Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karel

12. 2. 2008 9:45
Nepoužíval bych Globální oteplování

Stínový ministr životního prostředí by neměl používat jednoznačný termín Globální oteplování. Výhodnější jsoi Globální změny klimatu. Aby to náhodou jeho stranu nepoškodilo při volbách.

Ekonomovi a právníkovi asi neříkají nic takové věci, jako teplotní cykly a zpětné vazby. To je jeho strana tak chudá, že si nemůže dovolit odborného poradce?

0 0
možnosti

Dušan Neumann

29. 1. 2008 18:01
naštěstí Amerika neblbne zdaleka tak jak tvrdí autor

je pravdou, že hysterie kolem oteplvání zasáhla i USA. Jen to nynější počasí, sněhové vánice od kalifornie po Chicago, berou oteplovačům optimismus a nutí je hledat šály a rukavice.Ve večerejší Zprávě o Stavu Unie, Bush zjevně katastrofistům ustoupil, ale ze všech obnovitelných zdrojů zdůraznil nukleární energii. Jinak jeho postoj je trochu jiný - zbavit USA na dovozu energetických surovin.

0 0
možnosti

Tomas

29. 1. 2008 17:55
GO

Máte pravdu v jednom. Globální oteplování JE politické téma. Bohužel. Problém je v tom, že se doposud neví nakolik je lidská činnost spoluodpovědná za nárust teplot, který probíhá cca od roku 1850. Jistě nějak bude, ale jak moc? 1, 5, 50, 99% To nikdo neví. Teda kromě politiků. Ti mají jasno a karta GO se hodí k všemožným omezováním a zásahům. Např. v 40 a 60 letech tohoto stol. došlo k výraznému ochlazení. Současné teploty jsou stále cca o 1 stupeň nižší než v nejteplejších letech tzv. středověkého klimatického optima 800-1300, stejně tak hladina moře, nadto se neví co způsobilo následné ochlazení ve středověku - tzv. malou dobu ledovou - 1300-1850.

0 0
možnosti

Kvído

29. 1. 2008 17:32
Problém

oteplování, soudruhu Petržílku, lze chápat politicky, jak to činíte vy a pak přísně vědecky, jak činí menšina vědců. Oteplování Země lze  posuzovat v rámci 10.-ti tisíce let, posuzování v horizontu menším než 50 let je politický i vědecký podfuk. Připadá mi, že karta oteplování je děsně obehraná a žádný seriosní vědec ani moudrý politik s takovou kartou nemůže za žádných okolností hrát. A když hraje, tak je to oranžový či rudozelený šibal, podvodník, grázl a měl by sedět s náhubkem a v poutech třeba v Lidovém domě. Neboť člověk je pouhým atomem v hříčkách paní přírody a za to, že vypouští také mraky metanu, nemůže stranická příslušnost, nýbrž jeho trávicí trakt.

0 0
možnosti

paolo

29. 1. 2008 17:25
děkuji pánové

opětovně jsme mne ujistili, že heslo o tisíckrát opakované lži stále působí na velkou část běžné populace. GO neexistuje a mizející ledovce mají na svědomí ufoni ve spolupráci s Yetim a zákeřnými delfíny.

0 0
možnosti
G

G-lock

29. 1. 2008 17:38
Re: děkuji pánové

odpověď: Kvido (výše zařazený názor). Omlouvám se, ale nechci se zde opakovat, už mi to za to také nestojí.

0 0
možnosti

Zdenek

29. 1. 2008 16:43
to snad ne

Vážený pane,

jsem také vysokoškolák. Prduch, důchodce. V šedesátých letech bylo světovým hitem globální ochlazování. Již se vymýšlely postupy, jak sazema práškovat Aljašku. Podle univerzitních odborníků přicházela malá doba ledová. Kdyby tou dobou existoval "panel", tak se 100% teoretiků, pardon odbodníků jistě také shodla na potřebě dalších dodací pro výzkum.

Pouze na okraj. Loni v létě mně přítel a kolega z Franci položil tuto otázku: Která organizace je největším terorictou na světě? Po odpovědi, že AL-Kaida mně opravil Greenpeas!

Mnoho větrníků v čechách a světu mír. 

0 0
možnosti

Jirka

29. 1. 2008 16:58
Re: to snad ne

Díky za tenhle příspěvek - v kontextu dnešních rozjitřených debat hodně trefná glosa! Na Greenpeace mám stejný názor...

Inu obchod se strachem vynáší a je smutnou pravdou, že kromě peněz i voličské hlasy...

0 0
možnosti
G

G-lock

29. 1. 2008 16:38
Z druhé strany.

Tvrdím, že se otepluje, ale ne na celé planetě. Dále tvrdím, že vliv člověka na toto oteplení je malý, několikaprocentní. A teď mi dokažte opak.

A až skončíte, tak řeknu, že jste mne nepřesvědčili, prohlásím Vás za popírače a antikristy.

Strategie GO pošuků naruby. :-©

0 0
možnosti

buxus

29. 1. 2008 17:07
Re: Z druhé strany.

Jo. Přesně takhle to tvrdí ta umělecká řezbářka co vede ty rakouské pošuky blokující hranice. Přesvědčete mne (řezbářku), že je Temelín bezpečný,. Vsadím se, že to nedokážate. ;-D

0 0
možnosti

Shob

29. 1. 2008 16:31
to je vtip?

"Globalni otelovani" je neprokazana teorie. Zadny fakt.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik