Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Já, Claudius

16. 9. 2011 8:45
Já si dluhopisy nekoupím

díky této vládě už nemám za co.

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 9. 2011 8:34
berte to skutečně jako test inteligence národa

Jestli spousta lidí uvěří přiblblým reklamám a nadpisům  typu úrok až 6 procent (i zde na idnes) a poběží si honem ty výhodné dluhopisy koupit, tak už skutečně může Kalousek a spol nakecat lidem cokoliv a uvěří mu (a půjdou třeba i do těch penzijních fondů).

Ale když si všichni spočítáme že průměrný úrok je kolem 3%, což člověk dostane i běžně v bance na spořícím účtu,tak si to asi nikdo koupit nepůjde...

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 9. 2011 21:06
Re: berte to skutečně jako test inteligence národa

V které bance a za jakých podmínek?

PS: Proč chcete raději podpořit ošklivé kapitalisty v bance, než vlastní stát. (Neříkejte, že není váš: je, ať chcete nebo ne.)

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

16. 9. 2011 8:34
Pripadá mi podobná agitácia zbytočná

V súčasnej situácii je sprístupnenie dlhopisov verejnosti len prázdne gesto. Ak na to nejaký hlupák skočí, jeho problém. Za čias zdravo fungujúcej ekonomiky by to bol ale rozumný počin. Štátny dlh v rukách občanov je vždy lepšie riešenie, než v rukách komerčných bánk.

V podstate sa snažíte na jedno prázdne gesto , reagovať druhým prázdnym gestom. Malý záujem občanov nezmení vobec nič. Dlh naďalej porastie, a rásť bude dokiaľ na ňom banky bohatnú. Až nás dlh doženie, dojde k bankrotu.

0 0
možnosti
DB

Dave Bartas

15. 9. 2011 23:14
Bankrot? Nestrašte lidi...

Prosím vás s vaším nesouhlasem se zadlužováním se ztotožňuju, ale cpát všude, že nám hrozí bankrot? Vždyť je to hloupost úplná.

0 0
možnosti

haes

16. 9. 2011 8:32
Re: Bankrot? Nestrašte lidi...

Pokud je mi známo, platíme už teď asi 70 mld. Kč ročně na úrocích. A to je hodně. A kdo nebude mít na úroky, ten zbankrotuje.

0 0
možnosti
A

Alka1

15. 9. 2011 22:14
Nejsem ekonom...

...ale chování nejen naší vlády, ale i vlády eurozony mi připadá, jakože s námi občany hrají zkonomickou hru známou pod názvem letadlo nebo pyramida. Tedy na ty první se v hojnosti dostane a ti poslední to zaplatí.. O co, že ti první u lizu budou politici, vysocí evropští a státní úředníci a občan dole, zaměstnanec, drobný živnostník  bude ten, co to nakonec všechno "zacáluje"...?. Copak nikdo neví, že díra na dně vědra se nedá ucpat tím, že se bude stále dolévat více a více vody...? Kam se proboha, poděl zdravý selský rozum...?;-O

1 0
možnosti

Madqwert _liberalni komunista

15. 9. 2011 21:20
A jsem rozhodnutý -

nekoupím žádné, maximálně nějaký vzorek za sto tisíc ;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

15. 9. 2011 21:59
Re: A jsem rozhodnutý -

;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

15. 9. 2011 20:49
Ó, jak hluboko mohou klesnou autoři nesmyslů!!!!

Proboha - copak vláda nás potřebuje k tomu, aby vydala dluhopisy?  Copak nás potřebuje k tomu, aby vznikl schodek rozpočtu? Jak myslíte, že bude schodek uhrazen?

Vlády ČR vydávají dluhopisy nejpozději od roku 1998. Celkem je jich k dnešnímu dni emitováno za více než 1.000 mld.   Úrok se platí bankám.

Jediná změna, která nastane je fakt, že nominální hodnota dluhopisu nebude milión, ale jedna Kč. A úrok půjde občanovi, nikoliv bance.  Celkový objem vydaných "občanských" dluhopisů bude 5 ÷ 6 % všech dluhopisů letos emitovaných.   Pouhých 10 mld. při schodku 135 mld.!

Jak můžete dávat doporučení k věcem, kterým ani za mák nerozumíte? !!!!

0 0
možnosti
JP

Jindřich Pilc

15. 9. 2011 21:09
Re: Ó, jak hluboko mohou klesnou autoři nesmyslů!!!!

Psal jsem, že se jedná o pokusný balónek. V článku "Nekupujte státní dluhopisy" jsem psal také, že je to pokusný balónek nevýznamný v poměru k celkovým dluhům.

I tak ale občané mají možnost něco významně ovlivnit. Bylo by to jasné sdělení vládě, co si voliči myslí o zadlužování.

0 0
možnosti
R

raks

15. 9. 2011 20:41
musím o tom ještě popřemýšlet

jelikož se mi jeví naprosto jednoznačně, že splátky dluhu pokryje tento stát buď půjčenými penězi od občanů nebo od zahraničních bank. V obou případech nemáte možnost ovlivnit budoucnost svou i budoucnost svého okolí. To by bylo možné jen změnou ústavy. Naše země bude v obou případech jenom zadlužená. Nemá to vliv na rozpočtovou odpovědnost,  dluhy se musí platit. Vládu může naučit hospodárnosti jenom odpovědnost za chybná rozhodnutí.

Tedy buďto vězení nebo veřejná poprava do týla na stadionu za aplausu veřejnosti. :-)

0 0
možnosti