Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Milan Prokop

20. 10. 2012 3:36
Co je větší chyba,

nejít k volbám, nebo volit úplně blbě?

0 0
možnosti
K

kaktusak

16. 10. 2012 1:05
Tak se tolik nerozčilujte.

Jednou to zas třeba vyhrajete vy.:-)

Nízká volební účast vám velmi prospěla, jinak by komunisti mohli dostat přes 50% hlasů.

Volby opravdu nejsou samozřejmost, třeba v Saúdské Arábii nebo v dalších spojeneckých zemích dnešního režimu.

Jednotlivec nic nezmůže, jak pořád říkáme. Síla je ve spolupráci, organizovanosti.

1 0
možnosti
T

tywin.lannister

16. 10. 2012 12:36
Re: Tak se tolik nerozčilujte.

síla je ve svobodném člověku, tu kolektivizaci si strčte víte kam

1 0
možnosti
8

837

15. 10. 2012 22:32
Opravdu úsměvné

jaksi akorát nevidím nikde ty co by nebyli volit a teďka brečí, já myslím že ti co nebyly volit tak těm volby docela dobře splnili jejich očekávání, protože každý normální i pravicový volič má hřejivý pocit z tohom když ta lůza co si říká nějaká "pravice" dostane nakopáno do zadku.

Jediný kdo tady pláče je fanklub těch "pravicových" nemravných hochštaplerů a ti byli vzorně volit naprosto určitě stejně jako fanklub KSČM.  :-)

3 0
možnosti
RK

altaica

15. 10. 2012 21:26
Proč nejsem komunistou? 1

Pro ty, kteří se ptají, co máme proti jednotlivým kandidátům KSČM a straně jako takové je naprosto dokonalá odpověď v článku Karla Čapka "Proč nejsem komunistou." Autor předkládá desítky argumentů, které lze shrnout do jedné věty: "Komunista je člověk, který je kdykoliv ochoten obětovat Váš život pro svoji věc. " V každém období krize dochází k excesům a příklonu k určité formě extrémismu. Je celkem lhostejné, zda je hnědý, rudý nebo jinak vybarvený. Kam to vede jsme mohli zjistit od roku 1938 (kdy jsme si to až tak moc sami nezavinili) už několikrát. První vlna likvidace elit proběhla na začátku války a pak v jejím průběhu. (emigrace, zavírání vysokých škol, popravy, vězení) . Okolo roku 1948 to pokračovalo ještě ve větší míře v režii komunistů - opět emigrace, nucený exil, vyhazovy z vysokých škol, uranové doly, popravy. A aby to bylo do třetice všeho nejhoršího i ten zbytek schopných a slušných byl odstraněn po roce 1968. V té době odešlo, nebo bylo odejito 100.000 lidí.

2 0
možnosti
VH

poyut

15. 10. 2012 22:57
Re: Proč nejsem komunistou? 1

Nemusi nikdo byt komunistou,ale taky nikdo nemusi volit zlodeje,kteri jim pak kradou.

4 0
možnosti
H

hafusak2

15. 10. 2012 20:38
Tomu mladému bloggerovi

jsem spočítal všechny rozpoznávací znaky stoupence totalitních režimů. A co se Vás týče, nejste o moc lepší, protože pokud někdo nesdílí Vaše názory, tak musí být "chamraď?" Demokracie je i o úctě k jiným názorům, byť s nimi nesouhlasíme. Současné výsledky voleb nejsou o vítězství levice, ale hlavně o porážce pravice. Vládní koalice porazila sama sebe. Svou odtržeností od reality, přezíráním obyčejných občanů, přímou zradou zájmů svého voličského kádru a naprostou neschopností vyřešit byť jediný z problémů, které zůstaly po minulém volebním období. Schopní a přemýšliví v případě neúspěchu hledají v první řadě zda chybu neudělali oni sami. Ti druzí rovnou obviní jiné. Jen mne při čtení blogů reakcí na ně přímo děsí, kolik těch, kteří se vydávají za stoupence demokracie by se dalo bez váhání zařadit mezi fašizující ultrapravici. Rv

11 0
možnosti
A

Alfie

15. 10. 2012 22:00
Re: Tomu mladému bloggerovi

Že nechtěli lidi volit kandidáty ze současné vládní koalice, to naprosto chápu. Co ovšem nechápu, proč kdo volil tzv. "opozici", tedy kandidáty, které momentálně není moc důvodů nenávidět jen proto, že nemají příležitost nás štvát (= nejsou zrovna u koryt). Do senátu přece kandidují konkrétní jedinci a snad v každém obvodu by se mezi kandidáty našel někdo přijatelný, aniž by patřil k některé ze stran momentálěn zasotupených v parlamentu, ne? A co se krajských voleb týče, tam zase v každém kraji kandidovalo hned několik uskupení složených z kandidátů, kteří se již nyní aktivně podílí na regionální politice (starostové obcí, apod.) a tudíž nemohlo být těžké mezi nimi vybrat ty, co již prokázali své schopnosti a názory. Proč za těchto okolností nepovažovali lidé za vhodné jít k volbám nebo proč to naházeli kandidátům ze stran, které sedí v parlamentu a současný marasmus buďto zrovna přiživují, nebo se na něm podíleli docela nedávno, to prostě nechápu.

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

15. 10. 2012 20:33
Pro mě ODS skončila

s kausou Drobil.Kdy premiér Nečas v živém přenosu kryl korupčníky,protože si nejspíš myslel,že je na sněmu ODS.

Tak držím hubu a nikoho nevolím.

2 0
možnosti
JM

nepohodlný energetik

15. 10. 2012 20:17
Socialismus s POVINNOSTÍ volit je pro Vás ideál ....no potěš

Dávám přednost volbě toho a té pol. strany, jejíž programa spolehlivost, že ho dodrží mne přesvědčí. Nynější volby jsem poprvé v životě vynechal, nechci do té žumpy házet svůj hlas. Vy si klidně hoďte...třeba mašli...:-P

2 0
možnosti

martin013

15. 10. 2012 20:12
Perex

Přečetl jsem si jen perex a stačilo mi. Mnoho silných slov, samozřejmě o ničem. Vážený pane pravicový slušňáku. Já vám ani náznakem nesahám na vaši svobodu volit koho chcete. Vy mi prosím na oplátku nesahejte na moji svobodu nevolit, pokud se tak rozhodnu. A s tou "chamradí" to máte asi tak. Pravice a její voliči s ní, projela tyto volby také mimo jiné proto, že dlouhodobě používá vůči komunistům přezíravé, agresivní a primitivní sprostotou zavánějící postoje. Jenomže komunisti jsou tady, jsou součástí našeho ústavního systému a účastní se normální soutěže politických stran. Jenomže to vy a vám podobní zaslepení géniové nikdy nepochopíte. Ani kdybyste nakydal tuny dalších sprosťáren, tak to nezměníte. Mimochodem. Za ty sprosťárny by váš text měl putovat do blogersko-cenzorského nebe. Ale je dostatečně protikomunistický, tak máte šanci. Protože na iDnes se v těchto případech přivírají všechny oči. Osobně nejásám ani nad jedním, t.j.nad komunisty, ani nad ohýbáním pravidel blogu.

13 0
možnosti
IJ

India

15. 10. 2012 20:30
Re: Perex

;-DR^

1 0
možnosti
J

jarno3

15. 10. 2012 19:58
Úsměvné

modré zvratky ;-D;-D;-D;-D;-D

9 0
možnosti
CK

johny12_v.3

15. 10. 2012 19:57
Chamraď?

Že ty Pijáčku seš modrej pták, nebo nějakej bl..c, kterej nebyl zvolenej!!;-O;-€

6 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.