Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Thorbear

15. 8. 2008 11:20
Nenapadlo někoho

že je nás tu prostě moc ?Taky nemám rád umělá hnojiva,kácení pralesů,intezivní těžbu surovin,stále rostoucí objem průmyslové výroby,atd.Ale aby se tohle mohlo omezit,a planeta nás uživila jen z biozemědělství,tak by světová populace měla klesnout o polovinu a udržovat se na stejné výši.

0 0
možnosti
LH

ant.

14. 8. 2008 20:51
...hmmm - možná byste se uživil jako věštec...

...ale pravopys Vám moc nejde...;-)Rv

0 0
možnosti
TT

tolan

14. 8. 2008 20:47
Není jenom stínový,on je i ujetý

Klame vzhledem, ve skutečnosti je mentálně (politicky) postižený a tak jej nesuďte přísně.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

14. 8. 2008 19:34
K podobným kategorickým tvrzením

jsem skeptický. Před 30 lety renomovaní vědci předpovídali ochlazení a příchod doby ledové, dnes předpovídají oteplení.

Nedávno jsem četl článek renomovaného vědce, že se v důsledku globálního oteplování v Evropě ochladí. A přitom zatím není nikdo, kdo je schopen spolehlivě předpovědět počasí na měsíc dopředu, nebo činnost Slunce. A ta má na podnebí daleko větší vliv, než činnost člověka.

0 0
možnosti
ML

meyla

14. 8. 2008 17:21
Pozor na falešné proroky, kteří všechno vědí dopředu...

Zaujalo mne spojení „nezvratitelné“ změny – pan Petržílek určitě ví, jak vypadala Šumava před několika sty lety (bez stromů - viz např. muzeum v Kašperských Horách), co se pěstovalo v polabské nížině před 400 lety (melouny, typický produkt chladných severních oblastí, že?) nebo proč se Grónsko jmenuje Grónsko (zelená země, což nebylo odvozeno od názvu např. strany zelených). Tyto změny se asi také tehdy zdály nezvratitelné, dovedu si před několika sty lety představit nějakého moudrého vědce von Petrszilka z Humboldtovy univerzity, jak nám káže o budoucí zkáze uhynutí lidstva z kdovájakých důvodů. Mj. jiní kolegové páně Petržílka v sedmdesátých letech minulého století například svět varovali před katastrofálním chladem, které zaručeně postihne např. Kanadu či SSSR a ovlivní výnosy obilí, že bude hladomor. Pan Petržílek prostě zachrání naši krajinu i proti naší vůli (resp. proti vůli rozumu) a ještě si to od nás nechá zaplatit. Větší aroganci abys u tohohle melounového proroka pohledal.

0 0
možnosti
F

flavy

14. 8. 2008 15:43
Pane Petržílku, jste šiřitelem poplašné zprávy, I

když tvrdíte, že Praha a  střední Čechy jsou ohroženi nedostatkem pitné a užitkové vody. Praha a střední Čechy jsou napájeny pitnou vodou ze třech hlavních zdrojů: Želivka, Káraný a vodárna Podolí. Nejvýznamnějším zdrojem je Želivka, která má akumulaci v nádrži Švihov, která je od roku 96 prakticky na maximální hladině. Jedná se o povrchovou vodu s akumulací!, jež je regulovatelná. Dále Káraný: zdrojem vody pro tuto vodárnu je částečně podzemní voda z okolních štěrkopískových vrstev a artéských vrtů, částečně povrchová voda z řeky Jizery, upravená umělou infiltrací. Podolská vodárna funguje již několik let jako suchá! rezerva. Průmysl severovýchodní části Prahy je napájen užitkovou vodou z průmyslového vodovodu. Tím co jste napsal mi tvrdíte, že dojde k takovým klimatickým změnám, které vysuší řeky, podzemní vody a akumulace bude nedostatečná?

Zemědělství je plně dotované. Včera jsem si v Bille koupil česnek z Číny. Skutečně tu nemusíme vypěstovat vůbec nic.

0 0
možnosti
F

flavy

14. 8. 2008 15:43
Re: Pane Petržílku, jste šiřitelem poplašné zprávy, II

Počítat planetu? Matematický model Zeměkoule? A jaká data a odkud získaná, do něj vědci z IPCC vkládají? Mhmm a jak ho kalibrují? Tyto modely jsou tak přesné, že když do nich zapomenete zadat vliv Evropy, tak se výsledek nezmění. Vždyť je to v takovém měřítku a geometricky nepopsatelném tvaru jen odhad z křišťálové koule. I když doložený výpočtem.

Já Vám dokážu spočítat cokoliv, stačí si objednat výsledek.

Vydávat prognózu za fakt – viz. pan Drábek níže, je naprostá nehoráznost.

Vy prostě jenom strašíte lidi, aby jste je mohli pořádně zmáčknout, ožebračit, uzurpovat. Aby jste mohli diktovat všem, napříč politickým spektrem, bez ohledu na „ideologickou předpojatost“. Vy prostě chcete být vládci světa.

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

14. 8. 2008 15:19
nesmíte věřit všemu,

co kdo napíše nebo řekne.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

14. 8. 2008 14:35
OMG

Pane Petrzilku, tohle myslite vazne? Vzdyt je to pseudodemagogickej blaf postavenej na zaklade problematicke zpravy panelu IPCC ... kterou bych za ramecek rozhodne nedaval (zkuste si zjistit, kolik ucastniku se od ni nakonec distancovalo, neho kouknete treba sem: http://www.colby.edu/sts/controversy/pages/ipcc_controversy.htm).

-

Shrnuto, rikate ze "se otepluje a bude sucho". A co? Na to bystacila jedna veta. Kdyz nedovedete rozebrat priciny nebo nazvacit pristi vyvoj, nechte radsi zivotni prostredi bejt.

-

Jo a jestli narazite na ten zlej fuj fuj kyslicnik, kterym si tu nasi planetku uvarime, zjistete si neco o podilu vodni pary.

0 0
možnosti
NB

j@ck

14. 8. 2008 17:24
Re: OMG

Aniz bych byl nejakym alarmistou, tak myslim ze argument o vodni pare je mimo. Prece jen jeji koncentrace v atmosfere se nemeni, kdezto cCO2 prudce stoupa.

0 0
možnosti

jirspi

14. 8. 2008 14:10
Oteplují se všechny planety Sluneční soustavy

A pokud tvrdíte, že oteplování Země způsobuje svojí činností člověk, tak ještě prozraďte, kdo způsobuje oteplování tam... Zkrátka naše planeta se vždy v minulosti oteplovala a ochlazovala, a pokud na tomto faktu loví body politici, bohužel, ale pokud se na tom přiživují vystudovaní lidé,  vědci, je to trestuhodné...

0 0
možnosti
E

ephemeroptera

14. 8. 2008 14:37
Re: Oteplují se všechny planety Sluneční soustavy

Hmm... to jsou mi věci. Jakpak dlouho už asi člověk měří teplotu na ostatních tělesech sluneční soustavy? A s jakou přesností a jakým způsobem? A jinak... život, který potřebuje specifické podmínky, existuje tady na Zemi, na Saturnu at je teplota jaká chce... Navíc co je relevantního na informaci, že se ostatní planety oteplují? Chcete tím snad říct, že několikastupňové výkyvy teploty, které můžou místním ekosystémem docela zamíchat, jsou regulovány sluncem? Atmosféra země, ozonová vrstva a ekosystém do toho nijak nevstupují? Papouškujete tu naprosto stupidní argumenty... bohužel se najde dost podobných, kteří se chytnou.... Máte ovšem pravdu v tom, že věc je zpolitizovaná, bohužel na obě strany...

0 0
možnosti
P

p555

14. 8. 2008 13:56
doba ledova

jeste neskoncila, proto se otepluje...

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik