I majitel herny má právo na majetek

Je to neuvěřitelné a pro některé pachatele dobra pobuřující, ale dokonce i majitel herny má právo na majetek.

Různí obnovitelní a trvale udržitelní sluníčkáři vůbec nechápou, že existuje nějaké právo na majetek. Takže si můžou podat ruku s komunistama. Není náhoda, že se na problematiku heren a hracích automatů dívají komunistickýma očima. Odpor Svobodných proti zakazování heren proto spravedliví sluníčkoví lidé chápou jako obhajobu hazardu. Vůbec totiž nechápou, že to není obhajoba hazardu, ale obhajoba práva na majetek.
Právo na majetek znamená právo nakládat s vlastním majetkem dle svého vlastního rozhodnutí. I majitel herny má právo na majetek. Majitel herny nepodniká v hazardu, ale v zábavním průmyslu. Hazard si z toho dělají někteří zákazníci. To ale není důvod pro zakazování zábavy všem a pro narušování majetkových práv majitele herny. Podvody a krádeže a další kriminalita jsou porušením majetkových práv ostatních a mají být potrestány. Notorický gambler, který v důsledku své závislosti způsobuje škodu svému okolí, má mít od soudu zakázaný přístup k hracímu automatu.
"Každého člověka jmění se musí hájiti, a kdo se cizího jmění dotýká, kdo do cizího jmění sahá, jest komunista! Jen majitel sám právo má se svým jměním dle své vůle nakládati a každé míchání se do toho odjinud jest komunismus!" – Karel Havlíček Borovský
Pachatelé dobra se nezastaví u zákazu heren a zákazu kouření v restauracích. Jak bude vypadat ta harmonie, až se ji pachatelům dobra podaří dobudovat? Asi nějak takto. Těšíte se?

Autor: Jindřich Pilc | čtvrtek 16.10.2014 22:35 | karma článku: 15,96 | přečteno: 997x
  • Další články autora

Jindřich Pilc

V Česku dochází kámen?

3.4.2024 v 20:44 | Karma: 26,65

Jindřich Pilc

O CO2 jde?

30.7.2021 v 10:56 | Karma: 26,10

Jindřich Pilc

Dobrovolnost i ve sčítání lidu

23.3.2021 v 11:54 | Karma: 23,56