Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nesher

16. 5. 2012 20:59
nesmysl

Je to jen další z mnoha nesmyslných příspěvků na téma jak z toho ven aniž by to chudáka voliče (čti obyčejného člověka), který za to může především (neb evropský volič to byl kdo tu desetiletí trval na budování sociálního státu, třeba i na dluh) bolelo. Jenže takový recept prostě neexistuje, zvlášť pro exportní ekonomiky typu Německa nebo i ČR by byl cestou do pekel. Jediná šance je" vyžrat" si to hezky celé, držet náklady hezky nízko, produktivitu hezky vysoko a hlavně každý sám za sebe a za své.;-)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

16. 5. 2012 21:53
Re: nesmysl

Především na to aby sme byli schopní něco exportovat musíme dovézt ropu, plyn... zkrátka suroviny, ty zpracovat a prodat dál s nějakou přidanou hodnotou.

Jde z toho žít, ovšem nesmíme zapomínat žě všechen ten export vyžaduje i nějaký dovoz.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

16. 5. 2012 19:56
Inflaci si Německo nemůže dovolit...

V tu chvíli by prakticky přišlo o všechny dodávky surovin (protože by více méně nemělo čím platit... suroviny do něj proudí především z mimoevropských států) a mohlo by defacto odpískat svou existenci.

Ano inflace sice dluhy napraví... bohužel zničí naprosto vše ostatní.

(To je asi jako "opravování" průběžného důchodového systému vysokou porodností... důchody sice opravíte, ale budete pak muset sponzorovat ohromnou nezaměsnanost protože si vypěstujete armádu lidí kteří budou k ničemu a jenom spotřebovávat zdroje)

1 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Píšu o lidech. Kreslím a maluju lidi, nejraději ženský. ____________________________________________________ Moje obrazy najdete na webu picekmirek.cz nebo některé zde na videu. ____________________________________________________

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky