní daní. Ministr se tak pokouší obejít ústavní záruku proti vyvlastňování. Pokouší se obejít ústavní záruku nezávislého posouzení u soudu. Vláda usiluje o pravomoc, kterou v demokratické zemi nikdy nesmí dostat - chce rozhodovat o osudech lidí bez soudů. Na koho ministr ukáže, ten je podezřelý a bude veřejně zlikvidován a potrestán. Úmysly ministerstva ostatně před časem vyzradila náměstkyně - jde o to obejít soudní ochranu občana. Jde o to vytvořit atmosféru strachu. Jde o to, aby se občané státu báli, aby stát byl vnímán jako nepřátelský subjekt, který občany ohrožuje, stejně jako ohrožoval občany v době komunismu..

Pokud v minulosti někdo nabyl nějakého majetku neprávem, v rozporu se zákonem, protiprávně, pak bylo povinností policie a soudů vinu odhalit, dokázat u soudu a potrestat. Pokud stát v důsledku své nefunkčnosti protiprávní jednání nepotrestal a nechal jej promlčet, pak už nemůže nic dělat. Svou nečinností stát nabytí majetku legalizoval. Tento právní stav již nelze změnit. Dokonce je vysoce pravděpodobné, že postižení občané vyhrají spor o retroaktivitu u Soudu pro lidská práva."

http://payne.blog.idnes.cz/c/437695/Normalizator.html

5 0
možnosti
MC

Karma.R^Konečně poctivý lékař na severu Čech. Ovšem tady to bude dřina.:-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1200x
člen Svobodných, strany svobodných občanů