Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Terezak

28. 2. 2008 18:11
Zkusenost

Ti kteri prispeli negativne pravdepodobne psa nemaji anebo jeslti maji, tak s nim maji problemy... Je mi 22 a za svuj zivot jsem mela 3 odlisne rasy psu a staford (muj aktualni) je z nich nejspolecenstejsi a opravdovy clen domacnosti... Znam pani, ktera mela nekolik pudlu a kazdy z nich ji pokousal. Me se tohle nikdy nestalo. Pravdou tedy je, ze ZLY NENI PES, ALE ZLI JSOU LIDE, KTERI PSA ZLU UCI!!!

0 0
možnosti

Mirek

7. 2. 2008 7:00
Pistole

Tak presne z tohoto duvodu mam zbrojni pas a nosim u sebe pistoli.

0 0
možnosti

Jarka

29. 1. 2008 17:20
jde o to

ze nekteri majitele nemusi zvladat takto aktivniho psa.

a taky o to,ze pokud vencim maleho pejska a vedle je majitel s timto typem psa, bez nahubku, navolno, bez poslusnosti, tak na to mohu doplatit. chytnout se dva psi mohou, ale tito maji mnohem pevnejsi skus... coz pri rvacce muze byt pro druhou stranu mnohem horsi nasledky nez kdyby to byl ovcak ci jiny druh.

jinak dik za prehled, je to zajimave. ale nic to nerika o skutecnych majitelich psu

0 0
možnosti

palcerik

25. 2. 2008 0:54
Re: jde o to

Abych pravdu řekla, mám zkušenost, že malý jorkšír může být nebezpečnější než velký pes. Zvláš´t, nedbá-li na něj majitel. Hlídat psa by si měli majitelé valkých pelmen i těh malých.

0 0
možnosti

SocPredator

29. 1. 2008 11:50
Nepotřebujeme pravdu o psech

Potřebujeme realizaci tvrdých trestů pro nezodpovědné majitele. Že je jich kolem nás dost a dost se přesvědčuji dnes a denně. Rv

0 0
možnosti

das

29. 1. 2008 11:06
psi

vy jste evidentne na strane bojovych plemen, vy ty psy milujete to je snad kazdymu jasny.. jak potom chcete objektivne soudit nejaky problem kdyz evidentne inklinujete k jedny strane? :-) jasne ze existuji bojova plemena nekteri maj agresivitu v povaze a jini napriklad pudl gaucak ne. kazdej pes ma nejaky dispozice to vam rekne kazde kazdej chovatel psu. ale vzpominam si na jednu sousedku ktera mela takovy malililinkatyho pudla kterej byl vzdycky vzteklej jak dabel, asi to mel bejt puvodne bojovej pes a na posledni chvili si pan buh vymyslel ze to pude pudl ;-D

0 0
možnosti

Pepan A2

29. 1. 2008 11:11
Re: psi

Jasně popisujete případ psa, kterého jeho majitelka evidentně nezvládla, ale bušit se bude jenom do plemen, která bulvární pisálci nazvali "bojovými".

0 0
možnosti

Jiří

29. 1. 2008 10:54
Bojoví psi

Určitá plemena byla pro boj šlechtěna či používána. Různí buldoci a dogovití psi vůbec (Bordeax). U pitbulů je ale zkušenost s bojem a šlechtění na něj docela nedáváné či současnou zkušeností. Proč mají někteří odřezané ušní boltce? Normálně se nesmí ani kupírovat.

Takže bojoví psi jsou. Někde jde o zneužívání (zápasy pitbulů, boj arg. dogy s pumou), jindy o lov - např. divokých prasat bulteriérem či arg. dogou. Mezi bojem a lovem není tak ostrá hranice, takže ne každý boj je špatný.

Nejagresivnější na lidi bývají němečtí ovčáci či dobrmani. Jsou to silní psi. Německý ovčák ale vůči silnějšímu soupeři uteče. Typický bojový pes nikoli.

Nejvíc devastující by asi bylo velkým psem - např. bernardýnem. Není problém vykousnout kus masa na hrudi. Jindy něm ovčák utrhl muži genitálie na cvičáku.

Nebezpečný může být každý pes, který je silný či velký. Boxeři bývají mírumilovní, zkazit jde ale pes každý.

0 0
možnosti

Jiří

29. 1. 2008 10:57
Re: Bojoví psi

Prostě jdeo kombinaci - síla, nebojácnost, váha, rychlost. Přirozená agresivita či bojovnost či naopak zbabělost. Naučené chování . Toto dohromady dělá nebezpečnost psa. Pokud chce někdo hlídače, tak nepotřebuje, aby se pes nechal hladit přes plot od každého, kdo jde kolem.

Takže jde spíš o to, řešit otázku volně pobíhajících psů - měli by mít náhubek, i když nejsou agresivní. Nechtěně šlápnou na nohu mu může každý a co je platné, že pes byl v právu.

0 0
možnosti

Andrea

29. 1. 2008 9:42
Vladano,

diky za clanek. Jak jsem jiz nekolikrat psala, respektuji majitele techto psu, kteri vedi jak ho zvladnout. Jelikoz se ale neustale nic nemeni a napriklad Vinohrady jsou plne techto volne pobihajicich psu bez nahubku :-((a nekdy pekne daleko od pana), ptam se jak dosahnout toho aby si tyto psy porizovali pouze odpovedni lide.

0 0
možnosti

hanka

29. 1. 2008 9:58
Re: Vladano,

což myslím přesně vystihuje ten problém...nikdo nevolá po vyhlazení a zničení několika plemen kvůli jejich velikosti, ale každý budoucí majitel by měl mít důvod promyslet si důkladně KAM a PROČ si zrovna toho psa pořizuje a KOLIK je ochoten pro to sám udělat!

0 0
možnosti

miroslav

29. 1. 2008 9:38
ochrana teritoria

mno nevim s tou ochranou, pokud vim, tak si lide chovajici pitbully, dale jeste porizovali dobermany, z duvodu castych kradezi tech krveziznivich pitu, jelikoz zabijaci z ringu jsou casto ochotni jit s kymkoli,kamkoli;-)

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

29. 1. 2008 9:43
Re: ochrana teritoria

Ochrana teritoria je nesmysl. V naší hustě obydlené zemi převážná většina psů smí za své teritorium považovat pouze plochu bytu 2+1 v paneláku. Někteří mají to štěstí, že žijí v rodinném domku s malým dvorečkem.

Domnívat se, že městský park je teritoriem právě vašeho psa, může jen úplný perosťáček.

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

29. 1. 2008 9:21
Budete se divit, ale v mnohém souhlasím

Zejména s upozorněním „tenhle pes je tvrdý, aktivní, dominantní, za jistých okolností i svéhlavý a vyžaduje ZKUŠENÉHO MAJITELE A PEVNÉ VEDENÍ“.

ke škodě těchto plemen, jsou vyhledávána úplnými chovatelskými diletanty, kteří nemají zkušenost ani s voříškem. O pevném vedení nemůže být ani řeči, a dojde-li k nějakému konfliktu, vždy je v tom pejsánek úplně nevinně.

0 0
možnosti

hanka

29. 1. 2008 9:18
jistě

že je to ne o druhu psa, ale o jeho majiteli. A právě proto by ruku v ruce s nehezkými případy napadení měla být stanovena přísná pravidla a dohled nad jejich dodržováním. Opravdovým milovníkům a chovatelům takových plemen by to nemělo překážet. Ti přece vědí, že pes není pouze hezký nebo zajímavý doplněk......a ti ostatní ať si pořídí křečka.

0 0
možnosti
NB

pes

29. 1. 2008 9:22
Re: jistě

jasne ze je to i o druhu psa. Stejne tak vam na zbrojni pas vydaji pistoli nebo brokovnici na zajice, ale kulomet uz nedostanete. Nekteri psi jsou od prirody agresivnejsi a nebezpecnejsi a myslim ze by se meli zakazat stejne jako kulomety. Kazdy rok ty bestie roztrhaji nekolik deti a to prece nestoji za to, jen aby si par troubu mohlo doma chovat polotele a machrovat s nim.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4620x

Seznam rubrik