Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

18. 1. 2011 10:27
Proč považuji povinné fondové pojištění za nutné

Máte pravdu, že by měl mít každý svobodu volby. Jenže co s těmi 35 ÷ 40 % lidí, kteří té svobody neumí účelně využít? Kteří ty peníze místo pojistného "prožerou"?  Že je to jejich problém? Ale není.  Za třicet let jim budeme přispívat ke státnímu (minimálnímu) důchodu vysoké sociální příspěvky.

Stručně: Problém je v těch, kteří nejsou ochotni (a často ani schopni) učinit svobodné rozhodnutí. Je jich přemnoho.

0 0
možnosti

strycek-Joe GmbH

18. 1. 2011 9:04
Nechápete pojem pravice zcela přesně

jim nejde o snižování daní (z čeho by pak žili ?), nýbrž o jejich rozprostření na co největší podíl chudších obyvatel. Proto jsou tzv. přímé daně (ty platí hlavně bohatí) "špatné", zatímco tzv. nepřímé daně (ty platí všichni a chudí snad i více, neboť nemají firmy) "dobré".

0 0
možnosti

Kruton

18. 1. 2011 9:09
Re: Nechápete pojem pravice zcela přesně

Existuje snad nějaký logický důvod, proč by někteří lidé měli ze své práce platit daně a jiní ne? Pokud je něco spravedlivého, tak rovné podmínky pro všechny občany!!

0 0
možnosti

Kruton

18. 1. 2011 8:17
Pravice u nás není?

Čím to je, že Svobodní obviňují konzervativní a liberální strany z nedostatku pravicovosti? Jejich "echtpravicový" recept tady voliči nechtějí a i kdyby se dostali do parlamentu, tak neudělají nic, protože jsou okolo jen samé "nepravicové" strany a tudíž není s kým "echtpravicový" program realizovat.

Každá politická scéna má nějakou sumu stran, která se dá na pomyslné ose seřadit zleva doprava a  ty, které jsou napravo ods tředu jsou nazývány pravicovými a naopak. A marginální politické síly (jako svobodní) jsou naprosto nepodstatné, ať už jsou napravo nebo nalevo.

Tato tvrzení o pravicovosti jsou nesmyslná, asi jako tvrzení, že strana, která nemává rudým praporem a nevzývá k revoluci, není skutečně levicová.

Podle čeho by se to mohlo asi tak určit? Kdo byl skutečně pravicový? Burke, de Maistre, Bismarck, Hayek, Rothbard anebo Klaus? 

0 0
možnosti

korzár

18. 1. 2011 8:29
Re: Pravice u nás není?

Vážený, jste naprosto mimo mísu: 1. Svobodní se neprosadili z vícero důvodů, mj. proto, že lidé raději volí !menší zlo", jenom aby jejich hlas nepropadl; o informační blokádě médií pomlčím; 2. pravice a levice se nedefinuje podle toho, kde je momentálně střed, prosím, prostudujte si některé definice a nevystavujte svoji neznalost veřejně (i když anonymně) ;-)[>-]

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

18. 1. 2011 6:57
Pravicovost a levicovost jsou relativní pojmy

a jsou definovány tím, co jsou ochotni voliči za pravicovost a levicovost považovat. Pokud by se ODS a TOP09 chovaly ještě více pravicově, prostě by se neudržely ve vysoké politice, neměly by dostatečnou podporu voličů. A vládla by tu ČSSD.

-

To jsou věci, které SSO nechápe, konstruuje pravicové a liberální plány v jejich extrémní podobě bez ohledu na to, co si myslí voliči. Ano, je to férovější, ale je to také jeden z důvodů, proč jsou vaše volební výsledky takové, jaké jsou. Možná se vám podaří dlouholetou propagací vašich myšlenek posunout politické spektrum trochu doprava. Pak zjistíte, že tam, kde byla ODS, se bude vyskytovat ČSSD, a ODS budete obviňovat z toho, že vykrádá váš program. A budete pořád mimo parlament. Taková je politika. On si ten Paroubek nedělal průzkumy veřejného mínění pro nic, politik musí vědět, co si myslí lidé, které by chtěl přesvědčit, aby ho volili.

0 0
možnosti

roman36

18. 1. 2011 6:38
To by mě zajímalo,

proč všichni "Svobodní" mají tak bojovnej výraz v xichtě.  A za další. Moc bych vám přál abyste vyhráli volby a mohli uplatnit svůj "program". Po pár měsících by vás smetla revoluce.  

0 0
možnosti

korzár

18. 1. 2011 8:36
Re: To by mě zajímalo,

Romane, já nemám bojový výraz v xichtě ;-D;-D. Co se revoluce týká, tak ta přijde tak jako tak, protože evoluční cesta z sr*ček, ve které se nachází Evropa včetně ČR, neexistuje. Nikdo dnes není schopen splatit vzniklé dluhy. Svobodní se snaží, aby "revoluce" přišla s co nejmenšími ztrátami a nekrvavá. Abychom se vzpamatovali, dokud je alespoň špetka neděje, víte? Je totiž jedno, kdo bude ve vládě, až se celý systém zhroutí. Až Vám i ostatním někdo oznámí, že buďto nebudete mít nic, protože veškerý majetek musel být umořen na státní dluh, nebo v horším případě zjistíme, že naše dluhy někdo odkoupil (Arabové, Číňané, nebo spíš nadnárodní bankovní korporace) a jsme vlastně jeho poddaní, kteří musí na něj makat a furt!

0 0
možnosti

notordluhousek

18. 1. 2011 5:20
dalsi co ma dojem

ze slovo pravice je synonymum pro ekonomicky liberalismus. ale to je omyl. pravice je od vzniku deleni na levou a pravou stranu take konzervativni kridlo prosazujici silny stat a to i v ekonomice. proti vysokym danim nic nema pokud slouzi idealu silneho statu pripadne jeho diktatorskemu modelu.

0 0
možnosti

obet dukat-svindlu

18. 1. 2011 2:05
mame u nas neunosny socialismus s gaunery v cele

Vsichni ti mafiani ve vlade, co rozkradaji a likviduji stat si kupuji klid ke svym svinarnam prijatelnou socilani urovni obyvatel za penize na dluh.

..a tupa, levicacka luza paradoxne rve dost bylo pravice, dost bylo kapitalismu..

A rudi smejdi se raduji, cim hure, tim lepe pro ne..

EU je celkove socialistcka komedie s kratkym trvanim a proto se za ujeteho jasotu socanske luzy potapi..Sileni neomarxisti ve vedeni sebedestruktivniho a lobistickeho EU svindlu vedou za asistence nadnarodnich spolecnosti a bank kontinent do zahuby.

Tezko dnes hledat v zap svete skutecnou pravicovou stranu..tezko dnes hledat zdravy rozum..Zijeme ve falesnem socialistickem snu a navrat do reality bude velmi bolet..Prvni pujdou vsichni ti "humanisti", nevladni oragnizace, neziskove ziskovky a pravdolaskari..jejich radeni trva uz prilis dlouho a je velmi drahe..REALITA! Ta nas zivi, ne levicacke sny s multikulti silenstvim.

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů