Agáta Hanychová má celulitidu. Já taky.

Agáta. Celebrita. Stále jedna z vyhledávaných českých modelek. Kontroverzní holka. Její milostné aférky i ona sama jsou vděčným, výživným a šťavnatým tématem pro naše paparazzi. Ale všechno by mělo mít své meze.

V několika posledních dnech jsem si uvědomila, že bulvární plátky na našem trhu zaplavily “bombastické” informace a ještě “bombastičtější” fotografie týkající se toho, že Agáta má celulitidu! Agáta vyrazila na dovolenou, ulevila si, lehla si na lehátko a prostě se uvolnila. Hbitý paparazzi neváhal, párkrát cvaknul a na světě byly fotografie, které dostaly podtitulky počínající decentním konstatováním, že nám Agátka přes léto trošku přibrala konče tím, jestli se její stehna více podobají pomeranči nebo grepfruitu.

Při vší úctě je mi z toho na zvracení. Agáta má celulitidu. No a co? Která ji nemá? Jste si jisti, že Simona Krainová má prdelku jako dvě šťavnaté broskvičky bez známek celulitidy? Ve svém věku? Paint Shop Pro nebo Adobe zvládne s fotografií ledacos a na přehlídce to hbitě lze ošulit šikovně zvoleným typem a barvou strečových punčocháčí....... Já ji mám taky, i když se o sebe starám. A myslím , že dobře. Mají ji modelky, celebrity, zpěvačky, političky, sportovkyně. Mají ji ženy vychrtlé, hubené, štíhlé, při těle i obézní. Má ji 90% žen. A v zásadě je jedno, jestli jsou vegetariánky, masožravky, jestli pijí minerálky s obsahem 0,0001% sodíku, konzumují jogurty s 0,01% tuku nebo si jednou týdně dají vepřo knedlo zelo a plzničku k tomu nebo si občas zahřeší s kamarádkou při povídání a dají si vídeňskou kávu a rakvičku se šlehačkou k tomu. Prostě si udělají hezky.......

Jistě, celulitidu lze ovlivnit životním stylem. Stravou, pohybem, pitným režimem, kosmetikou a různými procedurami. Ale nelze tím prakticky rozhodnout o tom, jestli se celulitida objeví nebo ne. Když se objeví, zbavit se ji defacto nejde. Můžete hubnout, nejíst, jíst dělenou stravu, cvičit, posilovat, věnovat se aerobicu nebo posilování, plavat nebo jezdit na kole, stupeň celulitidy zřejmě při troše štěstí ovlivníte, ale obávám se, že se jí nezbavíte. Celulitida není daná a priori tím, jestli žena měří 178 cm a váží 56 nebo 65 kilogramů, je jí 20 nebo 30 let, je daná způsobem, jakým ženské tělo pracuje s tuky , jakým způsobem je ukládá a zpracovává, v jedné řadě a ve funkci lymfatického systému ve druhé řadě. Možná trapné podotýkat, že ženské tělo pracuje s tuky jinak než mužské mimo jiné i z toho důvodu, že se od ženy historicky požadovala co nejvyšší plodnost, schopnost počít, donosit plod, porodit zdravé dítě a toto dítě “nějaký ten pátek” živit mateřským mlékem. I na to, aby žena mohla prostě a jednodušše menstruovat, světe div se, je potřeba určité procento podkožního tuku. Když není tuk, není zpravidla ani menstruace. Jeden z důvodů, proč u dívek a žen trpících kupříkladu mentální anorexií ve chvíli, kdy dojde k výraznému úbytku váhy, se kterým je spojený výrazný pokles podkožního tuku, dojde k “jednoduché” události. Tělo menstruaci VYPNE. Není to totiž proces, na kterém by bylo závislé přežití organismu. Ve chvíli , kdy je potřeba energie na dýchání, srdeční akci, fungování mozku a dalších vnitřních orgánů, menstruace se stává pouhým přežitkem a luxusem, na který by se “zbytečně plýtvalo drahocennou energií”, která je potřeba jinde.

Dokážu pochopit, že Agáta Hanychová je tradičně vděčné téma pro české bulvární plátky, ale nedokážu pochopit a vstřebat informaci o tom, že Agáta přibrala , má celulitidu a o několik dní později jsem se z médií dozvěděla, že Agáta vyhlásila válku “přebytečným” kilogramům, chodí do fitka a do kosmetického salonu na jakousi elektroléčbu. Je snad Agáta tlustá? No to snad ne! Bude si pak připadat tlustá obyčejná holka z Hradce Králové, co má ráda Agátu, obdivuje ji, má stejně dlouhé vlasy, váží stejně kilogramů a měří stejně centimetrů a má podobnou figuru jako Agáta?

Máme snad čekat, že se za několik měsíců objeví informace o tom, že Agáta přestala jíst, byla u ní diagnostikována mentální anorexie a Agáta je momentálně hospitalizovaná na nejmenovaném oddělení nejmenované fakultní nemocnice v Praze a v současné době je vyživována prostřednictvím nasogastrické sondy a její Body Mass Index klesl pod 16,5?

Tak se jenom skromně ptám... Mají autoři těchto článků o Agátině celulitidě prdelky jako dvě šťavnaté čerstvé broskvičky bez známek přezrávajícího pomeranče nebo snad grepfruitu? Mají autoři těchto článků o tom, že Agáta přibrala, míry kouzelné modelky 90-60-90? Mají autoři těchto článků o tom, že Agáta má “bříško” a že nám přes léto přibrala na bříšku, jako muži jeden varhánek nad druhým nebo mají bříško, na němž jediné, co vyčnívá nad “rovinu”, je piercing? Dovoluji si o tom silně pochybovat.

Aby nedošlo k mýlce, mám spoustu věcí, které mi na téhle holce vadí. Mám spoustu věcí, kterými mi kdy připadala směšná nebo snad i trapná. Nemám ji moc ráda. Dokázala bych vyjmenovat desítky jmen českých celebrit, které jsou mi daleko sympatičtější než Agáta. ALE, čeho je moc toho je příliš a ať se na mě nikdo nezlobí, ale KDOS BEZ VINY, PRVNÍ HOĎ KAMENEM!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladana Petržilková | úterý 25.11.2008 9:41 | karma článku: 32,56 | přečteno: 7694x
  • Další články autora

Vladana Petržilková

Ta naše ústava česká!

1.8.2013 v 9:12 | Karma: 11,44

Vladana Petržilková

Chcete si koupit motorku?

31.7.2013 v 8:28 | Karma: 21,68

Vladana Petržilková

Vikingové

30.7.2013 v 8:46 | Karma: 15,52

Vladana Petržilková

Ach ti Windsorové!

29.7.2013 v 8:35 | Karma: 11,66