Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kairos

26. 1. 2011 7:43
Z1 versus ČT

Článek je prosáklý socialismem a šíří nepravdy. Všude ve světě je naopak běžné platit koncesi už když si koupíte televizi, podmínky jsou daleko tvrdší než platí u nás. Z1 nebyla pro ČT24 konkurencí, rozsahem záběru zpravodajství, krajských redakcí, zahraničních korespondentů nemůže privátní televize tuto šíři zajistit. Od toho veřejnoprávní stanice existují. A je třeba si uvědomit, že právě zpravodajství je to nejdražší, co můžete v TV vyrábět. Posílení ekonomiky vedlo k úzkému profilu stanice a odklonění od širšího zpravodajského formátu. Vymlouvat se na to, že Z1 skončila kvůli ČT24 je omlouvání vlastních chyb. Z1 nejvíc ztratila za vedení Martina Mrnky. Kdyby tenkrát J&T sáhla na trhu po Zdeňku Šámalovi a nechala ho pracovat a taky ho trochu "ukrotila" v jeho zálibě na úzký ekonomický profil, jsem si jistý, že by tady ještě dneska byla a zcela jistě ne v tak špatné ekonomické pozici. Plnila by svoji roli, privátní zpravodajské stanice. Ale rozhodně ne víc. Na to má málo peněz i J&T.

0 0
možnosti
O

ozdoba

25. 1. 2011 11:15
Z1 je velká škoda......

Mně osobně Z1 potěšila, otevřela oči a ukázala, jak se dá a hlavně má dělat zpravodajství, ekonomické zprávy a hlavně pak rozhovory!!!! Bez nátlaku, fabulací, odkazů na to, co kdo říkal a hlavně bez skákání do řeči!!! Myslím, že tam měli jít Veselovský, Železný a Drtinová i s Moravcem na nějaký čas do učení.....

Bohužel majitelé byli asi netrpěliví a chtěli vloženou investici moc brzo zpátky..????

Ale i tak díky za ten, více než 1 rok zábavy a poučení. Doufám, že se najde někdo další, který dokáže čelit tomu šílenství, které se šíří z ČT........ a snad je pak přejde blbnout lidi s takovými výkřiky, jako .....s námi máte informační náskok (?), ....jsme vám blíž..... apod. ??!!!!8-o

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 1. 2011 10:35
a není to náhodou o něčen úplně jiném?

Souhlas že placení veřejnoprávní ČT je hovadina. Jenže ČT24ka Z1čce nekonkurovala, ta se zlikvidovala sama. Protože nešlo o sledovanost ,tedy aby diváci houfně přepínali ovladačem z ČT24ky na Z1. Ale o pokrytí.

Z1čka (na rozdíl od CT24ky) vysílala na Multiplexu 3,který přenáší jen minimum digitálních vysílačů. Takže, kdybychom se zeptali, kolik diváků by mohlo přepnout na Z1čku i kdyby skutečně chtělo???

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

24. 1. 2011 23:35
Z1 se chovala jako OP Prostějov

Znám mnoho lidí, kteří mají problémy s oblečením, jen proto, že jsou adměrní, nebo hubení a vysocí a nebo naopak tlustí a malí. OP Prostějov však tvrdošijně vyráběla čísla úplně stejná, jako má oblečení v každém marketu, či u Vietnamců, ovšem cenově daleko dražší. Tak táhli do věčnosti. Tu samou chybu udělala Z1. Je nás tu statisíce levicově myslících a nemáme svou televizní stanici. Ve většině levicových domácností se to řeší tak, že je puštěný obraz, ale beze zvuku, aby člověk ty hrůzné nesmysly nemusel poslouchat. Až na to další televizní stanice příjde, má zlatý důl, už proto, že mezi námi nejsou bankrotáři a jsme finančně daleko úspěšnější a tak dobrá reklama na solidní zboží bude mít vysokou odezvu.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

24. 1. 2011 23:40
Re: Z1 se chovala jako OP Prostějov

ve většině levicových domácností mají puštěný obraz bez zvuku? nevím to jistě ale mám pocit že pouštět si takto televizi je trochu, no dejme tomu pitomé, nechcete tím naznačit že ve většině levicových domácností žijí pitomci

pokud vám chybí levicová televizní stanice tak prostor po Z1 bude volný , máte možnost ;-D

0 0
možnosti
K

kaktusak

24. 1. 2011 23:23
Potíž není ve státním vlastnictví,

ale v těch dotacích. ČT klidně může zůstat státní (stejně by se při privatizaci zase všechno rozkradlo), ale být navíc komerční. Stejně tzv. veřejnoprávní funkci vůbec neplní, je propagandistickým nástrojem režimu.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

24. 1. 2011 23:29
Re: Potíž není ve státním vlastnictví,

koho jiného než režimu ;-D

0 0
možnosti
ŠF

stev

24. 1. 2011 23:19
Na Z1 se nedalo dívat.

Nejsem žádný fanda televize. U tohoto média strávím v průměru 15 minut času denně. Nicméně dovolím si tvrdit, že Z1 mne nezaujala ani jednou za celou dobu své existence. Zřejmě ani u jiných diváků to nebude příliš jiné. Neměli důvod se k této programové nabídce vracet. Chvílemi jsem měl pocit, že v programovém schematu Z1 nejde o nic jiného, než přesvědčit diváka k pokeru na pražské burze. Možná to je pravý důvod jejího zániku. Nepřinesla vlastníkům to, co od této investice očekávali. Ani divákům.Rv

0 0
možnosti
LK

liuk

25. 1. 2011 14:54
Re: Na Z1 se nedalo dívat.

R^ Měl jsem z toho úplně stejný pocit. Jak se tam pořád producírovali ti analytici před grafy a předpovídali jaká bude cena akcie za pět hodin, k čemu to je? Navíc za dalších deset hodin ta přepověď bude úplně jinak. Když stejně největší podíl změn je v nepředvídatelném daytradingu imho.

A ten koho to zajímá nebo to potřebuje, tak na tyhle blafy přece nebude koukat v televizi.

Jinak bych se chtěl zeptat autora, když tak obhajuje že krach Z1 je tak strašně zapříčiněn státní ČT24, tak jak je pak možné, že když má stát významný podíl v nějakém odvětví ekonomik, tak se v těch odvětvích stejně privátní subjekty prosadí? Prostě jsou schopnější než Z1.

A když píšete, že ČT dává v podstatě to samé co Nova, Prima a Barrandov, tak jak je možné že se Barrandov prosadil?

0 0
možnosti

lubossula

24. 1. 2011 23:10
obavam se,

ze byt clenem svoodnych je diagnoza. CO dokazi jejich clenove zverejnit, to je skutecne s podivem...

0 0
možnosti
PJ

petra2605

24. 1. 2011 23:12
Re: obavam se,

Jste politicky korektní nemajitel satelitu?

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

24. 1. 2011 22:35
jestli vám dobře rozumím

Z1 skončila ne díky neschopnosti se prosadit ale díky ČT, no i tak se na to dívat ;-D

0 0
možnosti
JP

Jindřich Pilc

24. 1. 2011 22:42
Re: jestli vám dobře rozumím

To právě nevíme. To by se zjistilo, kdyby tady nebyla ČT dotovaná z koncesionářských poplatků. Z1 rozhodně nepodnikala za rovných podmínek.

0 0
možnosti
PK

dolch

24. 1. 2011 22:32
Naprostý souhlas

Zrušit to bylo už před deseti lety pozdě. Je to úplně zbytečné. Ten hodinový projev prezidenta jednou za rok se dá všem velkým stanicím nařídit zákonem. Na tom nikdo nezchudne. A na nic jiného ta socialistická televize není.

0 0
možnosti
JP

Jindřich Pilc

24. 1. 2011 22:45
Re: Naprostý souhlas

Souhlasím. Dokonce by nebylo třeba nikomu nic přikazovat zákonem. Všechny (velké) komerční televize by se o takový projev prezidenta popraly, stejně tak jako dnes.

0 0
možnosti
R

roman36

24. 1. 2011 22:31
Ale no tak.

Na ČT24 skoro nikdo nekouká, stejně tak jako skoro nikdo nekoukal na Z1. Nedokážu si představit člověka, který non-stop vejrá na stejné zprávy, které navíc už dávno zná z internetu. Zkrátka v ČR prostor pro čistě zravodajskou stanici v dnešní době není a nejsíš už nikdy nebude.

0 0
možnosti
JP

Jindřich Pilc

24. 1. 2011 22:56
Re: Ale no tak.

Souhlasím s názorem, že ČT24 je nejlepší program v České republice. Můj osobní názor. To je ale dané také tím, že bych preferoval zpravodajský program před jiným typem programu. Myslím si, že zpravodajský program by se tady uživil. A pokud náhodou ne program televizní, potom určitě program rozhlasový. Radiožurnál má snad celkem slušnou sledovanost (poslední dobou nevím, jakou má sledovanost). Jeho sledovanost je daná tím, že je to zpravodajská stanice. Má slušnou sledovanost i přes tu příšernou hudbu, co tam pouštějí. Funkce zpravodajské plní i F1 a Impuls.

Zpravodajskou rozhlasovou stanici můžete sledovat při práci, v autě, atd., to ale v případě Internetu tak dobře nejde.

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 1203x
člen Svobodných, strany svobodných občanů