Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

camille

15. 12. 2007 19:47
přejídání

O toto téma se také zajímám, bohužel z pozice bývalé nemocné a stále ještě ne úplně vyléčené (otázka je jestli je úplné vyléčení vůbec možné, napadá mě přirovnání k bývalým feťákům). Trpěla jsem ale záchvatovým přejídáním, které se někdy chápe jako forma bulimie, jindy jako samostatná choroba tohoto typu, bohužel mediálně naprosto opomíjená. Pokud se mluví o bulimie, málokdo nezapomene zdělit, že ne všechny pacientky zvrací.Proto jsem si dlouho myslela, že nemocná vlastně nejsem, ale že jsem šílená nebo divná. Proč i vy tuto nemoc opomíjíte? Je to škoda v takovém zajímavém a rozumném článku.

0 0
možnosti

máte pravdu

16. 12. 2007 22:09
Re: přejídání

Bezpochyby máte pravdu, neopomněla jsem tuto formu poruchy příjmu potravy záměrně, soustředila jsem se na úzce vymezené jednotky a to mentální anorexii a mentální bulimii. Pochopitelně, pokud bych se chtěla "eating disorders" věnovat komplexně, došlo by i na problém, o kterém píšete Vy. Nebylo to záměrné. Ráda bych v dalším blogu pokračovala v tomto tématu, ale před vánočními svátky se nedostává času. Přeji Vám hodně trpělivosti, hodně vůle a hlavně pozitivního myšlení, úplné udravení není utopií, jde to, jen si věřte, zvládnete to!

0 0
možnosti

Trevis

12. 12. 2007 15:15
A co domácí násilí?

Mě by v souvislosti s tématem zajímal vztah anorexie a

bulimie s problematikou domácího násilí. Laicky zde vidím společný jmenovatel a tím je obecně porucha vnímání reality. Přijde mi, že není moc velký rozdíl mezí přesvědčením, že jsem tlustá a přesvědčením, že bitím a ponižováním mi "partner" prokazuje svou lásku.

Bohužel asi neexistuje statistika, kolik žen s poruchami příjmu potravy bylo zároveň objetí domácího násilí, určitě by to ale byla zajímavá čísla.

0 0
možnosti

V.Malá

12. 12. 2007 15:43
Re: A co domácí násilí?

Nedokážu Vám na tuhle otázku fundovaně odpovědět. Vím jenom to, že u postižených MA nebo MB se provádějí výzkumy zaměřené jednak tedy na kompenzační mechanismy, abuzus alkoholu, drog a léků, ale i na rodinné zázemí, pod které se domnívám lze podřadit i Vámi zmiňovaný fenomén.

Osobně bych viděla souvislost ale trošku někde jinde v ose: muž - žena - ona obětí domácího násilí - vazba "týrá mě, protože jsem hnusná a tlustá a nejsem dokonalá" - zhubnu - MA, MB je na světě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4620x

Seznam rubrik