Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

27. 3. 2011 19:44
kdyby šlo jen o toho poradce

Úplný základ si musíte udělat stejně sám -finanční rozpočet,kolik můžete  spořit investovat,plus vztah k riziku Budete snad  cizímu poradci vykládat jaké máte příjmy,majetek,kolik dáváte stranou,jestli nejste srab?

Horší je zda skutečně poradce dobře poradí do budoucna -že by z křišťálové koule? Mrkněte se třeba na úroky termínovaných vkladů, klesly na méně něž polovinu.Kalousek zdanil 50% úroky stavebko,na další se chystá.

Že by tedy třeba třeba akciové fondy?Před lety tak slibovaná jistota že  po 5 letech uložení jistojistě vyděláte,už neplatí.Spíše se doporučuje aktivnější portfolio, tedy si  sám akcie průběžně hlídat,při změně trendu je sám přesunout jinam.

Teď je otázka jak budete důvěřovat finančnímu poradci.Někteří jen poradí co je právě teď výhodné koupit  (a spíše hlavně pro ně jejich provize).Jiní,není jich mnoho,dokáží poctivě,na základě dnešních parametrů  namixovat na pár let do budoucna investici co nepříliš mnoho vydělá. Ale lze i jen predikovat co vše Kalousek zdaní?

0 0
možnosti
N

Novotnak

29. 3. 2011 3:42
Re: kdyby šlo jen o toho poradce

Našel jsem jeden fond, řízený počítačem, který dokázal predikovat krizi podle tredů vyhodnocených ze stovek titulů a ztratil v krizi minimum na hodnotě, ale nepotkal jsem nikoho, kdo by ty trendy ze stovek či tisíců akciových titulů dokázal vyhodnocovat sám a v reálném čase. Asi jste první. R^

Žádný poradce, který radí do budoucna Vám nebude slibovat hory doly, ale upozorní vás především na možná rizika spojená s investováním. Pokud neupozorní a naslibuje destítky procent ročně, pak se jedná o podnovníka a ne o poradce.

0 0
možnosti
J

jsoud

26. 3. 2011 22:28
Autor je typický občan ČR.

On nepotřebuje poradit, protože všechno už zná. A co dosud ještě nepoznal, tak o tom bude radši získávat vlastní zkušenosti než by si dal poradit od profesionálů. Ani mravenci nelze poradit, protože je to nad jeho schopnosti. Teprve až se spálí, tak uvěří, že oheň je nebezpečný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Píšu o lidech. Kreslím a maluju lidi, nejraději ženský. ____________________________________________________ Moje obrazy najdete na webu picekmirek.cz nebo některé zde na videu. ____________________________________________________

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky