Čechomor v reklamě umoří i vola

Jsem Čech jako poleno, mám rád svou zemi, českou hudbu, filmy, knížky, tradice, holky i pivo. Občas si i zafandím těm klukům čutálistickým. Ale to, co se nás valí v posledních dnech z reklam velkých zahraničních obchodních řetězců, to je fakt hrůza. Angličané a Němci si hrají na české vlastence. Doslova čechomor!

 

Při cestě do Tesca jsem dnes ráno nevěřil vlastním očím. Na obřím bilboardu v Edenu se skví obrovská česká kráva, jenom zabučet, a vedle ní křičí na kolemjdoucí nápis: OPRAVDU ČESKÉ HOVĚZÍ.

Podobně „vlasteneckými“ nápisy je opatřeno hned několik druhů zboží. Reklamní agentury zřejmě zaznamenaly prudký nárůst patriotismu v souvislosti s hysterickým strachem z muslimů, a tak se rozhodly zahrát, jak se říká, na vlasteneckou strunu. Přesně podle hesla, že co je české, to je hezké.

Ne, nebojte se, nemám vůbec nic proti českým potravinám. Dokonce si myslím, že by bylo moudré, abychom nakupovali české výrobky od českých zemědělců, pekařů a mlékařů. A samozřejmě i řezníků. Jenom se z toho ale proboha živého nesmí stát zase takhle příšerná masáž! To už zní jako „Nic než národ“ a to si jdeme jenom koupit něco k snědku...

Jsem člověkem od přírody spíše skeptickým, a proto si vždycky při podobných hurrrákampaních řeknu: „Pozor, někdo mě chce zblbnout“! A dal bych ruku do ohně za to, že proto je ta kampaň tak česká, až je pře-česká, že to maso bude nejspíš z Polska, mléko ze Slovenska a mouka odněkud z Ukrajiny. Jinak by kolem toho přece nedělali takový humbuk, že jo?

Ještě jsem si nestačil pořádně vychutnat upřímné české vlastenectví britského obchodního řetězce, a už mi padla do oka další zhůvěřilost. Oni se českými patrioty přes noc stali i Němci z Kauflandu. Tak to je od nich vážně hezké. A dokonce si pronajali hezkou českou kapelu Čechomor. A ta nahrála tak pitomý klip a ještě pitomější reklamní písničku, že by umořila i vola. Českého, samozřejmě. Jsem BIO a navíc z domácího chovu. Schválně se na to podívejte. Ale pozor: je to jen pro otrlé:

https://www.youtube.com/watch?v=cBfMthOzoi4

 

Autor: Pavel Horák | pátek 16.1.2015 14:29 | karma článku: 17,49 | přečteno: 1276x
  • Další články autora

Pavel Horák

Zpátky k Sabinovi?

28.12.2016 v 14:34 | Karma: 15,58

Pavel Horák

Jánošíkové z praporu Azov

16.12.2016 v 15:56 | Karma: 31,42