Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"..svoboda umožňuje konkurenci a konkurence je předpokladem blahobytu. Těm, kteří na trhu nakupují, dává konkurence svobodu volby. Ty, kteří na trhu nabízejí své služby, konkurence motivuje k poskytování stále lepších služeb a neumožňuje jim mít přemrštěné ceny. Důsledkem působení konkurence je proto růst životní úrovně..

..Protože v komunismu chyběla konkurence, chyběla i prosperita. I proto si někteří naši spoluobčané vybrali emigraci – přestože s takovým krokem byla spojena velká rizika a náklady. Zvolili si lepší právní řád, kapitalismus. Komunisté se konkurence právních řádů obávali neméně než konkurence na trhu – proto postavili ostnaté dráty a berlínské zdi. Dobře věděli, že v konkurenci právních řádů by komunismus prohrál na celé čáře.."

http://petrmach.cz/Mach-Uskali-evropske-integrace.pdf

1 0
možnosti
Foto

Kapitalismus zavádějte, až tu budeme mít fungující socialismus.

Svobodu zavádějte, až tu budeme mít fungující otroctví ;-D

2 0
možnosti
VL

To je to samé, co u pana Fojtíka, jehož jeden z posledních článků byl o důchodech.

Zde pan autor chtěl říci, že kšeft funguje. To asi i ano. Zatím. Jenže pro ten kšeft je potřeba lidí a zázemí, a o ty je třeba se postarat. Svobodní nejsou schopni definovat něco smysluplného v této oblasti.

Víte, pane kolego, válečný příměr je možná blbý, ale lepší mne teď po ránu nenapadá - někdo bojuje a krvácí a někdo musí také léčit a obvazovat, jinak se i ten boj dostane do problémů.

Tak nám příště s panem Fojtíkem kromě bystrých postřehů o Eurofilech řekněte také něco o tom, jak hodláte zajistit to obvazování a léčení.

1 0
možnosti
JP

vy potrebujete, aby se o vas nekdo staral ? ja bych radeji, kdyby me vsichni ostatni nechali v maximalni mozne mire napokoji, a nejake to obvazovani a leceni jsem si zaistil pekne na zaklade nejakeho toho komercniho pojisteni.

1 0
možnosti
Foto

Kdyby byl kapitalismus přirozený stav věcí, nebankrotoval by

1 6
možnosti
Foto

Bankrotje přirozenou věcí, kdy  trh se zbaví neprosperujících a ztrátových firem apeněžních ústavů. Neštěstím socialistů je  místo aby chápali, že je to přerozený jevtržního hospodářství udržují uměle ztrátové firmy a peněžní ústavy při životěza cenu, že do nich pumpují miliardy peněz, které jsou těch, co platí daně. Avýsledek je nulový.

4 0
možnosti
Foto

"Nejvýznačnějším rysem intelektuálních dějin v posledních sto letech je boj proti ekonomii..

Vláda předstírá, že je obdařena mystickou mocí rozdávat z bezedného koše hojnosti.. Pravda je, že vláda nemůže dát nikomu nic, co by někomu jinému nevzala. Žádná subvence není nikdy placena vládou z jejích vlastních prostředků. Stát poskytuje subvence vždy na úkor daňových poplatníků. Inflace a zadlužování – dnes upřednostňované metody státní štědrosti – na množství použitelných zdrojů nepřidají.. V dlouhém období přivádějí taková opatření vždy stav, který je – z hlediska vlády – méně uspokojivý než předchozí stav, který hodlala změnit..

Podrobné zkoumání takové politiky z hlediska ekonomické teorie musí nutně prokázat její bezvýslednost. Z tohoto důvodu je ekonomie byrokraty tabuizována.."

Ludwig von Mises: Byrokracie, 1944

http://www.libinst.cz/Files/KqLFy4r2/profile/2617/mises_byrokracie.pdf

1 0
možnosti
Foto

Kapitalismus, správně tržníhospodářství existuje od doby, co " člověk moudrý" vyrobil pazourek asměnil jej za kus flákoty z mamuta. Někdy, kdy čtu příspěvky, tak mámdojem, že někteří si vývoj společnosti představují tak, že lidé si řekli a teďjdeme budovat feudalismus a teď budeme budovat kapitalismus. To jsou pojmy,které vznikly daleko později v hlavách učenců, toužící společnost rozškatulkovat.

6 0
možnosti
Foto

Štíhlý stát je výhodný především pro chudší

Někteří si myslí, že chudším pomůže silnější a větší stát, tak zvaný sociální. Je to omyl. Větší vláda nad lidmi pomůže těm vlivnějším.

http://pilc.blog.idnes.cz/c/382207/Stihly-stat-je-vyhodny-predevsim-pro-chudsi.html

5 0
možnosti
Foto

"Celá ta propaganda o takzvaných nevýslovných hrůzách raného kapitalismu může být snadno vyvrácena jednoduchou statistikou. Přesně v době, kdy se britský kapitalismus vyvíjel, v době takzvané Anglické průmyslové revoluce, mezi lety 1760 – 1830, přesně v této době se populace v Anglii zdvojnásobila, což znamená, že stovky a tisíce dětí, které by v předcházejících dobách zemřely, přežily a dospěly v muže a ženy."

http://www.mises.cz/clanky/hospodarska-politika-i-myslenky-pro-dnesek-a-zitrek-1364.aspx

4 0
možnosti
Foto

"To, co se nazývá „soukromým sektorem“ ekonomie, je ve skutečnosti dobrovolný sektor; a to, co se nazývá veřejným je nedobrovolný sektor. Dobrovolný sektor tvoří zboží a služby, za které lidé svoje peníze utrácejí dobrovolně. Nedobrovolný sektor tvoří zboží a služby, které jsou poskytovány bez ohledu na přání jednotlivců z peněz, které jim byly sebrány. A když tento sektor roste na úkor dobrovolného sektoru, tak se dostáváme k samotné podstatě sociálního státu. V takovém státě nikdo neplatí za vzdělání svých vlastních dětí, ale každý platí za vzdělání všech ostatních dětí. Nikdo neplatí u lékaře svoje vlastní účty, ale každý platí účty všech ostatních. Nikdo nepomáhá svým vlastním starým rodičům, ale starým rodičům všech ostatních. Nikdo si nevytváří rezervy pro případ vlastní nezaměstnanosti, svojí nemoci, svého stáří, ale každý přispívá na nezaměstnanost, nemoc a stáří všem ostatním. Sociální stát, jak Bastiat prohlásil s ohromnou jasnozřivostí už před více než stoletím, je „velká fikce pomocí níž se každý snaží žít na náklady všech ostatních“."

http://www.mises.cz/literatura/clovek-proti-socialnimu-statu-59-kapitola-16-vladni-planovani-versus-ekonomicky-rust-412.aspx

7 0
možnosti
JR

J96a69r71a 87R67a51n17k

12. 6. 2014 4:43

Skvele popsanych 40 let socialismu:-)

2 0
možnosti
JH

J26a14n 40H51a75n42á87k

11. 6. 2014 20:07

Vostrý demagogický populismus! ..to se musí uznat.

Chápu, že jako strana s největším korupčním potenciálem byste rádi nejen v sociální a justiční oblasti zavedli tržní prostředí bez ohledu na veřejný zájem, ale to opravdu nejde. Vše není o prachách.

1 8
možnosti
Foto

Žádná demagogie, jen konstatování reality.  Dokonce i anarchie má reálný příklad v běžném životě a tím je Internet.

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů