Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

- - - - - - - - - - - - - - -

1. 12. 2007 8:43
Odlož důstojnost, a vytáhni šrajtofli!l

Moderní způsob vnuceného "životního stylu" v českém socializmu se všemi nevýhodami kapitalizmu je v podstatě genocidou. A degeneruje li lékař na surového řezníka-lichváře, potěš nás Pán Bůh, a všechno zlý pryč...

0 0
možnosti

xyz@ž

1. 12. 2007 8:39
Julínkovy kafilerie.

Kombinace hypochondrů a profesionálních českých Mengelů-výzkumníků s ukrajinskými sestřičkami s pos.ranýma rukama je krásná. Ovšem, kolik lidí, kteří si poctivě platí celý život nemocenské pojištění, na to doplatí, a nejen infekcí a nebo mechanickým poškozením.

0 0
možnosti

nyny.

30. 11. 2007 22:56
já jsem srab

děsnej,proti mně je i rota řezníků (doktorka tvrdí, že největší srab na světě je řezník-tímto se omlouvám všem řezníkům) hrdinové. Kdykoli mi jakýkoli doktor tvrdil, že to nic není, byl adeptem na vraždu. Proto Vásvšechny nesmírně obdivuji, a kdyby mi hrozilo jakékoli invazivní vyšetření, tak jedině narkóza nebo jakákoli její obdoba bezvědomí nebo nic.Obdivuju hrdiny.

0 0
možnosti

Milan

30. 11. 2007 20:31
Tak se taky pridam

Gastroskopie mam za sebou dve. Jednu pred deseti lety => hrozne. Jednu z tohoto roku. Medicina pokrocila, nemate se ceho bat.

Kolonoskopie je trosku horsi. Projimadlo pijte s hroznovou stavou a jde to. Vysetreni mi provadeli na vinohradech a nejak jsem to po tech oblbovacich prospal, takze pokud pretrpite kratkodobou bolest konecniku po zakroku, tak taky o nic nejde. Hlavne se nebojte, nestoji to za to.

0 0
možnosti

Petr z Bologni

30. 11. 2007 20:26
lidska dustojnost

Podstoupil jsem tez oboji vysetreni nekolikrat, kolonoskopii poprve behem akutniho (a z me strany dlouho zanedbavaneho) stavu ulcerozni colitidy. Bylo to strasne, bolest nesnesitelna (cely trakt zaniceny tak, ze zacinaly vypovidat sluzbu ostatni vnitrni organy). Tehdy mi zde v Bologni v nemocnici u Svate Ursuly (San Orsola, zde je specialisovane pracoviste lecby ulcerosni colitidy pro celou Italii) opravdu zachranili zivot a jsem jim neskonale vdecny. Nasledujici vysetreni byla jiz bez jakychkoli problemu.Ted chodim pravidelne jednou za rok na kontrolni vysetreni zacatku tlusteho streva - tedy ta posice na loktech a kolenou, lekar s vysetrovaci trubkou (no, lekar, spise vysetrovany s trubkou ...) a kolem houf mediku a MEDICEK - to je tedy rana pro lidskou dustojnost. Ale fakt, ze tyto radky mohu psat, za to stoji.

0 0
možnosti

Martin Šubrt

30. 11. 2007 20:17
Jo jo, příjemný to není.

Chronický problém a špatná diagnostika... Jo jo, to znám. Od patnáctui prý chronický střevní zánět a ve 29 se z toho vyklubala nesnášenlivost nějaké složky mléka, takže ne alergie, kterou samozřejmě řešili už tehdy. Takže tři kolonoskopie jsem si taky užil, jednou komplet i s horním servisem :-). Doktorka vždycky říká, že dámy, co zažily porod občas říkají, že je to podobné, takže mám už za sebou tři děti :-). Ale myslím, že chlapům je to říkáno proto, aby víc vydrželi :-), protože jinak nevydrží nic. Já mám zkušenost, že ve chvíli, kdy střeva nebyla v pořádku, bolelo to děsně, když se konečně mléka zbavila, už to bylo celkem v pohodě. I když na den, kdy jsem podstoupil kolonoskopii na jednom konci Prahy a pak přejížděl na její vrchní dokončení na druhý, kde mi umrtvili místo nosu nohu, která se vzpamatovává dodnes :-), asi jen tak nezapomenu :-).   

0 0
možnosti

Mars

30. 11. 2007 19:59
kolono

U kolonoskopie nejsou nutná projímadla, jen to lékaři nechtějí pochopit.

Jelikož nemohu užívat solné roztoky, dostal jsem klystýrovou pěnu, a byla možná bez problémů. (Tedy pro jistotu jsem první den měl řidčí stravu, druhý raději nic, večer nálev, ráno nálev, před výkonem nálev - a viditelnost si pochvalovali. Určitě by stačilo i méně.)  Třeba to po čase dojde i pojišťovnám...

0 0
možnosti

Selek

30. 11. 2007 19:37
Zajímalo by mne, proč

máte za sebou ve Vašem věku devět kolonoskopií? Chronické onemocnění, genetická zátěž?

0 0
možnosti

Vladana Malá

30. 11. 2007 19:38
Re: Zajímalo by mne, proč

chronický problém a špatná diagnostika.

0 0
možnosti

M-J

30. 11. 2007 19:28
Karma

Prošel jsem si to také párkrát a obzvlášť jednou to byl zážitek, který nikomu nepřeju. Totální dávení, nemožnost se nadechnout a výsledkem popraskané žilky v očním bělmu obou očí, jako následek dávení. Brrr. :-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4620x

Seznam rubrik