Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

I61r63e91n29a 56H57r85u14b81á

4. 12. 2012 20:05

Kapitalismus už dávno není, je tady tržní hospodářství a to je velký rozdíl.

0 1
možnosti
Foto

tržní tady možná je, hospodářství těžko

1 0
možnosti
Foto

Darebáckého režimu není nikdy škoda, proto se nemusíme ničeho bát. Otázkou je, jak uspořádat věcí příští, abychom vybředli z dluhů, které režim nadělal.

3 1
možnosti
AA

Podstatou socialismu je společenské vlastnictví výrobních prostředků. 

A to se z Bruselu rozhodně nešíří.

Regulace a plánování není podstatou socialismu, to je jen důsledek a doprovod toho společenského vlastnictví výrobních prostředků.

Jestliže se tedy z Bruselu šíří regulace a omezování a časem zřejmě i to plánování, a to bez socialisace výrobních prostředků, vzniká zásadní otázka, jaký společenský systém ta EU vlastně chce zavést.

Tipnul bych si to na fašismus.

1 1
možnosti

Ale to není tak jednoduché. Společnost vědomě formou zákona přípouští soukromé vlastnictví výrobních prostředků, protože si vědoma vyšší efektivnosti, kterou to sebou nese. Z tohoto pohledu se jedná o společenské vlastnictví, protože vy ani já nesmíme použít ty výrobní prostředky  na něco, co zákon nepřipouští, tedy třeba výrobu drog, a musíme s nimi zacházet pouze určitými způsoby, které nezpůsobí škodu těm ostatním. Ani tou sekyrkou nesmíte druhého  zabít.  

Dokud jsme nepoznali socialismus, tak šlo mluvit o nějakém přirodně živelném historickém vývoji k nějakému bodu (Marx), jakmile však nějaká společnost odmítne vědomě to či ono společenské uspořádaní, tak prostě vědomě buduje kapitalismus, v tomto smyslu smyslu lze řici, že jsme svou budocnost určili vědomě.  

Máme zákonodárství, které připouští nedobrovolnou nezaměstnanost. Tedy vědomě. Protože víme, že náklady s odstraněním tohoto jevu jsou vyšší než efekty, které by to odstranění přineslo.

2 1
možnosti

Kapitalismus už umřel. Už dávno neexistuje. Jeho pozůstatky byly naposledy nalezeny v patnácté vrstvě v podobě, kterou raději archeologové tají, aby nevyděsili veřejnost ještě více. Ale šušká se něco o bájné Atlantidě. Po kapitalismu nám zůstalo pár malíčkostí, exekuce a někteří zdejší bloggeři.

4 1
možnosti
PH

souhlasím, kapitalismus umřel, ale pozůstatky jsou všemi, včetně EU regulativně využívány, tak jak se to soudruhům z Bruselu hodí. Oni totiž moc dobře vědí, že  jim to přináší velký prospěch a přejít na socialistické plánování by byl jejich konec.

4 1
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Píšu o lidech. Kreslím a maluju lidi, nejraději ženský. ____________________________________________________ Moje obrazy najdete na webu picekmirek.cz nebo některé zde na videu. ____________________________________________________

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky