Diskuse

Růst Růstu EU

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kitten

10. 5. 2012 11:31
Bezobsažné zaklínadlo "Růst"

používáte stále dookola k vymývání mozků novodobých otroků. Stejně jako nedávno komunističtí imperialisti "Světu mír". Jaký růst, odkud, kam? Člověk nepotřebuje tento "růst", potřebuje dobré podmínky k aktivnímu životu. Ne spotřebovat patnáct aut a patnáct praček za život a kvůli tomu se honit splátkami. Stačí dvě pořádné pračky, dvě kvalitní dlouhodobě sloužící auta, atd...  Taky jste skočila na špek vládců světa : "Růst" ?

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

10. 5. 2012 12:07
Re: Bezobsažné zaklínadlo

Máte pravdu, ale na tom "zaklínadle" stojí celý súčasný systém. Pri zachovaní tohoto systému a nezachovaní "Růstu" sa dostaví stav, kedy nebudú dosiahnuteľné ani podmienky k aktívnemu životu.;-)

Ja som ale optimista, súčasnému systému zvoní hrana.:-)

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

10. 5. 2012 11:19
Jsem neuvědomělý opčan EU

ale EU zapomněla na následující (ekonomické) poučky, které platily vždy a všude

1. dlužíš-li někomu 100 tis., je to tvůj problém, dlužíš-li 100 mld., je to problém tvého věřitele

2. Kde nic není, ani smrt nebere

;-DEU;-DEU

........  a co s náma (EU +Eurozónou) udělá Italie, Špaňalsko, Portugalsko, následně Irsko, Francie a Belgie ??

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

10. 5. 2012 11:03
Rozumná úvaha

Až na jeden podstatný detail súhlasím. Argentína bola osamelý jazdec, teraz speje do zadele celá Európa a Amerika stojí tiež len na tom, ako dlho dolár podrží Čína.

Myslím, že súčasný systém finančný i ekonomický systém je z dlhodobého hľadiska neudržateľný. Hodne ľudí si myslí, že stačí prečkať krízu, škrtnúť pár percent dlhov a zase bude dobre. Nie je to pravda, táto kríza nebude mať koniec, je to posledné štádium "pyramidy". Je tu totiž zapojených hodne faktorov.

Povedané úplne primitívne, pokiaľ si nedokážete zarobiť viac než potrebujete pre živobytie, bude vždy len otázka času, kedy Vás dlhy udusia. A nepomože žiadna inflácia, ani šetrenie, ani odpis dlhov. Ostatne na Grécku to vidíme priam názorne a je to taká malá karikatúra celej európy. Časť produktívnej populácie, ktorá produkuje reálne hodnoty sa ocitla v menšine a preválcováva ju časť, ktorá na nej parazituje. Z objektívnych príčin tento pomer zvrátiť nie je možné bez radikálnych zmien celého systému.

0 0
možnosti
J

jackie13

10. 5. 2012 10:35
stačilo napsat,

že celá EU je jeden nesmyslný pokus,který nevyšel.

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Píšu o lidech. Kreslím a maluju lidi, nejraději ženský. ____________________________________________________ Moje obrazy najdete na webu picekmirek.cz nebo některé zde na videu. ____________________________________________________

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky