Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemohl jsem pochopit, že na podzim vojska "separatistů", když vítězila s jasnou převahou, uposlechla výzvy vzešlé z Minska 1 a nepokračovala až do Bessarábie (což je území pod Oděsou směrem k Dunaji a nepřipojila Podněstří k "Novorusku" a odřízla Ukrajinu od moře. Ruské tajné služby asi už předem odhadly kam to může na Ukrajině vést a nechaly Ukrajince, aby konali sami.

1 0
možnosti
PZ

Rusové pravděpodobně nemají takový zájem o území Ukrajiny, jak je nám oficiálně prodáváno našimi médii (nepočítám-li velkou nepotopitelnou letadlovou loď, strategicky umístěnou skoro uprostřed Černého moře - Krym),  jde o obrovskou ekonomickou zátěž.., ani bych se nedivil, kdyby to byl právě ten "Putin a spol." kdo na separatisty udělal rozhodující nátlak, který je zabrzdil...

Z Ruského pohledu je mnohem logičtější a perspektivnější investovat do Ruských území mezi Uralem a Vladivostokem, než do zničené Ukrajiny, Putin je možná pěkný prevít, ale idiot to není.

za úvahu stojí i připomenout jeden citát připisovaný Napoleonovi, cca: "když se nepřátelé sami ničí, neruš"

0 0
možnosti
IH

A čím se to liší od provolání třeba mladých komsomolců u nás, než si začali dávat pozor (hrozil jim zákaz)?

Extrémisti jsou stejná verbež všude a vždycky, to akorát bolševici vymysleli dělení na pravici a levici, aby zakryli paktování s nacisty před druhou světovou válkou.

Akorát se někdy zapomenou, jako nedávno Cvalín v Plzni, když vyhlásil společnou akci s nějakými nácky.

5 0
možnosti
PH

Milý pane, náckové jsou náckové, to nezlehčíte, kdybyste se na hlavu postavil. Jde jim o to vystěhovat nebo vyvraždit všechny jiná etnika. A dělení na levici a pravici, jak jistě víte, jen jste pozapomněl, pochází z britského parlamentu z doby, kdy ještě žádný bolševik ani menševik nebyl na světě. A do třetice: komunisté, ať se vám to líbí nebo ne, proti nacistům před a za druhé světové války bojovali. Ne, já komunista nejsem a ani se jich nezastávám, předjímám vaši otázku. Jen mi vadí, když se někdo snaží manipulovat dějinami tak jako vy.;-)

3 3
možnosti

Včera jsem to četla na serveru seznam.cz . 

Vypadá to, že se k tomu schyluje a to silně.

1 1
možnosti
KV

Problem je, ze na Ukrajine oligarchove vladnou dal, jen se trochu preskupili.

4 0
možnosti
PZ

ale je fakt, že na Ukrajině se schyluje asi k dalším nepěkným věcem:

už i místní státní správa si stěžuje na dobrovolníky z praporu AIDAR, např:

- že z nemocnice ukradli 2 sanitky

- že (cca) obsadili největší místní pekárnu, zakázali jiným pekárnám péci chleba, zvedli cenu chleba a teď vydělávají na jeho monopolním prodeji

- ostatní zločiny by se daly shrnout do věty chovají se jako o bandité, psanci a automatickými zbraněmi ozbrojeni lupiči, kradou co můžou....

zdroj (oficiální Kyjevský nejspíše provlání denník) :

http://www.kyivpost.com/content/kyiv-post-plus/governor-of-luhansk-region-accuses-aidar-of-terrorizing-the-region-385054.html

5 1
možnosti
AP

Odkud máte info, že Putinovi už nestač Donbas a chce zaútočit na Kyjev?

0 3
možnosti
TN

Co to je za pytlovina? "Ve chvíli, kdy většina českých čtenářů novin a diváků veřejnoprávní televize konečně uvěřila, že na Ukrajině žádní náckové nejsou."

Proč by měl někdo uvěřit, že na Ukrajině nejsou žádní náckové. Tvrdit, že na Ukrajině nejsou neonacisti, by byla stejná kravina, jako tvrdit, že neonacisti nejsou v Německu, Česku, Rusku ... 

Samozřejmě tam je Pravý sektor, který se od kdekoho distancuje, protože mu ostatní přijdou málo radikální, kdekdo se distancuje od nich. K nám jejich zástupce zvala Vandasova DSSS. Jak velkou má Pravý sektor na Ukrajině podporu? Sám píšete, že byli zaskočeni ukrajinští novináři.

Problém je jinde. V tom, že se ruská propaganda snaží vzbudit dojem, že Ukrajina jako celek prostě je fašistická, neonacistická, banderovská.

11 6
možnosti
JF

Někdo tvrdí, že na Ukrajině nejsou žádní náckové? Určitě jsou, možná tolik jako u nás, ovšem na Rusko nemáme, tam je podle Amnesty International nejvíc neonacistů na světě.

http://www.armadninoviny.cz/rusky-pravoslavny-extremismus-a-neonacismus.html?stranka=2

10 4
možnosti
KV

No Amnesty .......;-)

3 0
možnosti
Foto

J83a54k73u83b 56R55o65t40h

1. 4. 2015 22:59

Sakra, tak si to, rudá gardo, už konečně ujasněte. Na jedné straně ryčíte, že UA vládnou nacisti, a teď zase, že nějací nacisti hrozí vládě. Tak jak to je?8-o;-D

13 6
možnosti
VP

Je tam chaos a to je problém.

4 0
možnosti
JP

Zkuste si taky přečíst co vše vypouští Žirinovský, to by bylo na lepší článek a navíc by byl oproti tomu vašemu pravdivý. Mohl by zní třeba takto: Rusko chce vymazat Polsko z mapy. Nebyl by to větší trhák?

13 1
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1623x
jsem technik, který se zajímá nejen o techniku, ale i o duši, českou náturu, sport a přírodu

Seznam rubrik