Nová železná opona kolem Liberlandu

Před nějakým časem jsem na sociální síti komentoval záležitost překročení Schengenské hranice mimo hraniční přechod, snahu bránit této aktivitě a postihů za tuto aktivitu, nebo návrhů nových postihů za tuto aktivitu.

Jednalo se o překonání hranice směrem do Schengenského prostoru. Asi to bylo ještě před současným medializovaným přívalem imigrantů z Afriky a Středního východu.

Dělal jsem si tehdy částečně legraci, že snad kromě nelegálního vstupu do EU doufejme nezačnou ještě trestat lidi i za ilegální opuštění EU. Myslel jsem, že to tak deset let ještě bude trvat. No, už je to tady.

Chorvatská policie postihuje lidi za vstup na území Liberlandu. Přitom podle chorvatských soudů Liberland náleží Srbsku. A představitelé Liberlandu disponují vyjádřením srbské strany, že Liberland neleží na území Srbska.

Chorvatská policie postihuje lidi za překročení (schengenské) hranice mimo hraniční přechod. Nejde o vstup do Schengenského prostoru. Jedná se o útěk ze Schengenského prostoru. Což samozřejmě pro etatisty je činnost společensky velmi nebezpečná! Zatím ještě neexistuje žádný oficiální hraniční přechod do Liberlandu. Takže etatista a socialista, který chce bránit vzniku a rozvoji kapitalistického státu Liberland, bude chtít trestat lidi za přechod hranice mimo hraniční přechod. Přesně podle platných zákonů, pořádek musí být! Podobně jako kdysi trestali lidi za pokus o přechod zelené hranice směrem na západ. Asi podle tehdy platných zákonů.

Státní moc už zase brání svým občanům v útěku z tábora socialismu, v útěku z rezervace.

Ti nebezpeční liberálové u nás nechtějí platit daně a chtějí nás svým neplacením daní okrádat o jejich peníze!

Zkuste si představit, jak někdy v roce 1993 vyprávíte někomu o budoucnosti, o naší dnešní (2015) realitě. O tom, co všechno se dá zakázat a zregulovat. Asi by to bylo dost k neuvěření. Co dalšího nás čeká za pár let?

Levičácká hysterie: Záhada vysvětlenaMurray N. Rothbard dává odpověď i na otázku, proč etatisté nepřejí vzniku Svobodné republiky Liberland.

Miroslav Jahoda: Má imigrace libertariánská řešení?Jaká přijmout řešení a nepřestat hájit svobodu? Jak předejít krátkozraké nezodpovědnosti politiků?

Autor: Jindřich Pilc | neděle 14.6.2015 21:09 | karma článku: 21,18 | přečteno: 861x
  • Další články autora

Jindřich Pilc

V Česku dochází kámen?

3.4.2024 v 20:44 | Karma: 26,65

Jindřich Pilc

O CO2 jde?

30.7.2021 v 10:56 | Karma: 26,10

Jindřich Pilc

Dobrovolnost i ve sčítání lidu

23.3.2021 v 11:54 | Karma: 23,56