Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A co takhle dát poslncům jeden plat a ten řádně zdanit, včetně odvodu na SZa ZP? Zrušit véskere nezdanitelně náhrady mimo náhrad jízdného při služebních cestách.

0 0
možnosti

No, i velmi podprůměrně inteligentní jedinec by mohl pochopit, že rčení "vyhraná tisícovka se nedaní" znamená jednoznačně, že se nedaní daní z příjmu. A z jiného rizikového podnikání (např. burza, ale konec-konců každé podnikání) této dani podléhá. A ta zdaněná částka se samozřejmě dále daní. Tak proč ne zrovna při příjmu ze sázek?

PS:  Já netvrdím, co je dobře. Jen se ptám, čím se příjem ze sázení (výhra) liší od jiných příjmů.

0 0
možnosti
Foto

Pokud peníze prohrané budu moci dát do nákladů, jsem pro danění výher.

3 0
možnosti

Karma, naprostý souhlas. Tohle je neuvěřitelné kolečko zdaňování již zdaněného... Beztak zdaňujeme cca 90% peněz! Že to není možné? Ale je!

Zaměstnavatel vám chce přidat na výplatu 1000. Z toho reálně dostanete 500 - druhá půlka je daň a soc./zdravotní/důchodová daň. Takže máte 500. Jdete do obchodu, koupíte si jídlo (15%), pastu na zuby (21%), tkaničky do bot... heh - odvedete 100 na dani - a máte prd, obchodník má z vás 400. Zaplatí různé poplatky za rádia, intergram, osa, obaly atd., opět daně jen trochu skryté, zbyde mu 350, z toho půlka jsou mzdové náklady a z nich opět půlku zdaní... zbytek jsou platby dodavatelům a tam je to úplně stejné kolečko... Z toho, co zaměstnanci vůbec dostanou, si pak opět koupí jídlo, nebo si spoří na barák - zaplatí dph na bytě, daň z bytu a také daň z toho, že mají nějaký peníz na účtě (strhávají to banky, takže to nevidíte). Reálně jestli z té 1000 je na konci 100, tak i to je možná dost, možná je to i míň... odhadl bych, že když bychom šli do důsledků, tak nám ze všeho zbývá tak 10% a 90% je kolotoč všemožných opakovaných zdanění a zdanění již zdaněných peněz. Když si přeci jen něco za život uškudlíte, koupíte si barák, zaplatíte z toho dph a daň z převodu, každoročně navíc platíte daň z nemovitosti... jste ve svém, zaplatíte elektřinu, v ní opět daně a poplatky atd. ČEZ ty prachy opět pošle státu jako daň ze zisku, co dá zaměstnancům, z toho opět pošle státu půlku atd. a tak furt dokola.

Nejhorší na tom je, že to kdysi bývalo obráceně. Platil se desátek, většina byla vaše - pravda, nebyly důchody, silnice, podpory v nezaměstnanosti atd. atd. Teď jsou tisíce sociálních výdobytků, ale na ně peníze nepadají z nebe. Jsou tahány z vašich kapes. Chápu sice, že většina populace je finančně negramotná a radši za sebe nechá rozhodovat a starat se jiné, ale osobně bych byl radši, kdyby mi z kapes vytahovali méně a mohl jsem se svobodně rozhodnout, co já sám budu chtít využívat a podpořím.

3 0
možnosti

1. Matematika:  A/ Pokud do vás zaměstnavatel "vrazí" další tisícovku, bude to pro Vás 746 Kč hrubého (a pro zaměstnavatele dalších 254 Kč na pojistném). Vy dostanete 511 Kč čistého (pokud už máte vyčerpánu slevu na dani) a odvedete 235 Kč na dani a pojistném. Přinejmenším ze zdravotního pojištění ovšem máte - dříve či později - prospěch, jen jste si něco předplatil (což ovšem platí i o cca třetině platby zaměstnavatele).

   Teď vám tedy zbylo 51,1 % peněz, které do vás vrazil váš zaměstnavatel. A vy jste si za ně něco koupil. Pokud halb und halb kupujete v obou sazbách, uhradíte v této platbě ještě daň 78 Kč a vy byste nakoupil jen za 433 Kč.

   Ovšem ty zaplacené peníze nejsou už vaše a další kolečko postrádá věcný smysl.

2.  Nekonečné opakování: Vaši úvahu o tom, kolik je vlastně strženo a za kolik jste vlastně nakoupil netřeba dělat. Pokud uvažujete otáčení peněz do nekonečna s daní, jedná se o geometrickou řadu s koeficientem menším než jedna. Pokud by se vaše úvaha o tom, kolikrát kdo zaplatil přiblížila nekonečnému počtu, výsledné číslo (kolik vlastně berete) by se blížilo limitně nule. A teď pozor: b e z   o h l e d u   n a   t o,  j a k   v y s o k á  d a ň   j e !!!      Z á v ě r:  Je zcela nesmyslné deklarovat vysokou daňovou hladinu poukazem na to, kolik jsme vlastně dostali, když se náš příjem otočil 50x.

0 0
možnosti

Ono jde o to, že kdyby ta tisicovka byla například zvláštní odměna v práci, stát by si strhl polovinu na dani z příjmu a na zdravotním a důchodovém výpalném a potom ještě Vámi zmíněnou DPH.

0 0
možnosti

Hmmm. Vy v životě nebudete nemocný? Asi ano.  Myslíte, že budete mít našetřeno na, řekně, středně nákladnou operaci?  O (nedej Bože) léčbě za milión ročně nemluvě.

   Obdobně o důchodovém pojištění. Nechápu, jak někteří netuší, že jednou budou staří.

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů