Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo za to může aneb Když pojem vlast se nenosí

Jsme v Česku, kde pojem vlast se nenosí. Jsme v Česku, kde národní hrdost, kterou mají jak Rusové, tak Američané, se zaměňuje za pálení trenek na Hradě a za strkání vlajky do vagíny. Kdo za to může? Prý učitelé a rodiče. Jen oni?

Jsme v Česku, kde česká televize vysílá přímý přenos a medituje, jak lidé budou vzdávat čest vojákům, kteří za tento stát položili své životy. Nejenže kolem cesty nikdo nestál, ale kolemjdoucí se po koloně vozidel ani neohlédli. Jsme v Česku kde na sociálních sítích ti, co na vojně vůbec nebyli, horlí, že to byli žoldáci v žoldu USA, aniž by měli úctu aspoň k pozůstalým v den uctění jejich památky. Jsme v Česku, kde národní hrdost, kterou mají jak Rusové, tak Američané, se vyměňuje za pálení trenek na Pražském hradě, či za strkání vlajky do vagíny. Kdo za to může? Učitelé a rodiče!

Předchozí odstavec, po troše úprav, jsem si vypůjčil z jednoho diskusního profilu na facebooku. Je totiž velmi provokativní a nekompromisně ukazuje viníka. Jenže, není těch viníků, majících na svědomí úpadek národního cítění, úpadek vlastenectví a národní hrdosti, poněkud víc?

Kdo za to může? Pouze učitelé a rodiče? Já jsem učitel a vždy jsem hlásal jako druhou největší morální povinnost, po úctě k rodičům, úctu a lásku k vlasti. Není důležité, jací géniové nám vládnou, zda sedí ve Strakovce či na Hradě. Je to naše země, je to naše vlast. Několik mých bývalých studentů z gymnázia studuje nebo vystudovalo vojenskou školu. Nyní učím ve škole, kde studenti v drtivé většině neodmítají povinnou vojnu. Neodmítají vlastnit zbraň, ba dokonce to považují za jedno ze základních občanských práv. Ba, i z této školy, kde působím teprve dva roky, někteří studují na vojenské škole.

Učitelé jsou vinni? Ano, na mnoha školách působí pseudohumanisté, hlásající multikulti a gender nesmysly. Na mnoha vysokých školách za peníze daňových poplatníků získávají mladí za studium podobných nesmyslů bakalářské, magisterské, ba i doktorské tituly. Jenže oni nejsou národ. Oni jsou pouze řvoucí menšina, snažící se potlačit a zpacifikovat umlčovanou většinu, když použiji slova J. Em. Dominika kardinála Duky.

Rodiče jsou vinni? Bohužel, také mnoho rodičů má podobné názory a postoje, jinak by svým dětem nedovolili zvolit si podobné nesmyslné obory, které de facto potlačují lásku k vlasti, lásku k rodné zemi.

Ano, pojem vlast se dnes nenosí. Nenosí se od doby prezidentování polistopadové ikony, Václava Havla. Člověka, který má na svědomí likvidaci našeho zbrojního a leteckého průmyslu. Člověka, který způsobil vyklizení trhů se zbrojním materiálem, za což mu v americkém Kongresu tleskali. Měli proč, protože američtí humanisté naše vyklizené pozice okamžitě obsadili. Tento člověk je také zodpovědný za totální přerušení veškerých vztahů se Sovětským svazem, potažmo s Ruskem. Vztahů nejen politických, ale rovněž obchodních. Zůstalo místo po nás volné? Nikoliv, obsadil je okamžitě strýček Sam a někteří další jeho podržtažkové a spojenci. Tento člověk je tak zodpovědný za blbou náladu našich lidí, použiji-li jeho slova. A když se dnes někdo snaží o znovunavázaní na starou tradici, na tradici dobré značky Made in Czechoslovakia, je okamžitě prokremeslský agent, Putinův vlezprdelka.

Tato polistopadová ikona má tudíž na svědomí vlastenecký úpadek našeho národa. Stávající oficiální politika, jdoucí v jeho neblahých šlépějích, za vysoké podpory mainstreamových médií, má za následek obrovskou devalvaci vlastenectví ve prospěch multikulti propgandy a de facto realizaci protivlasteneckých postojů.

Ti padlí vojáci byli opravdoví hrdinové. Není důležité, že padli za zájmy strýčka Sama. Za to nesou odpovědnost naši politikové ze Strakovy akademie, ze Sněmovní ulice, z Valdštejnského paláce. Bohužel, pojem vlast tito politici nenosí, na rozdíl třeba od Viktora Orbána či Sebastiana Kurze.

Kdo tedy za to může? Ano, rodiče a učitelé, ale jen do určité míry. Viníků je totiž podstatně víc. Jsme to především my, voliči, kteří jsme minulé i současné politické garnituře dali své hlasy.

Autor: M. K. Pijáček | pátek 10.8.2018 14:30 | karma článku: 38,93 | přečteno: 2274x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Bejvávalo

V ZŠ Benešov Na Karlově v rámci projektu před necelým rokem zkusili výuku osvědčeným způsobem jako za první republiky či za Rakouska. Děckám se to líbilo, rodičům též. Ani rákoska či klečení v koutě jim nebylo proti mysli.

27.7.2017 v 9:20 | Karma: 40,72 | Přečteno: 3594x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Drahý otče Josefe

dostalo se mi pocty, abych se s Vámi rozloučil. Je to pro mne čest a zároveň také bolest, poněvadž další setkání s Vámi na tomto světě už nebude.

4.6.2017 v 17:14 | Karma: 21,58 | Přečteno: 694x | Společnost

M. K. Pijáček

Tunisan o silvestrovské noci zapíchl Poláka

Zločinné řádění přistěhovalců z muslimských zemí zasáhlo už i Polsko? Jak jinak si vysvětlit, že majitel bistra, Tunisan, smrtelně zranil polského mladíka? Kdy se to stane u nás? Máme si to nechat líbit?

2.1.2017 v 22:20 | Karma: 23,78 | Přečteno: 1325x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Když pojem vlast se už nenosí

V ryku antizemanovského běsnění, téměř bez povšimnutí, se v den státního svátku stalo také něco, co má k tomuto významnému datu daleko blíž, než cokoliv jiného, jakkoli mediálně vděčného.

29.10.2016 v 23:17 | Karma: 41,61 | Přečteno: 3615x | Společnost

M. K. Pijáček

Badal si nedá pokoj?

Osobní tajemník arcibiskupa Dominika Duky Milan Badal se opakovaně navezl do islámu. Neexistuje prý rozdíl mezi islámem a islamisty.

18.8.2016 v 9:45 | Karma: 36,16 | Přečteno: 1255x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

D35 u Litovle zablokovala nehoda, ze zdemolovaného vozu se vysypal náklad

2. května 2024  10:45,  aktualizováno  11:01

Cestu po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici zkomplikovala dopoledne nehoda nákladního...

Summity EU jsou válečné kabinety, nemáme mírovou iniciativu, stěžuje si Fico

2. května 2024  10:59

Evropská unie není s to přijít s mírovou iniciativou pro Ukrajinu, všechny schůzky státníků...

SPOLU vsadilo na antikampaň. Paroduje heslo ANO a spojuje hnutí s Ruskem

2. května 2024  10:56

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

KOMENTÁŘ: EU byla naše výhra a šťastné rozhodnutí, byť přinesla i chyby

2. května 2024  10:41

Česká republika i Evropská unie stály před dvaceti lety před velkým rozhodnutím. Pro obě strany to...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.