Proč může za Brexit Putin?

Běda, běda, jestli Británie vystoupí z Evropské unie, Evropu to oslabí a Česká republika se dostane do sféry vlivu Ruska. Alespoň to pořád dokola omílají komentátoři a politici. A po dramatické pauze dodávají: Má v tom prsty Putin

„Ve čtvrtek nebudou Britové hlasovat jen o sobě. Stále častěji se objevuje téma ruské karty,“ píše komentátor Lidových novin Zbyněk Petráček. Nepíše ale, kdo onu okřídlenou ruskou kartu pořád vytahuje? Ale měl by, protože je to on sám a další čeští novináři, kteří se otřou o Rusko pokaždé, když nemají o čem psát. A tak rozbalují v Čechách tak oblíbenou a pořád zaručeně zabírající spikleneckou teorii o tom, že v Kremlu už si na nás Putin brousí zuby.

Je zajímavé, jak se českým médiím podařilo navlíknout Putina zrovna na Brexit. Na první pohled musí být přece každému jasné, že aby Putin přesvědčil část britské veřejnosti k vystoupení z Evropské unie, musel by mít sakra dlouhé prsty. Kolik kremelských trollů asi právě teď ťuká do počítače a oxfordskou angličtinou přesvědčuje nerozhodnuté Angličany, Skoty a Iry, aby hlasovali pro Brexit. Tak jako se čeští fotbalisté ve Francii báli svých soupeřů, bojí se čeští novináři strašáka, kterého si sami vymysleli a nafoukli ho do obřích rozměrů. Co jen ten všemocný Putin všechno dokáže!

A ještě k té Británii a jejímu možnému odchodu z EU: ano je pravda, že když se k vystoupení z unie rozhodnou občané Británie, může to vyvolat řetězovou reakci v tom smyslu, že o odchodu z EU začnou uvažovat jisté politické síly v dalších zemích. A začnou lidem hustit do hlavy, že Brusel (mimochodem ve stejném strašákovém režimu jako Putin!) je hlavním viníkem, našich českých trablů. Respektive už dávno začali. A je dokonce možné, že se na to část lidí chytí a v referendu rozhodne o vystoupení Česka z unie. Ale pozor! Nebude za to moct ani Brusel ani Putin, ale my, Češi. A naše zabedněnost. Což ovšem nebude českým novinářům vadit, aby zase psali, že za to vlastně může Putin. A proč Putin? Protože Putin přece může za všechno!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Horák | středa 22.6.2016 17:31 | karma článku: 32,88 | přečteno: 873x
  • Další články autora

Pavel Horák

Zpátky k Sabinovi?

28.12.2016 v 14:34 | Karma: 15,58

Pavel Horák

Jánošíkové z praporu Azov

16.12.2016 v 15:56 | Karma: 31,42