Piruety politiků kolem Trumpa

Taky jste viděli ten tanec? Jakmile byl americkým prezidentem zvolen Donald Trump, zavládl mezi politiky chaos. Chvíli zavětřili, odkud vítr fouká, a otočili jako na obrtlíku. A ti, co ho nejvíc uráželi, mu vmžiku lezou do zadku.

Optimistickému občanovi vždycky ještě trochu víc zvedne náladu, když se politici, kteří ho vždycky po volbách naštvou neplněním předvolebních slibů, zamotají do své politiky tak, že nevědí, která bije, a jsou všem k smíchu.

Přesně taková situace nastala, když se roznesla nad Evropou poplašná novina o tom, že volby za Velkou louží nevyhrála naše ideologická kamarádka Hillary Clintonová, ale televizní showman a politický slon v porcelánu Donald Trump. Ještě před chvílí ho posílali ke všem čertům v domnění, že se tak zavděčí nové americké prezidentce, a ono toto! Co teď?

Asi nejpikantnější byly vlezdoprdelkovské piruety ukrajinské, to byl úplný novodobý folklór, klauniáda hadr! Ono taky není divu, když je teď na spadnutí jak zrušení protiruských sankcí, tak další americká pomoc ukrajinské armádě. A nedej bože, aby se stabilizovaly vztahy mezi USA a Ruskem. To by byla pro politiky, kteří právě na vyostření vztahů velmocí postavili svou ideologii a i kariéru, tragédie! No a tak se začaly dít věci. Pirueta za piruetou.

Třeba ukrajinský ministr obrany, ázebajdžánský byznysman Arsen Avakov, který předtím o Trumpovi napsal, že je nezodpovědný aférista a Putinův poskok, smazal hodinu po oznámení výsledku prezidentské volby tento svůj post z Facebooku. Předseda Radikální strany Oleg Ljaško označil na sociálních sítích vítězství Trumpa za katastrofu, ale netrvalo to ani hodinku, a rozmyslel si to a nápis zase radši pro jistotu smazal. Michail Saakašvili, který po fiasku v rodné Gruzii rezignoval i na post gubernátora Oděsy a zakládá na Ukrajině zase další politickou stranu, se pochlubil, že se s Trumpem zná a jsou kamarádi. No a člen nacionalistické strany Svoboda Alexander Aronec prohlásil, že Trump musí přijet do Kyjeva, potkat se s ukrajinskými nacionalistkami a zakřičet „Sláva Ukrajině!“ Docela hukot, co říkáte?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Horák | pátek 11.11.2016 18:48 | karma článku: 37,14 | přečteno: 1285x
  • Další články autora

Pavel Horák

Zpátky k Sabinovi?

28.12.2016 v 14:34 | Karma: 15,58

Pavel Horák

Jánošíkové z praporu Azov

16.12.2016 v 15:56 | Karma: 31,42