Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Luc@s

3. 12. 2007 15:45
Mam podobny zazitek...

...ale jen kratce.Lezel jsem na pokoji a cekal na operaci.Vedle me jeste dalsi chlapek a behem dne privezli stareho pana. Dali mu kapacku, on porad odbihal na zachod a byl "hlucny". Na to, ze mu asi nebylo nejlip se to dalo vydrzet, ale slovenska sestra to nejak nechtela snaset a byla na nej  hodne neprijemna. Chapu, ze takovych pacientu maji hodne a ze musej byt nejak obrneni, ale nejaka ucta ke steremu cloveku a profesionalnejsi pristup by byl na miste.Dokonce se ho snazila polozit na postel tak vehementne, ze si ten starik dal ranu hlavou o zeleznou konstrukci postele.Potom mu dali neco na uklidneni a starik, ktery jeste pred 20ti minutama sel nekolikrat po svych na zachod uz nevstal.Chvili jsme si mysleli, ze usnul a nevenovali tomu pozornost...Kdyz se nam to uz zdalo divne, zavolali jsme sestru. Neprisla. Volali jsme znovu a pak teprve se uracila...ano, dopadlo to jak tusite. Starik se uklidnil a usnul...ale navzdy.Doktor pak sice prisel asi po dvou minutach, ale to uz bylo pozde.

0 0
možnosti

Katka K.

2. 12. 2007 20:52
další hrozný příběh

nemůžu uvěřit, hodně to na mě působí - příběhy této autorky... kéžby se neopakovaly, ale bohužel, obávám se, že se to v našich nemocnicích děje dnes a denně...

když můj táta byl po infarktu v nemocnici na JIPce (podotýkám, že byl dokonce "protekční", protože švagr je lékař, tak jsme očekávali přece jen lepší péči), přišla jsem a sestry na monitorech koukaly na nějakej seriál, místo záběrů na pacienty!!!!!;-O

0 0
možnosti

Vladimir Danicek

1. 12. 2007 15:21
Vazen Pani Vladano

To je  samozrejme stav ceskeho zdravotnictvi a bude muset umrit jeste mnoho lidi aby to Cesi pochopili. Je potreba reformu a ne trestat lidi za to ze jsou nemocni.

Nemusim Vam jiste rikat ze v Izraeli by pan doktor a sestry sedeli v cele pozbyli by licenci a nemocnice by platila mnohamilionove odskodne.

0 0
možnosti

NaďaD

30. 11. 2007 21:52
Beruško

nepřehánějte, to přeci nemůže být omluvitelné. Ve které nemocnici jsou takové fofry ? Ani v televizi ne a že tam v těch seriálech kmitají, což jsem zde tak moc nezažila. Dva měsíce jsem den co den chodila za mužem do nemocnice, nevyprávějte pohádky, nebo podle Vás když není na nikoho čas, (Y)Rv tak ať raději do nemocnice nechodí ?

0 0
možnosti

Beruška

2. 12. 2007 12:29
Re: Beruško

Jen si myslím,že v našich nemocnicích to není žádná idylka a pozorovatel z chodby,navíc zaujatý jen tím jedním svým příbuzným, může jen velice těžko hodnotit,co lze a co ne,na co podmínky jsou a na co ne.Ptala jsem se paní Malé,jak by situaci řešila ona.Vypoklonkovala by všechny návštěvy?zařídila by,aby se našla extra místnost na zaopatření zesnulého?Mimochodem,pan Julínek očekává od rodin mnohem větší účast při onemocnění jejich členů. Sestry odcházejí-proč?Lékaři odcházejí-proč?Soukromí vlastníci nemocnic snižují platy na 70%,takže tam se jistě personál nepřesouvá...Prostě toho moc o zdravotnictví nevíte.a buďte ujištěna,že to,co kritizujete, štve i ty zdravotníky.

0 0
možnosti
K

kion1

30. 11. 2007 20:55
Volič Národní strany

Hnus fialovej!!!!!!!!!!!!!!

;-€

0 0
možnosti

Beruška

30. 11. 2007 16:24
Popsala jste to hezky.

A nyní si představte naprosto stejné kulisy,sebe v roli sestry a popište,jak by to podle vás mělo vypadat.Nezapomeňte,že máte plné oddělení dalších pacientů,lékař vám zadává pokyny,co s kterým udělat,je doba návštěv a všude plno lidí na návštěvě u dalších pacientů.Vedle v pokoji čeká pacient na vynesení mísy,další na injekci,dalšímu dokapala infuze a pan doktor pospíchá o patro výš dělat plánované výkony a chce vám ty ordinace předat a vysvětlit a vedle a zvrací dědeček...

0 0
možnosti

Vladana Malá

30. 11. 2007 16:29
Re: Popsala jste to hezky.

Bezpochyby je na Vašem komentáři mnoho věcí k zamyšlení. Nicméně etika je dle mého názoru nedílnou součástí výkonu medicíny, na fakultách se přednáší a smrt je součástí života. Na místě té sestry bych již pozůstalé vyvedla ven z pokoje a omytí mrtvého těla a soupis věcí vykonala za zavřenými dveřmi, nikoliv v přímém přenosu. A pokud bych byla ta, kdo ponese pozůstalým věci po zemřelém, rozhodně bych je NETÁHLA PO ZEMI JAKO MRŠINU. Na tom oddělení nesloužila jenom jedna sestra a nesloužil tam pouze jeden lékař. Bylo dostatek prostoru (kdyby byla vůle) celou věc vyřešit a potřebné úkony vykonat ve větší úctě k mrtvému i pozůstalým. A časově, výkonově i energicky by to vyšlo nastejno (pro personál)

0 0
možnosti

NaďaD

30. 11. 2007 15:42
Tomu se

snad ani nedá věřit. Rv

0 0
možnosti

Milan Krajčovič

30. 11. 2007 15:05
Co to bylo za knížku ?

Ne opravdu to je jako úryvek z nějaké knížky. Jinak nevím co k tomu dodat, asi myslíme všichni na to samé. Asi bych dal pozůstalým svůj kontakt a pokud by žalovaly, tak bych je podpořil. Ale v té situaci jsem nebyl tak nevím.

0 0
možnosti

Kalvín

30. 11. 2007 14:23
Ano, přesně za tohle

si platíme každý cca 36 000 Kč ročně. A prý máme být šťastní, hlavně že je zdravotnictví "zadarmo". Děkuji, nechci. Radši si všechno zaplatím, nebo umřu, bude - li to Vůle Boží.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4620x

Seznam rubrik