Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

WIFI

4. 2. 2009 6:46
dotaz

jste fanatick obdivovatel zelených ? Říman předložil reálnou energetickou koncepci, díky které nebude kWh elektřiny minimálně za 10 Kč (v noci a bezvětří za 20 kč)

0 0
možnosti
TT

tolan

3. 2. 2009 15:02
Autore,rozumíte tomu jako koza petrželi

Vystupte ze stínu a vyjděte na sluníčko..

0 0
možnosti
VH

Totedyne

3. 2. 2009 13:12
k úsporám a OZE

S mnohým v článku by se dalo souhlasit. Trochu problematická je pasáž o úsporách. Úspory nelze nějak zhora nařídit, nebo zařídit. Jedinou možností je nechat zkrachovat energeticky nejnáročnější firmy. Sklárny už krachují, takže krize ty "úspory" již zařizuje. Ale co když ta krize skončí ?

Z OZE jsem proti stavbám slunečních elektráren. Viděl jsem takovou elektrárnu, kde na ploše několika hektarů půdy místo zeleně se leskly zrcadla, která vyráběla nesmyslně drahou elektřinu. Takže se při stavbě zlikviduje zeleň, která umí využít energii slunce efektivněji a přitom ještě dokáže ze vzduchu odebírat oxid uhličitý a vyrábět kyslík.

OZE z větru má význam rozvíjet jen v souladu s výzkumem a použitím nějakého nosiče energie. Například vodíku. Tj. v době povětří a nízkých odběrů elektřiny uschovávat energii do nosiče (vodíku) a v době energetické špičky z nosiče vyrábět elektřinu.

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

3. 2. 2009 12:49
Energeticka koncepce dle oranzovych bolseviku:

1. zakazeme zarovky - zarivky musej lidem stacit, je nam jedno, ze nekomu je jejich svetlo protivne a boli z nej oci

2. zakazeme topit uhlim - je nam jedno, ze lidi budou topit komunalnim odpadem

3. zakazeme tezit uran - naprosto v rozporu s energetickou uspornosti - efektivita vyroby energi z uranu je nekolikanasobne vyssi nez z jinych zdroju

4. prikazeme topit plynem - nasi sovetsti bratri nam jej budou dodavat zdarma, pokud se zavazeme odmitnout US radar a obnovime Varsavsky pakt

5. do kazde rodinny sadu vataku - pro pripad extremnich mrazu (tj. jakakoli teplota pod nulou), kdy obnovitelne zdroje nebudou schopne  zajistit dostatek tepla

0 0
možnosti
LM

Aaron71

3. 2. 2009 12:52
Re: Energeticka koncepce dle oranzovych bolseviku:

Tohle navrhuje díky Bursíkovi tato vláda. Pan Petržílek je se svým názorem v rámci socdem sám.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

3. 2. 2009 12:39
Autor své názory neprosadí

Nemá se o koho opřít. Socdem limity těžby prolomí a jádro budovat bude. Tohle je pouze slohové cvičení.

0 0
možnosti
PN

petrnew

3. 2. 2009 12:36
Je čas...

Je čas nakopat všechny ekofašisty ze všech stran včetně socanů do pr... :-©

0 0
možnosti
JD

pedr64

3. 2. 2009 12:36
no, je fajn, že budeme snít o nových

technologiích, ale to nás moc nezahřeje, rozhodně ne dnes, za rok, za 10 let. O termojaderné fůzi se mluví už 50 let a dalších 50 let bude trvat, než bude reálně využita. A to je jediná alternativa, která kromě jádra má pro nás význam. Větráky jsou nesmysl už z principu, kolektory v našich zeměpisných šířkách tak na přihřívání bazénku v létě. bioodpad je fajn, ale ne každá vesnice má obecní les a pilu, pro větší města je to už nereálné. A to nemluvím o průmyslu, železnici a veřejné dopravě.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

3. 2. 2009 12:26
Tak hoši,nástup a chránit pana ministra!

:-P

0 0
možnosti
MB

brlayz

3. 2. 2009 12:25
uhlí

Já jsem sice návrh vlády nečetl, ale v nějakých zprávách jsem slyšel, že Říman zmiňoval moderní technologie využítí uhlí - což podle mě znamenalo spalování bez emisí CO2 (po zavadení vyšší daně na CO2 to bude cenově výhodné).

0 0
možnosti