Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DJ

orca1

25. 3. 2008 21:51
ha ha ha

Právník a ekonom sepíše takovej blábol ???

Hochu ... zamysli se nad sebou a přestaň závidět - povznes se. Co je ti popravdě do toho kolik kdo má ??? Jsi snad ochoten ty tady zveřejnit podrobně své finanční zázemí ??

Pokud neustojíš vzdálené miliardáře tak jistě pukáš závisí nad sousedem co má lepší auto.... ;-(

0 0
možnosti
F

flavy

25. 3. 2008 16:18
A co nejrychlejší běžci světa? Zlomíme jim nohy.

Časopis Sport uveřejnil seznam sta nejrychlejších běžců světa. Časopis Petržílek poukázal na to, že jejich výkony jsou na hony vzdáleny fyzicky průměrně vyspělé společnosti, natož fyzicky podprůměrně vyspělé společnosti. Lidi často nevzrušuje, že jsou tlustí jako vepři a sotva 100 m ujdou apod., tolik jako skutečnost, že se zvětšuje propast mezi nejrychlejšími řekněme 10% a ostatním obyvatelstvem. V případě držitelů světových rekordů se jedná o 0,001 promile! Za šokující považuje zjištění, že nejlepší vytrvalci světa se rekrutují ze států, jejichž obyvatelé fyzicky trpí, např. z Keňi. Petržílek dále uvádí, že časopis Sport vyvolává všemožné emoce mezi lidmi, když se např. ukáže, že šlo o odporné charaktery. Vzpomínáte na dopingové aféry některých sprinterů?

Pane Petržílku, dle mého názoru vzbuzujete nenávist za únosnou mez. Takovou „argumentací“ se mohu vymezit proti komukoliv a jakékoliv jeho činnosti. Žádné „řešení“ nepředkládáte a tudíž jen provokujete. Proč?

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

25. 3. 2008 16:30
Re: A co nejrychlejší běžci světa? Zlomíme jim nohy.

obavam se, ze zrovna u tohoto autora by jsme se i nejakeho toho reseni dockali ... a ne ze bych z toho mel nejakou velkou radost.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

25. 3. 2008 14:29
Musím vás vyvést z jednoho zřejméno omylu

Vy předstíráte, že ti miliardáři snad každý rok ty miliardy prožerou a prochlastají. Není tomu tak. Ty miliardy jsou podniky, obchody, služby, softweare, ...  Jsou to hodnoty (nikoliv peníze), které živí tento svět. Můžete sdělit, jak jinak by to vypadalo, kdyby tyto miliardy vlastnily státy (tj. politici, nedělejme si iluze - a vy to jako politik dobře víte). Vyrobilo by se více či lépe? Bylo by v těch "chudých" ekonomikách snad více příležitostí k obživě?

Jak by vypadal Microsoft  bez Billa Gatese?

To je základní schopnost levičáků: přesvědčit ty, kteří nechtějí uvažovat, že ten obrovský majetek slouží výhradně jeho majitelům. Neslouží. Slouží ekonomice tak, jako (produktivní) majetek jiný.

A jejich spotřeba? Je v luxusních produktech. Tedy produktech předražených, z čehož plyne, že ze spotřeby platí vyšší daně (DPH) a umožňují vyšší zisky (posléze zdaněné) jiným.

Takže přestaňte vbuzovat závist.

0 0
možnosti
H

halohalo

25. 3. 2008 12:29
Mějte s nimi slitování.

Víte jaké mají miliardáři starosti aby nahrabali ještě víc a své konkurenty potopili? :-(Nestřílet, oni se sežerou sami mezi sebou.

0 0
možnosti
C

chodovar

25. 3. 2008 11:46
Miliardáři

Máme dvě možnosti:

1. Všechny miliardáře postřílet nebo oběsit, jsou nechutní, asociální, sobečtí, vykořisťovatelé a zloději.

2. Nebo si uvědomit, že čím bohadší je těch 10% vykořisťovatlů, tím bohatší v dané zemi jsou také chudí. Viz USA a západní část Evropy.

Chce to nezávidět a chovat se podle bodu 2., což ale levičáci nedokážou.

0 0
možnosti
KM

Kamil Mudra

25. 3. 2008 12:28
Re: Miliardáři

1) To jste doufám myslel ironicky.

2) Zkuste to vysvětlit nějakému bezdomovci v USA. Ale i kdyby to platilo (jako že ne) tak svět se neskládá jen z USA a západní Evropy.  Přečtěte si znovu: "..do čela seznamu miliardářů se dostávají občané zemí, které jsou proslulé obrovskou bídou stamilionů..." I následující bod 2 o čemsi vypovídá.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

25. 3. 2008 11:44
Takže co?

Takže Jánošíka nebo revoluci a znárodnění majetku?

0 0
možnosti
KM

Kamil Mudra

25. 3. 2008 12:18
Re: Takže co?

No, proč hned ta zvostra? Ale nějaká regulace by byla na místě. Nebo se chcete vrátit do feoudalismu?

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

25. 3. 2008 11:42
hmmmm ...

a nemohl by si proste se SVYM majetkem delat to, co uzna za vhodne ? kdo chce podporovat charitu, necht ji podporuje, kdo radeji podporuje neco jineho, napriklad sebe, tak necht je mu prano ... proc vas socialisty porad zajimaji CIZI penize ?

mimochodem, nevidim jediny rozumny duvod, proc by nejaky podnikatel mel platit dane zrovna v cr, kdyz se mu vyplati platit tyto odvody nekde jinde ...

0 0
možnosti
PS

xlb2

25. 3. 2008 11:32
co je tohle za blabol?

8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik