Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Jsem zcela zásadně proti prodloužení povinné školní docházky snížením její věkové hranice a doufám, že se to pro odpor rodičů a materiálně technické nezabečení podmínek uskutečnit nepodaří.

0 0
možnosti
PH

P49e76t50r 23H59o82l33u14b

17. 11. 2013 9:58

Na farmě zvířat tuším taky fenkám odebrali štěňata a na půdě z nich vycvičili psí zabijáky :-) Hold prasata věděla předem, že jejich systém nefunguje a že bude třeba udržet kázeň pomocí převýchovy těch nejmladších :-/

3 0
možnosti
MP

Pravidlo je, že dítě je povinno se vzdělávat. Takže může i doma. Regulace je, že dítě je povinno chodit do školy i do mateřské, ne-li do jeslí. To je regulace. Pravidla-zákony mají možnost určité svobodné volby. Regulace nemá žádnou možnost volby. A o tom to je.!!!

0 0
možnosti
JC

Mýlíte se a na etymologickou půdu byste se raději vydávat neměl.

0 0
možnosti
MP

Určitá pravidla musí být, ale ne regulace na úkor svobodného rozhodování.

0 0
možnosti

Výrazy "regulace" a "pravidla" mají stejný význam.. Tedy je to jedno a to samé.

1 0
možnosti
MP

Základní vzdělání samozřejmě povinně, ale školku povinně, když nejsou místa. Nebylo by rozumnější budovat napřed víc školek, aby vůbec bylo dost míst? Regulace něčeho v žádném případě, ale kontrola ano. Děti zavřené doma či žijící někde na farmě či vlčí dítě, to jsou absolutní vyjímky, o tom je zbyteční psát.

0 0
možnosti

dobrá, vyjmeme absolutní výjimky jako je případ "vlčích dětí" a můžeme se bavit o dětech které nastupují do prvních tříd bez znalostí a základních návyků, těch je bohužel víc než dost. 

Pokud přijmu vaši tezi o tom že regulace ne, ale kontrola ano, tak musíme zároveň uvést že jedno bez druhého nemůžeme praktikovat, pokud máme něco kontrolovat musíme mít co, nějaká pravidla (regulace..) musí být nastavena.

0 1
možnosti
JK

J24i31r65i 61K72u61c63e41r38a

16. 11. 2013 20:05

rozumím vašemu pohledu, ale pokud máme povinnou školní docházku, dá se považovat jeden "nařízený" rok ve školce jako součást výše jmenovaného; jak nemám rád nařizování, tak škola se dá snad schválit; a co tak čtu, je ta školka asi rok před školou potřebná;

0 1
možnosti
Foto

Jak píšu níže, už neexistuje povinná školní docházka. Rodiče mohou dítě na prvním stupni vzdělávat doma a připravuje se pokud vím i možnost na druhém stupni. Dítě tak vůbec nemusí s trochou nadsázky nikdy vstoupit do budovy školy. Proč tedy vyžadovat po rodičích, aby odkládali dítě do školky, když nechtějí?

2 0
možnosti

Zásadní otázku zde položil níže pan Krejčí, " Patří dítě rodičům?" Ve smyslu zda si s ním mohou dělat co chtějí.... Můžou ho zabít? Zmrzačit? Týrat? 

Autor cituje Frédérica Bastiata o tom co chtějí socialisté. Pokud přistoupíme na tento směr argumentace a aplikujeme ho na původní myšlenku blogu kde skončí ta absolutní svoboda? Jak by ji autor ohraničil a jestli vůbec? to by mě zajímalo...

0 2
možnosti
Foto

Svoboda je absence iniciace násilí. Pokud jeden člověk zaútočí na druhého, porušuje jeho svobodu. Takže to není žádná "absolutní svoboda dotažená do krajnosti".

2 0
možnosti

A povinnou školní docházku taky zrušíme? Ona totiž povinná školka má něco do sebe, ne každý rodič je totiž zodpovědný a chce pro své dítě to nejlepší.. A jak k tomu přijde chudák dítě? :-)

4 5
možnosti
Foto

A povinný zdravý státní jídelníček pro dítě taky zavedeme? On totiž povinný předepsaný zdravý státní jídelníček má něco do sebe, ne každý rodič je totiž zodpovědný a chce pro své dítě (umí mu dát) to nejlepší.. A jak k tomu přijde chudák dítě?

Co takhle zavřít lidi do klecí a dávat jim vyváženou stravu, vitamíny, správnou dávku slunečního záření, hodnotné televizní programy, kvalitní literaturu a chránit je před vším škodlivým? ;-)

4 0
možnosti
Foto

vnímám "boj" mezi "etatisti" a "totálně svobodnými" jako fylozofické vymezení dvou nefunkčních extrémů....jedni by "dobrým úmyslem" nejraději v ženskou vagínu, kde by zrstátnili v rámci dobra všehomíra....druzí ve víře ve svobodu...o ní připravili dítě, které by (přijmeme-li, že vše je právem rodičů) mohlo "spokojeně" absolvovat celý svůj psychický vývoj dítěte po dospělého na nějaké farmě sektářských pomatenců bez šance na opravdovou svobodu rozhodnutí vůbec kdy okusit....nebylo by od věci se podívat na věc z obou stran a pak se jen "pohádat" o parametry onoho kompromisu, který sice nesplní všechna očekávání, ale nenradí jedno zlo druhým?

Jen zamyšlení....klidně nesouhlasně komentujte

3 0
možnosti
Foto

po odeslání a přečtení....ustupuji od tvrdé formy fylozofie k změkčilé filozofii;-)

1 0
možnosti
MK

A "patří" dítě rodičům? Mohou si rodiče se svým dítětem dělat, co chtějí?

1 2
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů