Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

civavajessica

26. 2. 2008 22:25
Co je sebevražda?

 No, z vlastní zkušenosti o tom cosi vím. Sebevražda=NEDOSTATEK ENERGIE, konkrétně energie psychické. Psychickou energii nám odčerpávají problémy. To, co máme rádi (lidi, věci, zájmy), nám ji naopak dobíjí. Všichni jsme jednou za čas měli pocit, že máme všeho dost a že nemáme sílu např. ráno vstávat (z psychického důvodu).  Ale většinou si člověk nějak tuto energii doplní a jde dál. K myšlence na sebevraždu se dostává až člověk, který už si nemá jak (nebo si myslí že nemá jak) tuto psychickou energii doplnit.  Může na tom mít podíl nemoc nebo prostě okolí, které mu neumí pomoci a energii mu dodat. Nebo za to nemůže nikdo a nic, prostě mu ta psychická energie  došla a nebylo kde ji vzít. Člověk není perpetum mobile, musí svou psychickou energii nějak dobíjet.

0 0
možnosti
KP

perenda

22. 2. 2008 19:11
Je to kažkého jedince soukromá véc.

Nikdo neví jak skončí. Dovedu si představit, kdybych měl být na obtíž, aby mě někdo, většinou někdo blízký musel stále ošetřovat, tak raději konec. Než být na někom závislý a přiznejme si na obtíž, to raději dobrovolně pryč.

0 0
možnosti

Jana K.

22. 2. 2008 9:55
Vše je otázkou fyziolofie...

Podle mého názoru je dobré pozastavit se nad touto tématikou také z jiného úhlu pohledu a to rozumově a nikoliv citově. Sebevrahům totiž v mozku probíhají poněkud netradiční chemické reakce a proto mnohdy vidí svět tak, jak ho vidí. Zkrátka jinak než většina populace. Jestli pak jejich rozhodnutí vzít si život souvisí s reálným uvažováním, že se jim nelíbí jejich momentální životní stav, nebo s hrdinstvím či prostě jen s tím, že jejich mozek vydává tělu "špatné" signály...kdo ví.

0 0
možnosti

Ben

22. 2. 2008 9:31
Vždy nedostatek odvahy

Sebevražda je vždy nedostatek odvahy čelit problémům, které do života dotyčného zasáhly (tím však nechci říct, že  to nechápu, každý má někde slabinu a pokud jej situace zasáhne přímo do ní nevylučuji možnost takového řešení )Zabít se je však relativně jednoduché ale postavit se znovu na nohy a čelit tomu alespoň kvůli ostatním je odvaha. Neshazuji lidi co to nezvládli, ale časem se vše uklidní a na světě je tolik krásných věcí, že by mi bylo asi dříve nebo později líto to tady vzdát bez boje. 

0 0
možnosti

Jana

21. 2. 2008 20:09
sebevražda?

děkuji za zajímavý článek...je mi 49 a před rokem jsem chtěla zemřít. Nakonec jsem si to rozmyslela, vyhledala psychiatra, nacpala se práškama a dneska už zase dobře spím. Co  mě zastavilo? Zvědavost, jestli dokážu žít jinak. J. :-)

0 0
možnosti

Shudy

20. 2. 2008 17:59
pěkné

velice citlivě a trefně napsané, gratuluji!

0 0
možnosti

pepa

19. 2. 2008 14:13
Skoda zrusene diskuse pod MostEvil

Chtel jsem tenhle clanek pochvalit, protoze  je dobre napsany a podle mne pravdivy. Tak tu chvalu pisu aspon sem.

0 0
možnosti

Paul Kreuz

16. 2. 2008 22:11
Odvaha či zbabělost???

Nu, já myslím, že sebevrazi jsou zvláštní hrdinové, kteří svým činem udržují cenu života. Co tím myslím? Sebevrah svým činem vlastně říká, že takový život, kterého se mu dostává - vlivem různých okolností - nechce, dobrovolně se ho zříká, protože hodnotu života vidí výše. Jeho vlastní život této hodnoty nedosahuje. Jak říkám pro mne jsou sebevrazi těmi, kteří udržují hodnotu života velmi vysoko. Vlastní rukou sešlo ze světa mnoho géniů,velikánů a významných lidí. Například Jakub Jan Ryba, autor České mše vánoční. Zvláštní, že? Autor té překrásné vánoční hudby, kterou slýcháme každoročně o Štědrém večeru,si po patrně krátkém čtení svého milovaného Senecy otevřel tepny a opustil náš svět ...

0 0
možnosti

pepa

16. 2. 2008 11:34
Uz zase vyhazeny komentare

Pokud se autorka napasuje do role filozofa, mela by unest i kritiku sveho konani, nikoli jen kritiku svych virtualnich vyplodu.

0 0
možnosti

aaa

16. 2. 2008 11:30
Pravopis a citlive tema

Prechodnik pritomny rodu zenskeho ma koncovku -ic, nikoli -e. Zopakovat si pravopis by neskodilo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4620x

Seznam rubrik