Věrouka islámu obsahuje i prvky násilí

„ Vy, kteří věříte!  Bojujte proti těm z nevěřících, kteří jsou poblíže!  Nechť ve vás naleznou tvrdost a vězte, že Bůh je na straně bohabojných“ ( Korán CXI, Sůra 9, verš 5 ).  

Kořeny islámu pocházejí z počátku 7. století našeho letopočtu, v době, kdy na scénu vstoupil Muhammad, který je považovaný za hlavního autora svaté knihy muslimů, kterou je Korán. Jde o sbírku textů přednášených více než dvacet let prorocké činnosti Muhammadovy a považovaných jím za boží zjevení. Jedná se o dílo spíše rétorické a jeho větší část tvoří texty vyprávěcí, nebo věroučná nařízení a zákazy, bajky, hrozby, útěchy.a podobenství i mnohé kultovní předpisy. Muhammad též čerpal z některých událostí a příběhů Starého zákona. Původně neměl úmysl sepsat knihu. Vše zapsaly různé osoby v podobě jednotlivých Súr ( kapitol ). Zásluhou různých učenců byla potom kniha během času sestavena a v různých verzích opisovaná. Text koránu v nynější podobě pochází z poloviny 7. století.

Historie šíření islámu začala místními výboji, které se později rozšířily v obrovskou expanzi islámské říše do Persie a přes blízký východ do severní Afriky, ba i do jižního Španělska. Tato touha po expanzi trvá dodnes. Na vítězství muslimů se valnou měrou podílela jejich víra ve svaté věci islámu a víra, že ti, kteří v boji padnou, přijdou do ráje.

Muslimové migrující do Evropy často přicházejí ve víře, že jako nositelé vyššího náboženství se nemohou snížit k místním poměrům a ctít pravidla dané země. Nemají zájem dělat kompromisy...

Jak se dočteme v evangeliích Nového zákona, Kristus učil : „ Milujte své nepřátele.„
V koránu je naopak psáno toto poselství: „ Až uplynou posvátné měsíce, pak zabíjejte modloslužebníky, kdekoliv je najdete, zajímejte je, obléhejte je a chystejte proti nim všemožné nástrahy !“
( Korán, CXI, Sůra 9, verš 124/123 ).

Agresivita islámu tu vystupuje v plné podobě. Zde je základní myšlenka svaté války proti nevěřícím- džihádu, v současnosti v podobě teroristických útoků a vzniku tzv. Islámského státu.

Masový příchod islamistů do Evropy, jehož jsme svědky, představuje vážné ohrožení evropské kultury, postavené na základních pravidlech křesťanství.

Ladislav Peychl, 15.6.2015
 

Autor: Ladislav Peychl | pondělí 15.6.2015 17:09 | karma článku: 28,30 | přečteno: 646x
  • Další články autora

Ladislav Peychl

Kam směřuje Evroopská Unie ?

16.5.2016 v 17:34 | Karma: 29,63

Ladislav Peychl

Kde skončil lékařský stav ?

27.4.2016 v 0:00 | Karma: 7,37

Ladislav Peychl

Akademici opět odhalují tvář

29.10.2015 v 11:22 | Karma: 39,82