Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Svobodný stát nemá právo zakazovat kouření

„Politickou otázkou není, zda a jak je kouření škodlivé; otázkou je, zda má stát právo bránit v dobrovolném konání svobodných občanů. Restaurace nepatří státu, patří konkrétním občanům. Nejedná se tedy o kolektivní rozhodování o nakládání se společným majetkem.“

https://web.svobodni.cz/clanky/svobodny-stat-nema-pravo-zakazovat-koureni

2 1
možnosti
Foto

J82i68ř17í 29T66u40r84n40e81r

17. 12. 2015 10:02

Nesouhlasím s plošným zákazem kouření v restauracích, ale s ochranou majetku a právem na něj to nemá nic společného. Kdo si otevře restauraci, rozhodne se tímto krokem provozovat určitou veřejnou službu a tím pádem má nejen práva, ale i povinnosti. V kontextu s frází ve vašem článku:" kdo daná pravidla nechce akceptovat, tak ať si hospodu neotvírá." Může si zvát známé k sobě domů a kouřit mohou po libosti.

1 0
možnosti
Foto

tak takhle vypadají Svobodní? Děkuji, nechci! Takové pindy bez logických souvislostí jsem musel poslouchat čtyřicet let. Nikdo nezakazuje nikomu kouřit v soukromých místnostech. V kuchyni či v posteli ať se kouřem třeba udusí. Mluví se o veřejných prostorách. Chtěl bych vidět obědvajícího kuřáka co by dělal, kdyby se mu vedle sedící nekuřák vydělal na podlahu pod sebe. A to by mu nekazil zdraví, ale jenom smrděl. Rovněž nechápu, proč autorovi nevadí dopravní značení na silnicích, které ho nutí při jízdě soukromým automobilem zpomalit na omezení rychlosti nebo zastavit před červenou.

2 2
možnosti
ML

M31a38r97t29i39n 15L26a82c54o

17. 12. 2015 11:16

Ak bude v reštaurácii obedujúci fajčiar obťažovaný nefajčiarom tým, že sa tento vy*e*e na podlahu, bude si, pochopiteľne,sťažovať. Pretože v tej reštaurácii asi nebude POVOLENÉ s*ať na zem.

Ak tam ale bude visieť nápis "Sra* na zem povolené", tak sa sťažovať nebude. A s pravdepodobnosťou, hraničiacou s istotou, do takej reštaurácie ani nevlezie. Pretože mu zdravý rozum káže nechodiť tam, kde mu niečo nevonia.

Prirovnanie k dopravným značkám je od vás gól do vlastnej brány. Vjazdom autom na verejnú komunikáciu súhlasím s podmienkami, ktoré sú tam dané a ktoré sú mi vopred známe. Nevynucujem si vo vegánskej reštaurácii steak. Ak vleziem dobrovoľne do gay klubu, nežiadam, aby tam kvôli mne tancovali na stole ženy.

Tých štyridsať rokov vás postihlo tak, že už bez tých pindov bez logických súvislostí (zakazovať, obmedzovať, nariaďovať) evidentne nedokážete žiť. Ale nedoprajete bez nich žiť ani tým, ktorí nepotrebujú, aby im štát riadil ICH životy.

2 0
možnosti
MN

Pane Pilci - trochu klidu do toho označování každého komunistou, kdo prosazuje jiný postoj než máte Vy. Vy jste svými výroky bolševistickým agitátorům padesátých let blíž, než si myslíte. Podle nich taky každý, kdo nejásal nad stranickými opatřeními byl třídní nepřítel,... prostě jste stejný, jen v inverzním provedení.

A mimochodem - jaký útok na soukromý majetek, při poskytování služby pro veřejnost. Podle Vás by prodejce střelných zbraní (majitel obchodu a tohoto zboží) byl zbaven práva disponovat se svým majetkem tím, že musí po kupujících vyžadovat zbrojní pas....

0 0
možnosti
ZB

Zákaz kouření jako utok na majetek?Jistě ve své hospodě si má právo každý dělat co chce,třeba prodávat alkohol dětem....takový zákaz je přece také utok na majetek a ty děcka nikdo do hospody násilím netahá a opíjejí se dobrovolně...Svobodní?To bude asi zase tak 1 procento voliču;-)

0 3
možnosti
PK

P70a38v60e16l 43K95u89l25a

17. 12. 2015 9:47

Koukám, Chrástek už neví, co by mínusoval ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Studie Liberálního institutu o zákazu kouření v restauracích:

Kouření v restauracích, práva nekuřáků a legitimita státních zásahů

http://www.libinst.cz/Files/KqLFy4r2/profile/2599/PA_1_2008.pdf

2 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů