Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PE

Pokud to má být propagace jedné památky, nechť si do reklamy investuje kastelán.

Pokud to má být propagace všech památek v kraji, nechť si kasteláni založí sdružení památek v kraji a zajišťují si propagaci sami. Pokud chtějí k této propagaci také nějakou částku od kraje, nevidím v tom problém, protože více turistů přináší by mělo přinášet více zisku do krajské kasy v podobě více vybraných daní. A to je ten problém, že to dnes kraji nic nepřinese, protože všechny vybrané daně poputují do Prahy, kde to nějak rozdělí. Dnes kraje nemají vůbec prostor pro svůj růst, takže investice do propagace jsou opravdu jen vyhozenými penězi, v současné situaci je lepší tyto prostředky investovat do dopravní infrastruktury silnic 2.a 3. tříd. Tam je to alespoň vidět.

0 0
možnosti
Foto

J41i57ř80í 75K46i21n27d57l

20. 11. 2012 20:45

Za prvé nechci, aby z mých daní dostával peníze soukromý   podnikatel. Rozdíl mezi námi a Německem je v této věci podstatný. Jezdím do Německa několik let.Přijdete do jejich restaurace a obsluhující personál je milý a trpělivý nad vaší bídnou němčinou. Nesnaží se vás natáhnout jenom proto, že jste cizinec, ale naopak. Snaží se aby jste byl spokojený a při placení se obsluha pochlubí i tím, že znají několik českých slovíček. Zámek Moritzburg.Tam se natáčel film Popelka. Němci ze zámku udělali výstavu, která se týká natáčení filmu. Jsou tam vystaveny fotky  hlavních představitelů, obleky z filmu . Místní  restaurace je vybavena v duchu filmu. To jsou věci, které lákají turisty a ne nějaké dotace.

0 0
možnosti
RK

Nezlobte se pane Pilci, ale šlápl jste pěkně vedle. Většina turisticky atraktivních "míst" je majetkem státu, kraje, nebo obce. Těžko si lze představit, že turisty může nalákat do jakéhokoliv kraje prodejce suvenýrů, nebo párku v rohlíku. Za další taková organizace musí mít hlavu a patu. Vzhledem k tomu, že Ústecký kraj je krajem příhraničním, je nutná spolupráce se sousední spolkovou zemí, což se také děje. Podpora turistiky je důležitá. V Německu je neuvěřitelné množství turistických lákadel, kterým můžou ty naše konkurovat pouze za předpokladu, že o nich bude někdo vědět. Turismus = pracovní příležitosti + přísun peněz.

3 1
možnosti
PH

Ale hotelům nezajišťuje turisty stát, nýbrž zahraniční kontakty přes cestovky. Pro turistický ruch jsou důležité cestovky a hotely s lákavými programy. Stát by měl od tohto se distancovat.

3 3
možnosti
PH

Dobrý den, máte pravdu, ale mám pocit, že lidé takovou podporu chtějí, protože více turistů v kraji znamená všeobecně větší kapitál, což lidé zřejmě vítají jako nějakou jistotu. Jenom jde o to, aby se moc nepřehánělo, protože to není ideální. (To byla jenom taková úvaha.) Lepší by bylo pochopitelně kdyby tuto reklamní funkci splňovaly soukromé firmy a úplně vyškrtnout z této podpory daňové poplatníky. Jo, článek se mi líbí. R^

2 2
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů